19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

CHP'li Cengiz Sarıbay: Osmanlı özentisi değiliz

Kocaeli 17.12.2016 - 11:25, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

CHP'li Cengiz Sarıbay: Osmanlı özentisi değiliz

CHP İl Kadın Kolları örgütünün Mevlana’yı anma etkinliğinde konuşan İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Osmanlı özentisi değiliz ama Osmanlı ve Türklerin zenginliğini anlıyoruz” dedi.

CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı, 7-17 Aralık Mevlana Haftası olması nedeniyle KYÖD Sosyal Tesisleri’nde bir dizi etkinlik düzenledi. Sakarya Devlet Konservatuarı öğrencilerinin müzik dinletisiyle başlayan programa CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür, İl Yönetimi, İlçe Kadın Kolları Başkanları, CHP eski Milletvekili Adayı Cuma Karavar, KYÖD Eski Başkanlarından Semra Başlak ve çok sayıda partili katılım sağladı. Programda İl Kadın Kolları Yönetimi katılımcılara lokum, gülsuyu ve Mevlana şekeri dağıtırken semazen gösterisi de katılımcıları büyüledi.   OSMANLI ÖZENTİSİ Programda konuşan İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “İnanın insan Osmanlı özentisi değiliz ama Osmanlı ve Türkiye’nin geçmişini, ülkemizin gerçeğini biliyoruz ve anlıyoruz. Siyaset düşünmeden, beklenti içinde olmadan bu programların daha çok yapılmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.   TEK GERÇEK CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür “Mevlana biziz, Yunus biziz, Dede de Abdal’da biziz. Bu ülkede var olan tüm kültürleri içinde barındıran CHP bugün burada halkların, kardeşlerin, hoşgörünün, sevginin, birliğin ve beraberliğin simgesi olan Mevlana için toplandık. Bu coğrafyada yalayan her insanın her kültürün her inanışın asıl sahibi olan her rengi içerisinde barındıran tek gerçek CHP’dir” dedi.   UMUDA İHTİYAÇ VAR Bunca yıldırma, bastırma, sindirme boşuna ülkenin insanların hareket halinde olduğu bir coğrafyada Mevlana neden ısrarla gel desin? Diyen Pekyörür “Umutsuzluğun, yozluğun, çaresizliğin sadece bu güne ait bir dert olduğunu düşünmeyi bir kenara bırakın. Umuda her zaman ihtiyacımız var. Umudun, yarının, geleceğin her ne ararsan kendinde olduğunu unutma. ‘Biz birleştirmek için geldik, ayırmak için değil’ diyen Mevlana gibi CHP’nin birleştirici gücüyle bizler dünde vardık. Bugünde var olacağız” açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından Mevlana’nın hayatı katılımcılara anlatıldı. Program Sakarya Devlet Konservatuarı öğrencilerinin müzik dinletisi ile son buldu.
CHP İl Kadın Kolları örgütünün Mevlana’yı anma etkinliğinde konuşan İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Osmanlı özentisi değiliz ama Osmanlı ve Türklerin zenginliğini anlıyoruz” dedi.

CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı, 7-17 Aralık Mevlana Haftası olması nedeniyle KYÖD Sosyal Tesisleri’nde bir dizi etkinlik düzenledi. Sakarya Devlet Konservatuarı öğrencilerinin müzik dinletisiyle başlayan programa CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür, İl Yönetimi, İlçe Kadın Kolları Başkanları, CHP eski Milletvekili Adayı Cuma Karavar, KYÖD Eski Başkanlarından Semra Başlak ve çok sayıda partili katılım sağladı. Programda İl Kadın Kolları Yönetimi katılımcılara lokum, gülsuyu ve Mevlana şekeri dağıtırken semazen gösterisi de katılımcıları büyüledi.

 

OSMANLI ÖZENTİSİ

Programda konuşan İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “İnanın insan Osmanlı özentisi değiliz ama Osmanlı ve Türkiye’nin geçmişini, ülkemizin gerçeğini biliyoruz ve anlıyoruz. Siyaset düşünmeden, beklenti içinde olmadan bu programların daha çok yapılmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

TEK GERÇEK CHP

İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür “Mevlana biziz, Yunus biziz, Dede de Abdal’da biziz. Bu ülkede var olan tüm kültürleri içinde barındıran CHP bugün burada halkların, kardeşlerin, hoşgörünün, sevginin, birliğin ve beraberliğin simgesi olan Mevlana için toplandık. Bu coğrafyada yalayan her insanın her kültürün her inanışın asıl sahibi olan her rengi içerisinde barındıran tek gerçek CHP’dir” dedi.

 

UMUDA İHTİYAÇ VAR

Bunca yıldırma, bastırma, sindirme boşuna ülkenin insanların hareket halinde olduğu bir coğrafyada Mevlana neden ısrarla gel desin? Diyen Pekyörür “Umutsuzluğun, yozluğun, çaresizliğin sadece bu güne ait bir dert olduğunu düşünmeyi bir kenara bırakın. Umuda her zaman ihtiyacımız var. Umudun, yarının, geleceğin her ne ararsan kendinde olduğunu unutma. ‘Biz birleştirmek için geldik, ayırmak için değil’ diyen Mevlana gibi CHP’nin birleştirici gücüyle bizler dünde vardık. Bugünde var olacağız” açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından Mevlana’nın hayatı katılımcılara anlatıldı. Program Sakarya Devlet Konservatuarı öğrencilerinin müzik dinletisi ile son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.