CHP'lilerden pazar yeri ile ilgili şok iddia!

Darıca 14.07.2019 - 10:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

CHP'lilerden pazar yeri ile ilgili şok iddia!

Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyeleri Darıca’da kurban pazarı olarak belirlenen alanda inceleme yaptı.

“KURBAN PAZARI HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR” Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyeleri Darıca’da kurban pazarı olarak belirlenen alanda inceleme yaptı. Darıca Belediyesi’nin bu yıl kurban pazar yeri olarak belirlediği alanın geçen yıl kurulan alandan sadece 400 metre kaydırıldığını belirten Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyeleri adına Grup Sözcüsü Şadi Güven konuyla ilgili şunları kaydetti: “Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık daha önce “Buranın en büyük sorunlarından biri hayvan pazarı. Hayvan pazarını Emek Mahallesi’nden kaldıracağız. Hayvan Pazarı artık burada kurulmayacak.” şeklinde konuşmasına rağmen; geçen yıl Emek Mahallesi sınırları içerisinde hayvan satış alanı olarak kullanılan alan, aynı arazi üzerinde Bayramoğlu Mahallesi tarafına doğru sadece 400 metre kaydırılarak yeni pazar alanı oluşturuluyor. Bu yer değiştirme işlemi Emek Mahalle sakinlerini sineklerden kurtarmıyor. Eğer hayvan satış alanından dolayı sinek ve koku rahatsızlığı yaşanıyorsa yeri neden başka bir yerleşim bölgesine yakın alana taşıyorsunuz?   YÖNETMELİĞE AYKIRIDIR Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Hayvan Satış Yerlerinin Ruhsatlandırılma ve Denetleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’te (7.madde) ‘hayvan satış yerlerine çalışma izni verilmesi için gerekli asgari teknik ve hijyenik şartların sağlanması, şehir içinde meskûn mahalde olmaması; su, elektrik, telefon, kanalizasyon ve fosseptik çukuru bulunması gerektiği açıkça belirtilmiştir. Emek Mahallesi’nde yeni belirlenen kurban satış alanı ise meskun mahalde olup yönetmeliğe aykırıdır. Bölgede kurban pazarı nedeniyle sinek vb. kaynaklı salgınlar yaşanmakta olup, halkımızın sağlığı tehdit altındadır.    UZUN VADELİ EKONOMİK ÇÖZÜMLER ÜRETİLMELİ Halk sağlığını tehdit eden ve mevzuata aykırı bunun gibi sorunlara uzun vadeli ve ekonomik çözümler üretilmesi gerekiyor. Darıca Belediyesi’nin hayvan satışı yapacak kendine ait uygun bir arazisi yok mudur? Tasarruf tedbirleri alan belediyemizin hangi sebep ile böyle bir harcamaya gerek duyduğunu da anlayabilmiş değiliz. Buradan Sayın Belediye Başkanımıza sormak istiyoruz. Buradaki sorunu çözmeden, gene önümüzdeki yıl başka bir yere, gene aynı masrafı yapacak mısınız? Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyeleri olarak konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”
Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyeleri Darıca’da kurban pazarı olarak belirlenen alanda inceleme yaptı.

“KURBAN PAZARI HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR”

Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyeleri Darıca’da kurban pazarı olarak belirlenen alanda inceleme yaptı. Darıca Belediyesi’nin bu yıl kurban pazar yeri olarak belirlediği alanın geçen yıl kurulan alandan sadece 400 metre kaydırıldığını belirten Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyeleri adına Grup Sözcüsü Şadi Güven konuyla ilgili şunları kaydetti: “Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık daha önce “Buranın en büyük sorunlarından biri hayvan pazarı. Hayvan pazarını Emek Mahallesi’nden kaldıracağız. Hayvan Pazarı artık burada kurulmayacak.” şeklinde konuşmasına rağmen; geçen yıl Emek Mahallesi sınırları içerisinde hayvan satış alanı olarak kullanılan alan, aynı arazi üzerinde Bayramoğlu Mahallesi tarafına doğru sadece 400 metre kaydırılarak yeni pazar alanı oluşturuluyor. Bu yer değiştirme işlemi Emek Mahalle sakinlerini sineklerden kurtarmıyor. Eğer hayvan satış alanından dolayı sinek ve koku rahatsızlığı yaşanıyorsa yeri neden başka bir yerleşim bölgesine yakın alana taşıyorsunuz?
 
YÖNETMELİĞE AYKIRIDIR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Hayvan Satış Yerlerinin Ruhsatlandırılma ve Denetleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’te (7.madde) ‘hayvan satış yerlerine çalışma izni verilmesi için gerekli asgari teknik ve hijyenik şartların sağlanması, şehir içinde meskûn mahalde olmaması; su, elektrik, telefon, kanalizasyon ve fosseptik çukuru bulunması gerektiği açıkça belirtilmiştir. Emek Mahallesi’nde yeni belirlenen kurban satış alanı ise meskun mahalde olup yönetmeliğe aykırıdır. Bölgede kurban pazarı nedeniyle sinek vb. kaynaklı salgınlar yaşanmakta olup, halkımızın sağlığı tehdit altındadır. 
 
UZUN VADELİ EKONOMİK ÇÖZÜMLER ÜRETİLMELİ

Halk sağlığını tehdit eden ve mevzuata aykırı bunun gibi sorunlara uzun vadeli ve ekonomik çözümler üretilmesi gerekiyor. Darıca Belediyesi’nin hayvan satışı yapacak kendine ait uygun bir arazisi yok mudur? Tasarruf tedbirleri alan belediyemizin hangi sebep ile böyle bir harcamaya gerek duyduğunu da anlayabilmiş değiliz. Buradan Sayın Belediye Başkanımıza sormak istiyoruz. Buradaki sorunu çözmeden, gene önümüzdeki yıl başka bir yere, gene aynı masrafı yapacak mısınız? Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyeleri olarak konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.