CHP'Lİ AKAR DARICA'DA HAYIRI ANLATTI

Darıca 11.04.2017 - 10:41, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

CHP'Lİ AKAR DARICA'DA HAYIRI ANLATTI

Pazar günü yapılacak olan referanduma ilişkin çalışmalarını sürdüren CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar önceki gün Darıca’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

  CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk ve yönetimi ile birlikte dernek ziyaretleri yapan Akar, Evet cephesinin referandum sürecinde halktan beklediği desteği alamadığını belirterek, ‘Milli İradeyi ortadan kaldırarak tek adam rejimi için çalışanlar bu süreçte baskı ve yasaklarla yine Milli İradeden korktuklarını ortaya koymuşlardır.’ dedi.   KUVVETLER AYRILIĞI ORTADAN KALDIRILIYOR Akar, Darıcalılar derneğin de yapmış olduğu konuşma da Demokrasinin ve Cumhuriyetin önemine vurgu yaparak ‘Demokraside değişmez 3 kural vardır;” Bir milletin iradesi kendi seçtikleri üzerinden devam ediyorsa buna Cumhuriyet denir. İşte rejim odur. Milletin iradesine bir ailenin bir kişinin bir gurubun elinde oluyorsa buna da saltanat diyoruz. Milli irade ve demokrasi ancak yasama yürütme ve yargının en güzel şekilde işlemesi ile mümkün olur. Bunların hepsi en güzel şekilde işliyorsa bunun adına Cumhuriyet diyoruz. Demokrasilerde değişmez üç kavram var; yasama, yürütme, yargı. Bu pakette bunlar ortadan kalktığı için HAYIR diyoruz. Bu üç kuvvet bir araya gelirse monarşi olur, tek adam olur. Bütün insanlık için yazılan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinde de bu üç kuvvetin ayrılması yazıyor. Bunlar ayrılmaz ise anayasa yoktur, aldatmaca vardır. Türkiye’nin bekası tehdit altında tek çareniz güçlü liderlik başka şansınız yok boyun eğin diyerek ülkeyi uçuruma götürüyorlar. Ancak buna hep birlikte Hayır diyerek izin vermemeliyiz. dedi.   ÖMÜR BOYU DOKUNULMAZLIK PEŞİNDELER Gün boyu ziyaretlerini sürdüren CHP heyeti, Darıca Şenkayalılar Derneği, Ağrı Boztoprak Köyü Derneği, Iğdır Tuzluca Köyü ve Çevre Köyleri Derneklerini ziyaret ederek yapılmak istenen değişiklikleri anlattı. Dernek üyelerine madde madde değişiklikleri anlatan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar konuşmasın da şunları söyledi; ‘ Freni olmayan bir sistem kurmak istiyorlar. Yetki verdiğimiz kişilerin hiçbiri hesap vermeyecek. Yeni sistemde güvenoyu, sözlü soru önergesi yok. Böyle bir düzen olur mu? Devletin bütün imkanlarını kullanıyorlar. Bir de çıkıp meydana ‘Biz mağduruz’ diyorlar. Şimdi kalkıp tek adama bütün yetkileri veriyorlar. Üstünlerin hukukunu yapıyorlar. Sadece kendi için değil, yardımcıları için de ‘ömür boyu’ dokunulmazlık getiriyorlar. Bu modelde başkan, başkan yardımcısı ömür boyu dokunulmaz. Dokunmak için ne gerekiyor? 400 milletvekili gerekiyor. 400 milletvekili nereden bulunacak. Neden şeffaf olmak istemezler ve hesap vermekten kaçarlar. Sizlerin ve Pazar günü sandığa gidecek olan halkımızın tüm bunları düşünerek yapılmak istenen bu ucube değişikliğe izin vermeyeceğini inanıyorum’ diyerek, vatandaşlardan mutlaka sandığa gitmesini istedi.
Pazar günü yapılacak olan referanduma ilişkin çalışmalarını sürdüren CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar önceki gün Darıca’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

 

CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk ve yönetimi ile birlikte dernek ziyaretleri yapan Akar, Evet cephesinin referandum sürecinde halktan beklediği desteği alamadığını belirterek, ‘Milli İradeyi ortadan kaldırarak tek adam rejimi için çalışanlar bu süreçte baskı ve yasaklarla yine Milli İradeden korktuklarını ortaya koymuşlardır.’ dedi.

 

KUVVETLER AYRILIĞI ORTADAN KALDIRILIYOR

Akar, Darıcalılar derneğin de yapmış olduğu konuşma da Demokrasinin ve Cumhuriyetin önemine vurgu yaparak ‘Demokraside değişmez 3 kural vardır;” Bir milletin iradesi kendi seçtikleri üzerinden devam ediyorsa buna Cumhuriyet denir. İşte rejim odur. Milletin iradesine bir ailenin bir kişinin bir gurubun elinde oluyorsa buna da saltanat diyoruz. Milli irade ve demokrasi ancak yasama yürütme ve yargının en güzel şekilde işlemesi ile mümkün olur. Bunların hepsi en güzel şekilde işliyorsa bunun adına Cumhuriyet diyoruz. Demokrasilerde değişmez üç kavram var; yasama, yürütme, yargı. Bu pakette bunlar ortadan kalktığı için HAYIR diyoruz. Bu üç kuvvet bir araya gelirse monarşi olur, tek adam olur. Bütün insanlık için yazılan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinde de bu üç kuvvetin ayrılması yazıyor. Bunlar ayrılmaz ise anayasa yoktur, aldatmaca vardır. Türkiye’nin bekası tehdit altında tek çareniz güçlü liderlik başka şansınız yok boyun eğin diyerek ülkeyi uçuruma götürüyorlar. Ancak buna hep birlikte Hayır diyerek izin vermemeliyiz. dedi.

 

ÖMÜR BOYU DOKUNULMAZLIK PEŞİNDELER

Gün boyu ziyaretlerini sürdüren CHP heyeti, Darıca Şenkayalılar Derneği, Ağrı Boztoprak Köyü Derneği, Iğdır Tuzluca Köyü ve Çevre Köyleri Derneklerini ziyaret ederek yapılmak istenen değişiklikleri anlattı. Dernek üyelerine madde madde değişiklikleri anlatan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar konuşmasın da şunları söyledi; ‘ Freni olmayan bir sistem kurmak istiyorlar. Yetki verdiğimiz kişilerin hiçbiri hesap vermeyecek. Yeni sistemde güvenoyu, sözlü soru önergesi yok. Böyle bir düzen olur mu? Devletin bütün imkanlarını kullanıyorlar. Bir de çıkıp meydana ‘Biz mağduruz’ diyorlar. Şimdi kalkıp tek adama bütün yetkileri veriyorlar. Üstünlerin hukukunu yapıyorlar. Sadece kendi için değil, yardımcıları için de ‘ömür boyu’ dokunulmazlık getiriyorlar. Bu modelde başkan, başkan yardımcısı ömür boyu dokunulmaz. Dokunmak için ne gerekiyor? 400 milletvekili gerekiyor. 400 milletvekili nereden bulunacak. Neden şeffaf olmak istemezler ve hesap vermekten kaçarlar. Sizlerin ve Pazar günü sandığa gidecek olan halkımızın tüm bunları düşünerek yapılmak istenen bu ucube değişikliğe izin vermeyeceğini inanıyorum’ diyerek, vatandaşlardan mutlaka sandığa gitmesini istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.