CHP'li Tarhan, piyango usulsüzlüklerini meclise taşıdı!

Kocaeli 29.01.2019 - 13:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

CHP'li Tarhan, piyango usulsüzlüklerini meclise taşıdı!

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, son zamanlarda sıkça kamuoyu gündeminde tartışma yaratan Milli Piyongo Genel Müdürlüğünün güvenirliğinin kaybolması üzerine, usulsüzlüklerin araştırılması ve bu konuda önlem alınabilmesi amacıyla için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne araştırma önergesi verdi.

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, son zamanlarda sıkça kamuoyu gündeminde tartışma yaratan Milli Piyongo Genel Müdürlüğünün güvenirliğinin kaybolması üzerine, usulsüzlüklerin araştırılması ve bu konuda önlem alınabilmesi amacıyla için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne araştırma önergesi verdi. MİLLİ DEĞİL, YANLI PİYANGO Tarhan, “Ne yazık ki devlet kurumlarının her birinden ard arda usulsüzlük haberleri gelmekte, bunlar sayıştay raporlarıyla, soru önergelerimize verilen cevaplarla ortaya çıkmakta ancak gerekli düzenlemeler yapılmamaktadır. Milli Piyongo İdaresiyle bir çok şaibeyi barındıran olaylar gerçekleşmektedir. Daha önce kurum çalışanlarının “İstediğimiz numaralara piyongo çıkartabiliyorduk” söylemleri bu konuyu desteklemektedir. Milyonlarca insanın bir umut diyerek bel bağladığı Milli Piyongo oyunlarının hepsinin şefaflık kazanması gerekmektedir” dedi. VATANDAŞIN ÇALINMADIK BİR TEK UMUDU KALMIŞTI Tarhan, “Liyakatin olmadığı, inandırıcılığın ve şefaflığın yok olduğu, kamu ihalelerinin yandaşlara dağıtıldığı, geçmediğimiz köprünün parasının ödendiği bir dönem yaşıyoruz. Vatandaş bir gecede kur farkıyla cebindeki parasından oluyordu. Artık buna umut bağlayarak aldığı milli piyango biletleri de eklendi.” dedi ÖZELLİKLE KÜÇÜK İKRAMİYELER ADRESE TESLİM Tarhan, “Daha öncede gündeme gelmişti ancak araştırılmamıştı. Milli Piyango Genel Müdürlüğünün dağıttığı ikramiyelerde özellikle küçük ikramiyelerin numaralarının ayarlanarak istenilen bilete ikramiye çıkarıldığı, çekilişin erken saatlerde başladığı kamuoyunun bilgisindedir. Vatandaşın milli piyango ikramiyesinde bile gözü olanlara izin vermemek durumundayız “dedi
Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, son zamanlarda sıkça kamuoyu gündeminde tartışma yaratan Milli Piyongo Genel Müdürlüğünün güvenirliğinin kaybolması üzerine, usulsüzlüklerin araştırılması ve bu konuda önlem alınabilmesi amacıyla için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne araştırma önergesi verdi.

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, son zamanlarda sıkça kamuoyu gündeminde tartışma yaratan Milli Piyongo Genel Müdürlüğünün güvenirliğinin kaybolması üzerine, usulsüzlüklerin araştırılması ve bu konuda önlem alınabilmesi amacıyla için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne araştırma önergesi verdi.

MİLLİ DEĞİL, YANLI PİYANGO

Tarhan, “Ne yazık ki devlet kurumlarının her birinden ard arda usulsüzlük haberleri gelmekte, bunlar sayıştay raporlarıyla, soru önergelerimize verilen cevaplarla ortaya çıkmakta ancak gerekli düzenlemeler yapılmamaktadır. Milli Piyongo İdaresiyle bir çok şaibeyi barındıran olaylar gerçekleşmektedir. Daha önce kurum çalışanlarının “İstediğimiz numaralara piyongo çıkartabiliyorduk” söylemleri bu konuyu desteklemektedir. Milyonlarca insanın bir umut diyerek bel bağladığı Milli Piyongo oyunlarının hepsinin şefaflık kazanması gerekmektedir” dedi.

VATANDAŞIN ÇALINMADIK BİR TEK UMUDU KALMIŞTI

Tarhan, “Liyakatin olmadığı, inandırıcılığın ve şefaflığın yok olduğu, kamu ihalelerinin yandaşlara dağıtıldığı, geçmediğimiz köprünün parasının ödendiği bir dönem yaşıyoruz. Vatandaş bir gecede kur farkıyla cebindeki parasından oluyordu. Artık buna umut bağlayarak aldığı milli piyango biletleri de eklendi.” dedi

ÖZELLİKLE KÜÇÜK İKRAMİYELER ADRESE TESLİM

Tarhan, “Daha öncede gündeme gelmişti ancak araştırılmamıştı. Milli Piyango Genel Müdürlüğünün dağıttığı ikramiyelerde özellikle küçük ikramiyelerin numaralarının ayarlanarak istenilen bilete ikramiye çıkarıldığı, çekilişin erken saatlerde başladığı kamuoyunun bilgisindedir. Vatandaşın milli piyango ikramiyesinde bile gözü olanlara izin vermemek durumundayız “dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.