19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

ÇİLER 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜNÜ UNUTMADI

Gebze 03.12.2015 - 09:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

ÇİLER 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜNÜ UNUTMADI

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Çiler, mesajında şu açıklamalara yer verdi: “Engellilik sadece engellilerin ya da onların ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal ve vicdani boyutuyla hepimizi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren önemli bir konudur. Engelli olmak,   topluma hizmet etmekten muaf olmak demek değildir. Toplumsal hayatın her alanına entegre olabilmeleri için; eğitim, istihdam ve sağlık hizmetlerinden bütüncül bir şekilde yararlanabilmeleri, hak ve özgürlüklerini etkin bir şekilde kullanabilmeleri önemlidir. Bu yüzden engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak düzenlemeler yapmak ve onlara toplumun önemli ve vazgeçilmez bir parçası olduklarını htirmek konusunda tüm bireylere büyük görevler düşmektedir. Hepimizin potansiyel bir engelli olduğu gerçeğinden hareketle, devlet ve millet olarak her zaman onların yanında yer almalı, engelleri aşma konusunda en büyük destekçileri olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Gününü kutluyor, hak ettikleri yaşamı gereği şekilde sürdürmeleri için toplumdaki tüm bireylerin gerekli duyarlılığı kazanmasını temenni ediyorum.”

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Çiler, mesajında şu açıklamalara yer verdi:

“Engellilik sadece engellilerin ya da onların ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal ve vicdani boyutuyla hepimizi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren önemli bir konudur. Engelli olmak,   topluma hizmet etmekten muaf olmak demek değildir. Toplumsal hayatın her alanına entegre olabilmeleri için; eğitim, istihdam ve sağlık hizmetlerinden bütüncül bir şekilde yararlanabilmeleri, hak ve özgürlüklerini etkin bir şekilde kullanabilmeleri önemlidir. Bu yüzden engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak düzenlemeler yapmak ve onlara toplumun önemli ve vazgeçilmez bir parçası olduklarını htirmek konusunda tüm bireylere büyük görevler düşmektedir. Hepimizin potansiyel bir engelli olduğu gerçeğinden hareketle, devlet ve millet olarak her zaman onların yanında yer almalı, engelleri aşma konusunda en büyük destekçileri olmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Gününü kutluyor, hak ettikleri yaşamı gereği şekilde sürdürmeleri için toplumdaki tüm bireylerin gerekli duyarlılığı kazanmasını temenni ediyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.