CHP Yolunu Buldu

22.04.2017 - 22:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

CHP Yolunu Buldu

CHP, Yüzde 48,6'yı Korumanın Yolunu Buldu...CHP Grubu, halk oylamasının sonuçlarını değerlendirmek üzere, Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Referandumda yakalanan halk desteğini korumak için "herkesi kucaklayan bir dil" kullanılmasına karar verildi.

CHP TBMM Grubu, halk oylamasının sonuçlarını değerlendirmek üzere, Genel Başkan  Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. 6 SAAT 40 DAKİKA SÜRDÜ Parti genel merkezinde, basına kapalı gerçekleşen toplantı, 6 saat 40 dakika sürdü. Sonrasında bir açıklama yapılmayan toplantıda, 16 Nisan'da gerçekleştirilen halk oylamasının sonuçları masaya yatırıldı. Milletvekillerinin söz alarak değerlendirmelerde bulunduğu toplantıda, sonuçlara ilişkin sunumlar da yapıldı.   "HERKESİ KUCAKLAYAN BİR DİL KULLANILMALI" Grup toplantısında 50'ye yakın milletvekili söz aldı. Bu milletvekillerinin her biri referandum sürecine ilişkin değerlendirmeler yaparken, bundan sonra yapılması gerekenler hakkında da fikirler sundu. Toplantıda "Hayır" oylarına verilen oyların önemine dikkat çekilirken, bundan sonraki süreçte ise bütün  Türkiye'yi kucaklayan bir dil geliştirilmesi gerektiği anlatıldı. Grup toplantısında, CHP'nin tüm kesimlerin hukukunu koruması gerektiği vurgulandı. MECLİSTEN ÇEKİLME KONUSU DA GÖRÜŞÜLDÜ Toplantıda MYK'nın yapıldığı gün tartışmalara neden olan CHP'nin TBMM'den çekilme konusu da ele alındı. CHP TBMM Grubu, Mecliste daha aktif bir mücadaleyle bundan sonraki sürecin yürütülmesi konusunda mutabık kaldı. Halk oylaması sonuçlarına ilişkin yapılan itirazlar da toplantıda değerlendirildi. Bu konuda da partinin hukukçularıyla görüşmeler yaparak, hem "Evet" hem "Hayır" diyen bütün seçmenlerin hukukunu korumak için her türlü hukuki mücadaleyi bundan sonrada sürdürme kararı alındı.
CHP, Yüzde 48,6'yı Korumanın Yolunu Buldu...CHP Grubu, halk oylamasının sonuçlarını değerlendirmek üzere, Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Referandumda yakalanan halk desteğini korumak için "herkesi kucaklayan bir dil" kullanılmasına karar verildi.

CHP TBMM Grubu, halk oylamasının sonuçlarını değerlendirmek üzere, Genel Başkan  Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

6 SAAT 40 DAKİKA SÜRDÜ

Parti genel merkezinde, basına kapalı gerçekleşen toplantı, 6 saat 40 dakika sürdü.

Sonrasında bir açıklama yapılmayan toplantıda, 16 Nisan'da gerçekleştirilen halk oylamasının sonuçları masaya yatırıldı.

Milletvekillerinin söz alarak değerlendirmelerde bulunduğu toplantıda, sonuçlara ilişkin sunumlar da yapıldı.

 

"HERKESİ KUCAKLAYAN BİR DİL KULLANILMALI"

Grup toplantısında 50'ye yakın milletvekili söz aldı. Bu milletvekillerinin her biri referandum sürecine ilişkin değerlendirmeler yaparken, bundan sonra yapılması gerekenler hakkında da fikirler sundu.

Toplantıda "Hayır" oylarına verilen oyların önemine dikkat çekilirken, bundan sonraki süreçte ise bütün  Türkiye'yi kucaklayan bir dil geliştirilmesi gerektiği anlatıldı.

Grup toplantısında, CHP'nin tüm kesimlerin hukukunu koruması gerektiği vurgulandı.

MECLİSTEN ÇEKİLME KONUSU DA GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda MYK'nın yapıldığı gün tartışmalara neden olan CHP'nin TBMM'den çekilme konusu da ele alındı.

CHP TBMM Grubu, Mecliste daha aktif bir mücadaleyle bundan sonraki sürecin yürütülmesi konusunda mutabık kaldı.

Halk oylaması sonuçlarına ilişkin yapılan itirazlar da toplantıda değerlendirildi.

Bu konuda da partinin hukukçularıyla görüşmeler yaparak, hem "Evet" hem "Hayır" diyen bütün seçmenlerin hukukunu korumak için her türlü hukuki mücadaleyi bundan sonrada sürdürme kararı alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.