19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

CHP’Lİ SARIBAY, “FETÖ MAĞDURLARINA SAHİP ÇIKILMALI!

Kocaeli 20.10.2016 - 10:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

CHP’Lİ SARIBAY, “FETÖ MAĞDURLARINA SAHİP ÇIKILMALI!

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, haftalık olağan basın açıklamasında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Sarıbay, FETÖ mağdurlarının ailelerine sahip çıkılmasını gerektiğini söyledi.

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay haftalık basın açıklamasında ülke ve kent gündemine dair açıklamalarda bulundu. Sarıbay açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “OHAL ile sıkıntıları çok yavaş ilerlemekte. İnsanlar için 1 saatin bir günün çok önemi var o nedenle soruşturulmaların hızlandırılması lazım. Sosyal devletin gereği olarak da görevden alınan isimlerin ailelerine ve çocuklarına sahip çıkılması gerekiyor.” dedi. HER ZAMAN ELEŞTİRECEĞİZ Mali yönetimler ve yerel yönetimlerin ölçüsünü biz her zaman eleştireceğiz. Halkımızın AK Parti’den bıktığını görüyoruz. Önümüzdeki seçimlerde bunu göreceğiz. Sefa Bey ‘in avukatı biz değiliz. Yasal avukatı olan Ankara’da bir arkadaşımız var. Bu arkadaşımız Yargıtay cumhuriyet başsavcılığına ve anayasa mahkemelerine itirazda bulundu. Sonuçları bekliyoruz. CHP’DE FETÖ’CÜ YOK CHP içerisinde de FETÖ’cü var açıklamaları ile ilgili ise Sarıbay, “Devlet bey bir genel başkan. O gün ki açıklamalarda başkanlık sistemini savunduğunu söylemedi. Biz parlamenter sistemi savunuyoruz dedi. Yine AKP’yi eleştirdi ama sözleri anlaşılmadı. Türkiye’nin dış ilişkileri çok kötü. Ortadoğu bataklığına girildiği zaman çok sıkıntı olur. MHP’nin tabanı ve AKP’nin tabanı aynı.  Bu FETÖ menfaatçi bir örgüt. Bizim CHP olarak onlara verecek bir şeyimiz yok. O nedenle FETÖ’nün CHP’de işi de yok. Bizim milli istihbaratımız yok, bize gelen bir bilgi de yok. Bizim parti ile ilgili varsa ellerinde isim ya da bilgi, bildirsinler biz de elimizden geleni yapalım. FETÖ’cü var diyen insan yalan söylüyor.” dedi. ÖĞRENCİ AYRIMI YAPILIYOR Üniversitede tüm açıklama ve eylemlerin yasaklanması ile ilgili olarak, Öğrencilerin kanı kaynar önemli olan eğitimin aksatılmaması. Üniversite öğrencisi gençliktir kanı kaynar yönetimin bunu anlaması lazım ama öyle bir duruma geliyor ki bizden olan öğrenci bizden olmayan öğrenci değil durumuna getiriyorlar herkesin objektifliğini koruması lazım” ifadelerine yer verdi.
CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, haftalık olağan basın açıklamasında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Sarıbay, FETÖ mağdurlarının ailelerine sahip çıkılmasını gerektiğini söyledi.

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay haftalık basın açıklamasında ülke ve kent gündemine dair açıklamalarda bulundu. Sarıbay açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “OHAL ile sıkıntıları çok yavaş ilerlemekte. İnsanlar için 1 saatin bir günün çok önemi var o nedenle soruşturulmaların hızlandırılması lazım. Sosyal devletin gereği olarak da görevden alınan isimlerin ailelerine ve çocuklarına sahip çıkılması gerekiyor.” dedi.

HER ZAMAN ELEŞTİRECEĞİZ

Mali yönetimler ve yerel yönetimlerin ölçüsünü biz her zaman eleştireceğiz. Halkımızın AK Parti’den bıktığını görüyoruz. Önümüzdeki seçimlerde bunu göreceğiz. Sefa Bey ‘in avukatı biz değiliz. Yasal avukatı olan Ankara’da bir arkadaşımız var. Bu arkadaşımız Yargıtay cumhuriyet başsavcılığına ve anayasa mahkemelerine itirazda bulundu. Sonuçları bekliyoruz.

CHP’DE FETÖ’CÜ YOK

CHP içerisinde de FETÖ’cü var açıklamaları ile ilgili ise Sarıbay, “Devlet bey bir genel başkan. O gün ki açıklamalarda başkanlık sistemini savunduğunu söylemedi. Biz parlamenter sistemi savunuyoruz dedi. Yine AKP’yi eleştirdi ama sözleri anlaşılmadı. Türkiye’nin dış ilişkileri çok kötü. Ortadoğu bataklığına girildiği zaman çok sıkıntı olur. MHP’nin tabanı ve AKP’nin tabanı aynı.  Bu FETÖ menfaatçi bir örgüt. Bizim CHP olarak onlara verecek bir şeyimiz yok. O nedenle FETÖ’nün CHP’de işi de yok. Bizim milli istihbaratımız yok, bize gelen bir bilgi de yok. Bizim parti ile ilgili varsa ellerinde isim ya da bilgi, bildirsinler biz de elimizden geleni yapalım. FETÖ’cü var diyen insan yalan söylüyor.” dedi.

ÖĞRENCİ AYRIMI YAPILIYOR

Üniversitede tüm açıklama ve eylemlerin yasaklanması ile ilgili olarak, Öğrencilerin kanı kaynar önemli olan eğitimin aksatılmaması. Üniversite öğrencisi gençliktir kanı kaynar yönetimin bunu anlaması lazım ama öyle bir duruma geliyor ki bizden olan öğrenci bizden olmayan öğrenci değil durumuna getiriyorlar herkesin objektifliğini koruması lazım” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.