CHP'li Pekyörür, Yeni madeni paralardaki o eksikliğe dikkat çekti!

Kocaeli 11.12.2016 - 11:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

CHP'li Pekyörür, Yeni madeni paralardaki o eksikliğe dikkat çekti!

15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit ve gazi olanların hatırası, Darphane tarafından basılan özel paralara CHP Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür'ün tepkisi farklı oldu. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit ve gazi olanların hatırası, Darphane tarafından basılan özel paralarda yaşayacak. Paralardan biri aynı zamanda piyasaya sürülecek olan 1 liradan, diğeri de üzerinde 20 lira yazan gümüş hatıra paradan oluşuyor. 2 ay süren çalışmalar sonucu basıma başlayan Darphane, 2 çeşit paradan birini 1 lira olarak tedavüle sundu. 1 liralar, herkesin cebine girecek şekilde yaklaşık 80 milyon adet basıldı. Diğer hatıra paranın üzerinde ise nominal değer olarak 20 lira yazacak. Gümüşten üretilmesi dolayısıyla satış fiyatı 100 lira olarak belirlenen bu paradan da 5 bin adet üretilecek. Bu paralar, Darphane'den temin edilebilecek. CHP Kadın Kolları Başkanı Sevim Korkmaz Pekyörür de yeni madeni paralar karşısındaki tepkisini Facebook üzerinden paylaştı. Pekyörür yeni ve eski 1 TL'lik madeni paraları yan yana koyarak şu notu paylaştı "Eski 1 lira yeni 1lira buda ne böyle Atatürk'üm nerde?"  

15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit ve gazi olanların hatırası, Darphane tarafından basılan özel paralara CHP Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür'ün tepkisi farklı oldu.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit ve gazi olanların hatırası, Darphane tarafından basılan özel paralarda yaşayacak. Paralardan biri aynı zamanda piyasaya sürülecek olan 1 liradan, diğeri de üzerinde 20 lira yazan gümüş hatıra paradan oluşuyor. 2 ay süren çalışmalar sonucu basıma başlayan Darphane, 2 çeşit paradan birini 1 lira olarak tedavüle sundu. 1 liralar, herkesin cebine girecek şekilde yaklaşık 80 milyon adet basıldı. Diğer hatıra paranın üzerinde ise nominal değer olarak 20 lira yazacak. Gümüşten üretilmesi dolayısıyla satış fiyatı 100 lira olarak belirlenen bu paradan da 5 bin adet üretilecek. Bu paralar, Darphane'den temin edilebilecek. CHP Kadın Kolları Başkanı Sevim Korkmaz Pekyörür de yeni madeni paralar karşısındaki tepkisini Facebook üzerinden paylaştı. Pekyörür yeni ve eski 1 TL'lik madeni paraları yan yana koyarak şu notu paylaştı "Eski 1 lira yeni 1lira buda ne böyle Atatürk'üm nerde?"

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.