ÇİLER, “15-22 NİSAN TURİZM HAFTASI”NI KUTLADI

Gebze 15.04.2017 - 10:31, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

ÇİLER, “15-22 NİSAN TURİZM HAFTASI”NI KUTLADI

 Turizm, medeniyetlere ev sahipliği yapmış yurdumuzun, görülmeye değer tarihi dokusunun, doğal güzelliklerinin, mirasının vurgulanması ve zengin tarihimizin, kültürel değerlerimizin turizm faaliyetleriyle ziyaretçilere aktarılması açısından oldukça önemlidir.   Ülkemizi ziyarete gelen turistlerin kişi başına ortalama harcamalarının 700 dolar seviyesinde oluşu, son dönem turizm gelirlerimizin ise 22 milyar 107 milyon 440 bin dolar olarak tespit edilmesi, farklı kültürlerin kaynaşmasına da araç olan turizmin ülke ekonomilerine yaptığı katkıyla kalkınma hamlesinde ilk sıralarda yer alışını destekler niteliktedir.   Bu veriler dahilinde bölgemizin tarihi ve kültürel değerlerini öne çıkartma gayretinde olan Odamız, sanayinin devleştiği şehrimizin sosyo-kültürel anlamda da değer kazanması adına faaliyetlerini sürdürmektedir. Arefe günlerinde olmak üzere yılda sadece iki kez yapılarak dağıtılan, unutulmaya yüz tutmuş Gebze’ye has bir lezzet olan GEBZE ÇÖREĞİ’nin tescil çalışmaları, tebrik kartlarında, önemli gün ve haftalarda bölgemize ait tarihi eserlerin görsellerinin kullanılması gibi faaliyetlerimizin yanısıra şirin ilçemiz Darıca’nın zenginliklerinin kamuoyuna tanıtılması, buradaki sağlık ve deniz turizminin geliştirilmesi adına “DARICA TURİZM BİRLİĞİ” kurulmasına yönelik faaliyetlere verdiğimiz destek, içinde bulunduğumuz “TURİZM HAFTASI” ile birlikte daha fazla önem kazanmaktadır.   Bölgemiz sanayisi ile anıldığı kadar tarihi, kültürel ve tabiat güzellikleri ile de anılmaya değer nitelikte eserlere sahiptir. Mimar Sinan’ın eseri “Çoban Mustafa Paşa Cami ve Külliyesi”, Fatih Sultan Mehmet’in en önemli kararlarını aldığı “Fatih’in Otağı” (Hünkar Çayırı), dünyaca ünlü ressam “Osman Hamdi Bey’in Müzesi” ve “Eskihisar Kalesi” bölgemizde bulunurken, Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızdan Yahya Kaptan ve Kartacalı ünlü komutan Anibal'ın da anıt mezarına bölgemiz ev sahipliği yapmaktadır.   Sultan Orhan Camii, Eskihisar Çeşmesi, İbrahim Paşa Çeşmesi, Çoban Mustafa Paşa Hamamı, Demirciler Konağı gibi tarihe şahitlik eden değerleri barındıran bölgemizin, Ballıkayalar Tabiat Parkı, Darıca Hayvanat Bahçesi, Darıca Feneri ve Bayramoğlu, Eskihisar gibi sahil köyleri, Gebze’nin yeşil orman köyleri içindeki turistik tesisleri gibi gezip görülmesi gereken önemli yerleri vardır. Gebze Ticaret Odası olarak tüm bu sahip olduğumuz değerlerin daha çok tanınması için üzerimize düşen her çalışmayı yapma gayretindeyiz.   Turizm ve sosyo-kültürel alanda bölgemizin daha fazla tanınmasına yönelik faaliyetlerin artmasını umarak, “15-22 NİSAN TURİZM HAFTASI”nı kutlar, turizm bilincinin yaygınlaştırılması için hepimizin birer gönüllü olarak çalışması ve turizm gelirlerinin ekonomimize katkısının daha fazla olmasını dilerim.

