19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Çiftçi, “Tepkimizi ortaya koymalıyız”

Gebze 27.12.2019 - 14:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Çiftçi, “Tepkimizi ortaya koymalıyız”

Çiftçi, “Tepkimizi ortaya koymalıyız” Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Selçuk Çiftçi 2020 yılı için belirlenen asgari ücretle ilgili olarak, “Bir tiyatro oynanıyordu. Her zamanki tiyatro oynandı her zamanki sonucu ile de sona erdi” dedi. Asgari Ücret Komisyonu yaptığı dördüncü toplantısı dün sona erdi. Komisyon 2020 yılı için asgari ücret teklifi bekâr bir işçi için brüt 2.943 TL net 2.324 TL olarak açıklandı. Böylece asgari ücrete net yüzde 15.04 zam yapılmış oldu. Karar oy çokluğu ile alındı. İşverene 75 TL asgari ücret desteği verilmeye devam edilecek. 2020 asgari ücreti 2.324 TL lira oldu. 2020 yılı için belirlenen asgari ücretle ilgili olarak Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Selçuk Çiftçi açıklamalarda bulundu. TEPKİMİZİ ORTAYA KOYMALIYIZ Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Selçuk Çiftçi açıklamasında şunları belirtti, “Bir tiyatro oynanıyordu. Her zamanki tiyatro oynandı her zamanki sonucu ile de sona erdi. İşçi sınıfı ortaklaşarak tavır sergilemediği müddetçe patronlar asgari ücretlerde, kıdem tazminatı saldırısında işçilerin kötü çalışma koşulları içerisinde, sefalet ücretler ile çalıştırtmaya devam edecek. İş kolu gözetmeksizin alanlarda olup tepkimizi ortaya koymalıyız. Yoksa bizim adımıza patronlar belirliyor bizim hak ettiğimiz ücretlerimizi” dedi.

Çiftçi, “Tepkimizi ortaya koymalıyız”

Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Selçuk Çiftçi 2020 yılı için belirlenen asgari ücretle ilgili olarak, “Bir tiyatro oynanıyordu. Her zamanki tiyatro oynandı her zamanki sonucu ile de sona erdi” dedi.

Asgari Ücret Komisyonu yaptığı dördüncü toplantısı dün sona erdi. Komisyon 2020 yılı için asgari ücret teklifi bekâr bir işçi için brüt 2.943 TL net 2.324 TL olarak açıklandı. Böylece asgari ücrete net yüzde 15.04 zam yapılmış oldu. Karar oy çokluğu ile alındı. İşverene 75 TL asgari ücret desteği verilmeye devam edilecek. 2020 asgari ücreti 2.324 TL lira oldu. 2020 yılı için belirlenen asgari ücretle ilgili olarak Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Selçuk Çiftçi açıklamalarda bulundu.

TEPKİMİZİ ORTAYA KOYMALIYIZ

Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Selçuk Çiftçi açıklamasında şunları belirtti, “Bir tiyatro oynanıyordu. Her zamanki tiyatro oynandı her zamanki sonucu ile de sona erdi. İşçi sınıfı ortaklaşarak tavır sergilemediği müddetçe patronlar asgari ücretlerde, kıdem tazminatı saldırısında işçilerin kötü çalışma koşulları içerisinde, sefalet ücretler ile çalıştırtmaya devam edecek. İş kolu gözetmeksizin alanlarda olup tepkimizi ortaya koymalıyız. Yoksa bizim adımıza patronlar belirliyor bizim hak ettiğimiz ücretlerimizi” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.