GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

CHP'YE TEPKİ SÜRÜYOR

Siyaset 15.12.2018 - 13:37, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

CHP'YE TEPKİ SÜRÜYOR

Kocaeli eski milletvekili, CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hurşit Güneş, Otel Asya’da yaptığı basın toplantısında, CHP Genel Merkezi tarafından Büyükşehir’in İYİ Parti’ye partiye bırakılması kararına tepki gösterdi.

Güneş’in basın toplantısında CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylarından Keramettin Gençtürk ile bazı partililerde hazır bulundu. Seçimlerde yapılan ittifakların kimi zaman “güç birliği”, kimi zamanda “işbirliği” biçiminde olabileceğini belirten Prof. Dr. Güneş “Hele ideolojik yakınlıklar varsa bu daha da verimli olur. Gelinen siyasal sistem, özellikle başkan adaylıklarında, bunu daha da zorlamaktadır. 2018 yılında Seçim Yasası’ndaki tadilatlar ittifakı gerçekleştiren muhalefet partilerini milletvekili çıkartmakta karlı çıkarmıştır.” dedi.  CHP ve İYİ Parti arasında yapılan ittifakın Kocaeli özelinde hatalı olduğu kanısında olduğunu belirten Prof. Dr. Güneş, İstanbul’un uzantısı haline gelen ve sanayi ve emek ağırlıklı bir il olan Kocaeli sosyal demokrat olduğu iddiasında olan herhangi bir parti için son derece önemli olduğunu söyledi. Kocaeli’nin sosyal demokratlar için ekonomik ve sosyolojik olarak çok değerli bir konuma sahip olmakla beraber, bu ilin tarihinde CHP’nin damgasının olduğunu belirten CHP’nin eski Kocaeli milletvekili, eski Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hurşit Güneş, şunları söyledi: “Yerel düzeyde, CHP’nin geçmişte yönetmediği hiçbir belde ya da ilçe yoktur. Değirmendere’de ve İzmit’te Saniye Altuncu ile Leyla Atakan 1968’de bir efsane başlatmışlardır. Daha sonra bu çizgi, Erol Köse, Sefa Sirmen ve Hikmet Erenkaya ile sürmüştür. Bu ilde temel ve en büyük eserler CHP tarafından ya planlanmış, ya da başlatılmış ve birçoğu da tamamlanmıştır. Kocaeli’den birçok ulusal nama sahip siyasetçi çıkmıştır. Ancak tarihe mal olmuş, ülkenin yer yerindeki eserlere adı verilen siyasetçi CHP’den çıkmıştır.” CHP’nin bu önemli yuvasında siyasal iddiasını, büyük ölçüde devretmesinin kabul edilemeyeceğini, doğru da olmadığını ifade eden Prof. Dr. Güneş: “Her gönülden bağlı partilinin önemli tercihi kendi partisinin iddiasının sürmesidir. Üstelik bizim iddiamız Tayyip Erdoğan’ı devirmekten öte, tek başımıza iktidara gelerek daha özgür, daha çağdaş ve daha adaletli bir toplumu ya da ülkeyi yaratmaktır. Kocaeli, İstiklal Savaşı’nda en fazla şehit veren illerdendir. Bu ilde Yahya Kaptan yatar. Kocaeli, Atatürk’ün ilk ziyaret ettiği illerdendir. Kocaeli Leyla Atakan’ların Turan Güneş’lerin doğduğu bir ildir. Kocaeli DİSK’in doğup yeşerdiği bir ildir. Bu çok değerli il sosyal demokrattır; Sosyal Demokratların gücünü küçümsemeyelim. Bu il, CHP’lidir ve iddiası sürmektedir. Kocaeli CHP örgütü güçlüdür, hızlı toparlanabilir. Kocaeli CHP’lidir ve CHP’li kalacaktır.” diye konuştu. Güneş, başka bir partiye gitmediğini, gitmeyeceğini, CHP dışında başka bir partiye oy vermeyeceğini söyledi.  
Kocaeli eski milletvekili, CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hurşit Güneş, Otel Asya’da yaptığı basın toplantısında, CHP Genel Merkezi tarafından Büyükşehir’in İYİ Parti’ye partiye bırakılması kararına tepki gösterdi.