 Turizm, medeniyetlere ev sahipliği yapmış yurdumuzun, görülmeye değer tarihi dokusunun, doğal güzelliklerinin, mirasının vurgulanması ve zengin tarihimizin, kültürel değerlerimizin turizm faaliyetleriyle ziyaretçilere aktarılması açısından oldukça önemlidir.

 

Ülkemizi ziyarete gelen turistlerin kişi başına ortalama harcamalarının 700 dolar seviyesinde oluşu, son dönem turizm gelirlerimizin ise 22 milyar 107 milyon 440 bin dolar olarak tespit edilmesi, farklı kültürlerin kaynaşmasına da araç olan turizmin ülke ekonomilerine yaptığı katkıyla kalkınma hamlesinde ilk sıralarda yer alışını destekler niteliktedir.

 

Bu veriler dahilinde bölgemizin tarihi ve kültürel değerlerini öne çıkartma gayretinde olan Odamız, sanayinin devleştiği şehrimizin sosyo-kültürel anlamda da değer kazanması adına faaliyetlerini sürdürmektedir. Arefe günlerinde olmak üzere yılda sadece iki kez yapılarak dağıtılan, unutulmaya yüz tutmuş Gebze’ye has bir lezzet olan GEBZE ÇÖREĞİ’nin tescil çalışmaları, tebrik kartlarında, önemli gün ve haftalarda bölgemize ait tarihi eserlerin görsellerinin kullanılması gibi faaliyetlerimizin yanısıra şirin ilçemiz Darıca’nın zenginliklerinin kamuoyuna tanıtılması, buradaki sağlık ve deniz turizminin geliştirilmesi adına “DARICA TURİZM BİRLİĞİ” kurulmasına yönelik faaliyetlere verdiğimiz destek, içinde bulunduğumuz “TURİZM HAFTASI” ile birlikte daha fazla önem kazanmaktadır.

 

Bölgemiz sanayisi ile anıldığı kadar tarihi, kültürel ve tabiat güzellikleri ile de anılmaya değer nitelikte eserlere sahiptir. Mimar Sinan’ın eseri “Çoban Mustafa Paşa Cami ve Külliyesi”, Fatih Sultan Mehmet’in en önemli kararlarını aldığı “Fatih’in Otağı” (Hünkar Çayırı), dünyaca ünlü ressam “Osman Hamdi Bey’in Müzesi” ve “Eskihisar Kalesi” bölgemizde bulunurken, Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızdan Yahya Kaptan ve Kartacalı ünlü komutan Anibal'ın da anıt mezarına bölgemiz ev sahipliği yapmaktadır.

 

Sultan Orhan Camii, Eskihisar Çeşmesi, İbrahim Paşa Çeşmesi, Çoban Mustafa Paşa Hamamı, Demirciler Konağı gibi tarihe şahitlik eden değerleri barındıran bölgemizin, Ballıkayalar Tabiat Parkı, Darıca Hayvanat Bahçesi, Darıca Feneri ve Bayramoğlu, Eskihisar gibi sahil köyleri, Gebze’nin yeşil orman köyleri içindeki turistik tesisleri gibi gezip görülmesi gereken önemli yerleri vardır. Gebze Ticaret Odası olarak tüm bu sahip olduğumuz değerlerin daha çok tanınması için üzerimize düşen her çalışmayı yapma gayretindeyiz.

 

Turizm ve sosyo-kültürel alanda bölgemizin daha fazla tanınmasına yönelik faaliyetlerin artmasını umarak, “15-22 NİSAN TURİZM HAFTASI”nı kutlar, turizm bilincinin yaygınlaştırılması için hepimizin birer gönüllü olarak çalışması ve turizm gelirlerinin ekonomimize katkısının daha fazla olmasını dilerim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.