Çiler’den 17 Ağustos Mesajı!

Siyaset 16.08.2018 - 16:51, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Çiler’den 17 Ağustos Mesajı!

17 Ağustos 1999 depreminin 19.yılı ile ilgili GTO Başkanı Nail Çiler bir mesaj yayınladı.

Çiler mesajında, “Ondokuz yıl önce meydana gelen Marmara depremi, binlerce vatandaşımızın yaşamını yitirmesine ve on binlerce vatandaşımızın da yaralanmasına yol açmış; milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak hafızalarımızda varolmaktadır. Ülkemiz daha önce de büyük depremlere tanık olmasına rağmen, 17 Ağustos Marmara Depremi yurdumuzun en doğusundan en batısına kadar hissedilerek, tüm ülkeyi acılar içinde bıraktı. ÇALIŞMALAR YÜRÜTMEKTEYİZ Depremin yol açtığı yıkımlar sonucu kaybettiğimiz canları, yaralanan, deprem sonucu engelli olarak hayatına devam etmek zorunda kalan vatandaşlarımızın yaşadığı duyguyu, yüreklerimizde hmemek mümkün değil. Bu yaşananların unutulması, unutturulması gibi bir durum söz konusu olamaz, fakat; aynı acıların tekrarını yaşamamak adına yapabileceğimiz bir çok şey, alabileceğimiz bir çok önlem elbette mevcut. Gebze Ticaret Odası olarak biz de yukarıda belirttiğimiz amaçlar doğrultusunda; deprem öncesi alınabilecek önlemler konusunda bilgilenmek ve deprem sonrası olası her türlü kaybı en aza indirmek amacıyla, bölgemize bir “Deprem Simülasyon Merkezi” kazandırmak ve bu merkeze depremde kaybettiğimiz Gebze’ye önemli katkıları olan Kocaeli Milletvekili Sn. Alaettin Kurt’un ismini vermek üzere çalışmalar yürütmekteyiz. RAHMETLE ANIYORUZ  Bu merkezin yanısıra Çayırova’ya kazandırmayı planladığımız ve çalışmalarına devam ettiğimiz Türk Kızılay Binası ve Kan Merkezi Müdürlüğü de deprem, sel gibi doğal afetlerde anında müdahale ve gerekli kan ihtiyacınının karşılanması için hayati önem taşıyan merkezlerden olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin 19.yıldönümünde böyle büyük bir acının ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ederek, kaybettiğimiz deprem şehitlerimizi rahmetle anar, milletimize ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı ve sabırlar dilerken,  Gebze Ticaret Odası olarak, deprem sonucunda engelli olan ve yaşamına bu şekilde devam etmek zorunda kalan vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda biryaşam sürmesi için bireysel bilinçlenme adına üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye devam edeceğimizi bildiririm.” diye konuştu.  
17 Ağustos 1999 depreminin 19.yılı ile ilgili GTO Başkanı Nail Çiler bir mesaj yayınladı.

Çiler mesajında, “Ondokuz yıl önce meydana gelen Marmara depremi, binlerce vatandaşımızın yaşamını yitirmesine ve on binlerce vatandaşımızın da yaralanmasına yol açmış; milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak hafızalarımızda varolmaktadır. Ülkemiz daha önce de büyük depremlere tanık olmasına rağmen, 17 Ağustos Marmara Depremi yurdumuzun en doğusundan en batısına kadar hissedilerek, tüm ülkeyi acılar içinde bıraktı.

ÇALIŞMALAR YÜRÜTMEKTEYİZ

Depremin yol açtığı yıkımlar sonucu kaybettiğimiz canları, yaralanan, deprem sonucu engelli olarak hayatına devam etmek zorunda kalan vatandaşlarımızın yaşadığı duyguyu, yüreklerimizde hmemek mümkün değil. Bu yaşananların unutulması, unutturulması gibi bir durum söz konusu olamaz, fakat; aynı acıların tekrarını yaşamamak adına yapabileceğimiz bir çok şey, alabileceğimiz bir çok önlem elbette mevcut. Gebze Ticaret Odası olarak biz de yukarıda belirttiğimiz amaçlar doğrultusunda; deprem öncesi alınabilecek önlemler konusunda bilgilenmek ve deprem sonrası olası her türlü kaybı en aza indirmek amacıyla, bölgemize bir “Deprem Simülasyon Merkezi” kazandırmak ve bu merkeze depremde kaybettiğimiz Gebze’ye önemli katkıları olan Kocaeli Milletvekili Sn. Alaettin Kurt’un ismini vermek üzere çalışmalar yürütmekteyiz.

RAHMETLE ANIYORUZ

 Bu merkezin yanısıra Çayırova’ya kazandırmayı planladığımız ve çalışmalarına devam ettiğimiz Türk Kızılay Binası ve Kan Merkezi Müdürlüğü de deprem, sel gibi doğal afetlerde anında müdahale ve gerekli kan ihtiyacınının karşılanması için hayati önem taşıyan merkezlerden olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin 19.yıldönümünde böyle büyük bir acının ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ederek, kaybettiğimiz deprem şehitlerimizi rahmetle anar, milletimize ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı ve sabırlar dilerken,  Gebze Ticaret Odası olarak, deprem sonucunda engelli olan ve yaşamına bu şekilde devam etmek zorunda kalan vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda biryaşam sürmesi için bireysel bilinçlenme adına üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye devam edeceğimizi bildiririm.” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.