CHP’Lİ HÜRRİYET ÇAYIROVA’NIN SORUNLARINI TBMM’YE TAŞIDI!

Çayırova 09.06.2017 - 13:55, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

CHP’Lİ HÜRRİYET ÇAYIROVA’NIN SORUNLARINI TBMM’YE TAŞIDI!

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Çayırova Emek ve İnönü Mahallelerinin sorunlarını meclise taşıdı. TBMM Başkanlık Divanı Kâtip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Çayırova’da yıllardır çözülemeyen ve sık sık belediye ile vatandaşların karşı karşıya geldiği imar sorunları hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye yanıtlaması üzere soru önergesi sundu. MAHKEME KARARINA GÖRE PROJE HÜKÜMSÜZ Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, “Emek ve İnönü Mahallelerinde 2009 yılında kentsel dönüşüm projesi başlatılmak istenmiş,  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Çayırova Belediyesi meclisleriyle alınan karar doğrultusunda bu iki mahalle proje kapsamına alınmıştı. Tapuları olan mahalle sakinleri ne olduğunu bile bilmedikleri bu projeye karşı çıkmış, Kocaeli İdare Mahkemesi'nde başlatılan hukuk zaferini mahalleliler kazanmıştı. Neticesinde mahkeme aldığı karar ile projenin hukuksuz olduğuna hükmetti” BELEDİYE, VATANDAŞI BAKANLIKLA KORKUTUYOR Açıklamasına devam eden Hürriyet, “Kendi yaşam alanlarını kendileri kurmak isteyen her iki mahalle sakinlerinin de verdiği büyük mücadeleler sonucu 1 Haziran 2017 tarihli Çayırova Belediye Meclisinde, Belediye Başkanı Şevki Demirci sözlü ifadesinde söz konusu projeden vazgeçtiğini ifade etmiştir. Belediye başkanının sözünü tutmadığı ve gerekli yazıları ilgili vatandaşlara göndermediği görülmüştür. Ayrıca belediyenin arazileri belediyenin değil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının imara açacağını söylediği, belediyenin tapu sahiplerine önerdiği fiyatın çok daha altında olan fiyatı bakanlığın vereceği ve bu şekilde de insanlar üzerinde korku politikası güttüğü öğrenilmiştir” dedi. TBMM Başkanlık Divanı Kâtip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye yönelttiği sorular; 1.      Çevre ve Şehircilik Bakanlığının söz konusu Emek ve İnönü Mahallelerinde sözü geçen kentsel dönüşüm projesinden haberi var mıdır? 2.      Çayırova Belediyesinin yine sözü geçen mahallelerde bir kentsel dönüşüm projesini, bakanlığınıza iletmiş midir? İlettiyse bu projelerin detayı nedir?

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Çayırova Emek ve İnönü Mahallelerinin sorunlarını meclise taşıdı.

TBMM Başkanlık Divanı Kâtip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Çayırova’da yıllardır çözülemeyen ve sık sık belediye ile vatandaşların karşı karşıya geldiği imar sorunları hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye yanıtlaması üzere soru önergesi sundu.

MAHKEME KARARINA GÖRE PROJE HÜKÜMSÜZ

Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, “Emek ve İnönü Mahallelerinde 2009 yılında kentsel dönüşüm projesi başlatılmak istenmiş,  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Çayırova Belediyesi meclisleriyle alınan karar doğrultusunda bu iki mahalle proje kapsamına alınmıştı. Tapuları olan mahalle sakinleri ne olduğunu bile bilmedikleri bu projeye karşı çıkmış, Kocaeli İdare Mahkemesi'nde başlatılan hukuk zaferini mahalleliler kazanmıştı. Neticesinde mahkeme aldığı karar ile projenin hukuksuz olduğuna hükmetti”

BELEDİYE, VATANDAŞI BAKANLIKLA KORKUTUYOR

Açıklamasına devam eden Hürriyet, “Kendi yaşam alanlarını kendileri kurmak isteyen her iki mahalle sakinlerinin de verdiği büyük mücadeleler sonucu 1 Haziran 2017 tarihli Çayırova Belediye Meclisinde, Belediye Başkanı Şevki Demirci sözlü ifadesinde söz konusu projeden vazgeçtiğini ifade etmiştir. Belediye başkanının sözünü tutmadığı ve gerekli yazıları ilgili vatandaşlara göndermediği görülmüştür. Ayrıca belediyenin arazileri belediyenin değil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının imara açacağını söylediği, belediyenin tapu sahiplerine önerdiği fiyatın çok daha altında olan fiyatı bakanlığın vereceği ve bu şekilde de insanlar üzerinde korku politikası güttüğü öğrenilmiştir” dedi.

TBMM Başkanlık Divanı Kâtip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye yönelttiği sorular;

1.      Çevre ve Şehircilik Bakanlığının söz konusu Emek ve İnönü Mahallelerinde sözü geçen kentsel dönüşüm projesinden haberi var mıdır?

2.      Çayırova Belediyesinin yine sözü geçen mahallelerde bir kentsel dönüşüm projesini, bakanlığınıza iletmiş midir? İlettiyse bu projelerin detayı nedir?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.