19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

CHP’li Akar seçimler için ABD’de

Kocaeli 07.11.2018 - 10:45, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

CHP’li Akar seçimler için ABD’de

ABD'de halk 6 Kasım da 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi'nin tamamının, 100 sandalyeli Senatonun ise 35'inin yeniden belirleneceği ara seçimler için sandığa gitti. AGİTPA Komisyonu üyesi CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’da seçimleri yerinde takip edenler arasındaydı.

GÖSTERİLERE MÜDAHALE YOK AGİTPA Komisyonu olarak ABD’de bir dizi ziyaret gerçekleştiren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ABD’de karşılaştığı protesto ve gösteriler hakkında da konuştu. Beyaz Saray önünde End This Nightmare Vote (Bitirin Bu Kabusu) pankartlarıyla Trump’ı protesto edenlere hiçbir müdahalenin olmadığını belirten Akar, vatandaşlarımız ‘Bunu Kaçak Saray’ önünde Erdoğan için yapabilir mi?’  dedi. Amerika Senatosu önünde yapılan gösterileri takip eden Akar, polis yok, Toma, yok, Gaz yok diyerek bu konuda Amerika’nın çok gerisinde olduğumuzu söyledi. SEÇİM HAVASI SOKAKLARDA YOK Ülkemizde gerçekleşen her seçimde pankart, billboard ve afişlerin her tarafta olduğunu adeta afiş olmayan alan bırakılmadığına dikkat çeken CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Amerika da bunlara rastlamadıklarını gördükleri tek afişi de sosyal medya hesabından paylaştığını söyledi. Seçimler öncesinde Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve büyükelçilik personeli ile bir araya gelen AGİT heyeti yapılacak seçimlere ilişkin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.  AGİT heyetinin takip ettiği seçimlerde 110 Amerikalı Müslümanın, ülke genelindeki çeşitli Kongre, eyalet, yerel ve federal pozisyonlara aday olduğu ve seçimlere katılımın da yüksek olduğu görüldü. Seçimlerde Filistin asıllı Rashida Tlaib ve Somali asıllı Ilhan Omar, yarışı kazanarak "Temsilciler Meclisine giren ilk Müslüman kadın üyeler" olmayı başardı. ABD Başkanı Trump’ın ‘Bu gece muhteşem bir başarıydı’ sözleri ile değerlendirdiği seçimler sonrası AGİTPA heyeti de incelemelerini tamamladı.
ABD'de halk 6 Kasım da 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi'nin tamamının, 100 sandalyeli Senatonun ise 35'inin yeniden belirleneceği ara seçimler için sandığa gitti. AGİTPA Komisyonu üyesi CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’da seçimleri yerinde takip edenler arasındaydı.

GÖSTERİLERE MÜDAHALE YOK

AGİTPA Komisyonu olarak ABD’de bir dizi ziyaret gerçekleştiren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ABD’de karşılaştığı protesto ve gösteriler hakkında da konuştu. Beyaz Saray önünde End This Nightmare Vote (Bitirin Bu Kabusu) pankartlarıyla Trump’ı protesto edenlere hiçbir müdahalenin olmadığını belirten Akar, vatandaşlarımız ‘Bunu Kaçak Saray’ önünde Erdoğan için yapabilir mi?’  dedi. Amerika Senatosu önünde yapılan gösterileri takip eden Akar, polis yok, Toma, yok, Gaz yok diyerek bu konuda Amerika’nın çok gerisinde olduğumuzu söyledi.

SEÇİM HAVASI SOKAKLARDA YOK

Ülkemizde gerçekleşen her seçimde pankart, billboard ve afişlerin her tarafta olduğunu adeta afiş olmayan alan bırakılmadığına dikkat çeken CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Amerika da bunlara rastlamadıklarını gördükleri tek afişi de sosyal medya hesabından paylaştığını söyledi. Seçimler öncesinde Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve büyükelçilik personeli ile bir araya gelen AGİT heyeti yapılacak seçimlere ilişkin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.  AGİT heyetinin takip ettiği seçimlerde 110 Amerikalı Müslümanın, ülke genelindeki çeşitli Kongre, eyalet, yerel ve federal pozisyonlara aday olduğu ve seçimlere katılımın da yüksek olduğu görüldü. Seçimlerde Filistin asıllı Rashida Tlaib ve Somali asıllı Ilhan Omar, yarışı kazanarak "Temsilciler Meclisine giren ilk Müslüman kadın üyeler" olmayı başardı. ABD Başkanı Trump’ın ‘Bu gece muhteşem bir başarıydı’ sözleri ile değerlendirdiği seçimler sonrası AGİTPA heyeti de incelemelerini tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.