19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

CHP’li Andız, gazetecileri kutladı!

Kocaeli 10.01.2019 - 10:44, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

CHP’li Andız, gazetecileri kutladı!

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları İl Başkanı Emre Andız, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları İl Başkanı Emre Andız, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Emre Andız, “Bir ülkede basın ne kadar özgürse ve güçlüyse demokrasi de o kadar güçlüdür. Ancak bugün Türkiye’de, böyle bir tablodan söz etmek mümkün değildir “ dedi. BASIN ÖZGÜR OLMALIDIR Bir ülkede baskıcı rejim varsa iktidar gazetecilerin özgür hareket etmesine engel olur ve iktidarın ideolojisini yansıtan tek sesli bir medya ordusu ortaya çıkar diyen Andız, “ Bu medya ordusunun görevi iktidarın yanlışlarını sorgulatmamak ve tek sesle halkın sesini bastırmaktır. Biz bu anlayışın karşısındayız. Basın özgür olmalıdır, basının hür sesi ülkenin demokrasi karnesidir” ifadelerini kullandı. DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ENDEKSİ RAPORUNA GÖRE TÜRKİYE SON SIRALARDA Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün  “Türkiye basını milletin gerçek sesi ve iradesinin doğduğu yer olan cumhuriyetin etrafından çelikten bir kale oluşturacaktır Bir düşünce kalesi, düşünce yolu kalesi. Basın görevlilerinden bunu istemek cumhuriyetin hakkıdır” sözleriyle açıklamasına devam eden Andız, “Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi raporuna göre son sıralarda yer alan bir Türkiye'de mesleğini hakkıyla icra etmek zordur. Her şartta mesleki onuruyla hareket eden ve mesleğinin gereğini yapmaya çalışan basın emekçilerimizin Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun “ dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları İl Başkanı Emre Andız, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları İl Başkanı Emre Andız, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Emre Andız, “Bir ülkede basın ne kadar özgürse ve güçlüyse demokrasi de o kadar güçlüdür. Ancak bugün Türkiye’de, böyle bir tablodan söz etmek mümkün değildir “ dedi.

BASIN ÖZGÜR OLMALIDIR

Bir ülkede baskıcı rejim varsa iktidar gazetecilerin özgür hareket etmesine engel olur ve iktidarın ideolojisini yansıtan tek sesli bir medya ordusu ortaya çıkar diyen Andız, “ Bu medya ordusunun görevi iktidarın yanlışlarını sorgulatmamak ve tek sesle halkın sesini bastırmaktır. Biz bu anlayışın karşısındayız. Basın özgür olmalıdır, basının hür sesi ülkenin demokrasi karnesidir” ifadelerini kullandı.

DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ENDEKSİ RAPORUNA GÖRE TÜRKİYE SON SIRALARDA

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün  “Türkiye basını milletin gerçek sesi ve iradesinin doğduğu yer olan cumhuriyetin etrafından çelikten bir kale oluşturacaktır Bir düşünce kalesi, düşünce yolu kalesi. Basın görevlilerinden bunu istemek cumhuriyetin hakkıdır” sözleriyle açıklamasına devam eden Andız, “Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi raporuna göre son sıralarda yer alan bir Türkiye'de mesleğini hakkıyla icra etmek zordur. Her şartta mesleki onuruyla hareket eden ve mesleğinin gereğini yapmaya çalışan basın emekçilerimizin Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun “ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.