Çiler 2023 öncesini değerlendirdi...

Gebze 11.12.2017 - 19:01, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Çiler 2023 öncesini değerlendirdi...

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan, yılın üçüncü çeyreğine ait ekonomik büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Ekonomimizde yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 11,1 oranında büyüme kaydedilmesinin oldukça memnuniyet verici ve iş çevrelerindeki motivasyonu arttırıcı nitelikte olduğuna dikkat çeken Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail ÇİLER, çift haneli üçüncü çeyrek büyüme verisinin, ülkemizi G-20 ülkeleri arasında, büyümede Çin ve Hindistan’ı da geçerek en üst sıraya taşıdığını dile getirdi. Gebze Ticaret Odası Başkanı, tüm tahminlerin aşılarak, 2011 yılının üçüncü çeyreğinden bu yana en yüksek seviyeyi gören Türkiye ekonomisinin kaydettiği bu büyüme oranında, Kredi Garanti Fonu’nun, istihdam ve vergi teşviklerinin, vergi indirimlerinin etkili olduğuna da vurgu yaptı. Türk işadamlarının, sanayicilerinin kendi güç ve potansiyellerini, kararlılık unsuru gözeterek iş alanlarına yansıttıklarını, istatistiki verilerle de gözler önüne serildiğini dile getiren Nail Çiler, bölgemizin bu büyüme oranına olan katkısının da yadsınamaz nitelikte olduğunu ifadelerine ekledi.Bu büyüme içerisinde özellikle sanayi sektörünün 14,8’lik büyümesinin önemine dikkat çeken Çiler, bu artışların ileriye dönük oldukça cesaret verici olduğunu, burada gözden kaçırılmaması gereken unsurun büyümenin önümüzdeki süreçte sürdürülebilir hale getirilmesinin, 2023 hedeflerine sağlam adımlarlailerliyor olduğumuzun da en önemli göstergesi olduğunu belirtti.  Tüm bu olumlu gelişmelerin, sanayicilerimiz, işadamlarımız, yurt içi ve yurt dışı yatırımcılarımız için teşvik edici olduğunun altını çizen Çiler, büyüme ivmesinin 4. çeyrekte de devam etmesi durumunda, ortalamanın yüzde 7’lere ulaşacak olması ve kaydedilecek büyüme oranı ile ülkemizin ilk sıralarda yer alacak olmasının haklı gururunu hep beraber yaşamayı dilediğini belirtti.
Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan, yılın üçüncü çeyreğine ait ekonomik büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Ekonomimizde yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 11,1 oranında büyüme kaydedilmesinin oldukça memnuniyet verici ve iş çevrelerindeki motivasyonu arttırıcı nitelikte olduğuna
dikkat çeken Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail ÇİLER, çift haneli
üçüncü çeyrek büyüme verisinin, ülkemizi G-20 ülkeleri arasında, büyümede Çin ve
Hindistan’ı da geçerek en üst sıraya taşıdığını dile getirdi. Gebze Ticaret Odası
Başkanı, tüm tahminlerin aşılarak, 2011 yılının üçüncü çeyreğinden bu yana en yüksek
seviyeyi gören Türkiye ekonomisinin kaydettiği bu büyüme oranında, Kredi Garanti
Fonu’nun, istihdam ve vergi teşviklerinin, vergi indirimlerinin etkili olduğuna da vurgu
yaptı.
Türk işadamlarının, sanayicilerinin kendi güç ve potansiyellerini, kararlılık unsuru
gözeterek iş alanlarına yansıttıklarını, istatistiki verilerle de gözler önüne serildiğini dile
getiren Nail Çiler, bölgemizin bu büyüme oranına olan katkısının da yadsınamaz
nitelikte olduğunu ifadelerine ekledi.Bu büyüme içerisinde özellikle sanayi sektörünün
14,8’lik büyümesinin önemine dikkat çeken Çiler, bu artışların ileriye dönük oldukça
cesaret verici olduğunu, burada gözden kaçırılmaması gereken unsurun büyümenin
önümüzdeki süreçte sürdürülebilir hale getirilmesinin, 2023 hedeflerine sağlam adımlarlailerliyor olduğumuzun da en önemli göstergesi olduğunu belirtti. 


Tüm bu olumlu gelişmelerin, sanayicilerimiz, işadamlarımız, yurt içi ve yurt dışı
yatırımcılarımız için teşvik edici olduğunun altını çizen Çiler, büyüme ivmesinin 4.
çeyrekte de devam etmesi durumunda, ortalamanın yüzde 7’lere ulaşacak olması ve
kaydedilecek büyüme oranı ile ülkemizin ilk sıralarda yer alacak olmasının haklı
gururunu hep beraber yaşamayı dilediğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.