CHP'Lİ AKAR ZİNNUR BÜYÜKGÖZ’Ü ONAYLADI

Gebze 22.08.2019 - 14:23, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

CHP'Lİ AKAR ZİNNUR BÜYÜKGÖZ’Ü ONAYLADI

CHP Kocaeli Miletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Haydar Akar, daha önce düzenlediği basın toplantısında Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün de belirttiği gibi Gebze Belediyesi’nin ilçeler arasında en borçlu belediye olduğunu söyledi.

CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Kocaeli Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin borçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Akar, “Borç içinde yüzüyoruz” dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin en borçlu belediyesi olduğunu belirten Akar, 2018 yılı sonu itibari ile toplam 6 milyar 246 milyon TL borcu bulunan belediyenin bu borcunun yaklaşık 3 milyarının faiz borcu olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin geçtiğimiz yıl 3 milyar 390 milyon TL olduğunun altını çizen Akar, birçok bakanlıktan fazla bütçeye sahip bir Belediyenin her yıl borç artışı yaptığını ama bunun vatandaşa hizmet olarak yansımadığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 2,5 milyar TL’ye ihale ettiği Darıca- Gebze Metro hattına ilişkin ödemeleri özkaynaklarından açıkladığına dikkat çeken Akar, bu projeyi Ulaştırma Bakanlığı’na devreden belediyenin borçlar ve hizmet konusun da neler yapacağını da yakından takip edeceklerini söyledi. GEBZE BELEDİYESİ BİRİNCİ  İlçe Belediyelerinde de durumun farklı olmadığını belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, özellikle Gebze Belediyesinin 2018 yılı sonu itibari ile 429 milyon TL borcu bulunduğunu ancak israftan da kaçınmadığını belirterek kiralık binek araçlar için yaklaşık 4 milyon TL ödediğini söyledi. Gebze Belediyesinin geçtiğimiz yıl 448 milyon TL bütçesi olduğunu belirten Akar, “Bakıyoruz bu bütçe Türkiye’deki birçok ilden fazla bir bütçe, Kırklareli’nin 3 katı bir bütçe, Anadolu’daki birkaç kenti birleştirseniz böyle bir bütçeye sahip değiller. Ama Gebze Belediyesi bu tablo ile başarısızlığın, vizyonsuzluğun kitabını yazıyor” dedi.  İzmit Belediyesinin 2018 yılında 35 binek araç kiraladığını belirten Akar, Gebze Belediyesi’nde bu sayının 81 olmasının dikkat çekici olduğunu söyledi.
CHP Kocaeli Miletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Haydar Akar, daha önce düzenlediği basın toplantısında Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün de belirttiği gibi Gebze Belediyesi’nin ilçeler arasında en borçlu belediye olduğunu söyledi.

CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Kocaeli Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin borçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Akar, “Borç içinde yüzüyoruz” dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin en borçlu belediyesi olduğunu belirten Akar, 2018 yılı sonu itibari ile toplam 6 milyar 246 milyon TL borcu bulunan belediyenin bu borcunun yaklaşık 3 milyarının faiz borcu olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin geçtiğimiz yıl 3 milyar 390 milyon TL olduğunun altını çizen Akar, birçok bakanlıktan fazla bütçeye sahip bir Belediyenin her yıl borç artışı yaptığını ama bunun vatandaşa hizmet olarak yansımadığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 2,5 milyar TL’ye ihale ettiği Darıca- Gebze Metro hattına ilişkin ödemeleri özkaynaklarından açıkladığına dikkat çeken Akar, bu projeyi Ulaştırma Bakanlığı’na devreden belediyenin borçlar ve hizmet konusun da neler yapacağını da yakından takip edeceklerini söyledi.

GEBZE BELEDİYESİ BİRİNCİ 
İlçe Belediyelerinde de durumun farklı olmadığını belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, özellikle Gebze Belediyesinin 2018 yılı sonu itibari ile 429 milyon TL borcu bulunduğunu ancak israftan da kaçınmadığını belirterek kiralık binek araçlar için yaklaşık 4 milyon TL ödediğini söyledi. Gebze Belediyesinin geçtiğimiz yıl 448 milyon TL bütçesi olduğunu belirten Akar, “Bakıyoruz bu bütçe Türkiye’deki birçok ilden fazla bir bütçe, Kırklareli’nin 3 katı bir bütçe, Anadolu’daki birkaç kenti birleştirseniz böyle bir bütçeye sahip değiller. Ama Gebze Belediyesi bu tablo ile başarısızlığın, vizyonsuzluğun kitabını yazıyor” dedi.  İzmit Belediyesinin 2018 yılında 35 binek araç kiraladığını belirten Akar, Gebze Belediyesi’nde bu sayının 81 olmasının dikkat çekici olduğunu söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.