CHP’li Akar, Gebze’de satılan yerlerin paralarını sordu!

Gebze 24.09.2019 - 09:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

CHP’li Akar, Gebze’de satılan yerlerin paralarını sordu!

CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar daha önce en borçlu İlçe Belediyesi olarak açıkladığı Gebze Belediyesinin son 5 yılda 526 gayrimenkul satışı yapıp 76 Milyon TL gelir elde ettiğini belirterek ‘Bu kadar satışa ve gelire rağmen gırtlağa kadar borçlusunuz, Ne yaptınız bu paraları’ dedi. 31 Mart yerel seçimleri sonrası kentimizdeki Belediyelerin borçlarını açıklayan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Gebze Belediyesinin 429 Milyon TL borç ile en fazla borçlu olan İlçe Belediyesi olduğunu belirtmiş bu kadar borca rağmen 81 binek kiralık araçla yine Gebze Belediyesinin başı çektiğini söyleyerek sert eleştiriler de bulunmuştu. 76 MİLYON TL GELİR ELDE ETTİ Son olarak Gebze belediyesinin 2014-2019 yılları arasında satmış olduğu gayrimenkulleri gündeme getiren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 5 yılda Gebze Belediyesinin 526 gayrimenkul satışı yaptığını ve bunun karşılığında 76 Milyon TL gelir elde ettiğini söyledi. Akar, yaptığı açıklama da balık baştan kokar misali israfın, satışların, savurganlığın en tepeden Erdoğan ile başladığının altını çizerek, Tank Palet fabrikasına kadar satan anlayışın Belediyeler de de hız kesmediğini söyledi. GEBZE HİZMETTEN UZAK Akar, bütçesi birçok ilden fazla olan Gebze Belediyesinin vatandaşa hizmetten uzak olduğuna dikkat çekerek, borcu ile kiralık araçları ile yönetilemeyen bir Belediyenin bunun yanında sadece 5 yılda 526 gayrimenkul satışı ile 76 Milyon TL gelir elde ettiğini ancak ne borcun kapanmasına ne hizmete dönük bir durumun söz konusunun olmadığını söyledi. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın talep ettiği sorulara cevap veren Gebze Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü Belediyenin borçları nedeni ile SGK ve benzeri kurumlara herhangi bir gayrimenkul devrinin gerçekleşmediğini söyledi.  

CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar daha önce en borçlu İlçe Belediyesi olarak açıkladığı Gebze Belediyesinin son 5 yılda 526 gayrimenkul satışı yapıp 76 Milyon TL gelir elde ettiğini belirterek ‘Bu kadar satışa ve gelire rağmen gırtlağa kadar borçlusunuz, Ne yaptınız bu paraları’ dedi.

31 Mart yerel seçimleri sonrası kentimizdeki Belediyelerin borçlarını açıklayan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Gebze Belediyesinin 429 Milyon TL borç ile en fazla borçlu olan İlçe Belediyesi olduğunu belirtmiş bu kadar borca rağmen 81 binek kiralık araçla yine Gebze Belediyesinin başı çektiğini söyleyerek sert eleştiriler de bulunmuştu.

76 MİLYON TL GELİR ELDE ETTİ

Son olarak Gebze belediyesinin 2014-2019 yılları arasında satmış olduğu gayrimenkulleri gündeme getiren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 5 yılda Gebze Belediyesinin 526 gayrimenkul satışı yaptığını ve bunun karşılığında 76 Milyon TL gelir elde ettiğini söyledi. Akar, yaptığı açıklama da balık baştan kokar misali israfın, satışların, savurganlığın en tepeden Erdoğan ile başladığının altını çizerek, Tank Palet fabrikasına kadar satan anlayışın Belediyeler de de hız kesmediğini söyledi.

GEBZE HİZMETTEN UZAK

Akar, bütçesi birçok ilden fazla olan Gebze Belediyesinin vatandaşa hizmetten uzak olduğuna dikkat çekerek, borcu ile kiralık araçları ile yönetilemeyen bir Belediyenin bunun yanında sadece 5 yılda 526 gayrimenkul satışı ile 76 Milyon TL gelir elde ettiğini ancak ne borcun kapanmasına ne hizmete dönük bir durumun söz konusunun olmadığını söyledi. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın talep ettiği sorulara cevap veren Gebze Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü Belediyenin borçları nedeni ile SGK ve benzeri kurumlara herhangi bir gayrimenkul devrinin gerçekleşmediğini söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.