Güneş’in basın toplantısında CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylarından Keramettin Gençtürk ile bazı partililerde hazır bulundu. Seçimlerde yapılan ittifakların kimi zaman “güç birliği”, kimi zamanda “işbirliği” biçiminde olabileceğini belirten Prof. Dr. Güneş “Hele ideolojik yakınlıklar varsa bu daha da verimli olur. Gelinen siyasal sistem, özellikle başkan adaylıklarında, bunu daha da zorlamaktadır. 2018 yılında Seçim Yasası’ndaki tadilatlar ittifakı gerçekleştiren muhalefet partilerini milletvekili çıkartmakta karlı çıkarmıştır.” dedi. 

CHP ve İYİ Parti arasında yapılan ittifakın Kocaeli özelinde hatalı olduğu kanısında olduğunu belirten Prof. Dr. Güneş, İstanbul’un uzantısı haline gelen ve sanayi ve emek ağırlıklı bir il olan Kocaeli sosyal demokrat olduğu iddiasında olan herhangi bir parti için son derece önemli olduğunu söyledi. Kocaeli’nin sosyal demokratlar için ekonomik ve sosyolojik olarak çok değerli bir konuma sahip olmakla beraber, bu ilin tarihinde CHP’nin damgasının olduğunu belirten CHP’nin eski Kocaeli milletvekili, eski Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hurşit Güneş, şunları söyledi: “Yerel düzeyde, CHP’nin geçmişte yönetmediği hiçbir belde ya da ilçe yoktur. Değirmendere’de ve İzmit’te Saniye Altuncu ile Leyla Atakan 1968’de bir efsane başlatmışlardır. Daha sonra bu çizgi, Erol Köse, Sefa Sirmen ve Hikmet Erenkaya ile sürmüştür. Bu ilde temel ve en büyük eserler CHP tarafından ya planlanmış, ya da başlatılmış ve birçoğu da tamamlanmıştır. Kocaeli’den birçok ulusal nama sahip siyasetçi çıkmıştır. Ancak tarihe mal olmuş, ülkenin yer yerindeki eserlere adı verilen siyasetçi CHP’den çıkmıştır.” CHP’nin bu önemli yuvasında siyasal iddiasını, büyük ölçüde devretmesinin kabul edilemeyeceğini, doğru da olmadığını ifade eden Prof. Dr. Güneş: “Her gönülden bağlı partilinin önemli tercihi kendi partisinin iddiasının sürmesidir. Üstelik bizim iddiamız Tayyip Erdoğan’ı devirmekten öte, tek başımıza iktidara gelerek daha özgür, daha çağdaş ve daha adaletli bir toplumu ya da ülkeyi yaratmaktır. Kocaeli, İstiklal Savaşı’nda en fazla şehit veren illerdendir. Bu ilde Yahya Kaptan yatar. Kocaeli, Atatürk’ün ilk ziyaret ettiği illerdendir. Kocaeli Leyla Atakan’ların Turan Güneş’lerin doğduğu bir ildir. Kocaeli DİSK’in doğup yeşerdiği bir ildir. Bu çok değerli il sosyal demokrattır; Sosyal Demokratların gücünü küçümsemeyelim. Bu il, CHP’lidir ve iddiası sürmektedir. Kocaeli CHP örgütü güçlüdür, hızlı toparlanabilir. Kocaeli CHP’lidir ve CHP’li kalacaktır.” diye konuştu. Güneş, başka bir partiye gitmediğini, gitmeyeceğini, CHP dışında başka bir partiye oy vermeyeceğini söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.