Çiler’den Akif’i anma mesajı

Gebze 11.03.2017 - 09:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Çiler’den Akif’i anma mesajı

GTO Başkanı Nail Çiler, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısı ile ilgili bir mesaj yayınladı. Çiler mesajında, “12 Mart 1921 tarihinde TBMM’de kabul edilen İstiklal Marşı’mız, Kurtuluş Mücadelemizin en çetin döneminde birliğimizi, beraberliğimizi ve azmimizi güçlendirmiş, kararlılığımızı ve cesaretimizi tüm dünyaya en çarpıcı şekilde anlatarak, Türk Milletinin Bağımsızlık Mücadelesinin en önemli simgesi olmuştur. Milli şairimizMehmet Akif Ersoy, Türk savunmasının psikolojisini, tarihini ve dönemin ruhunu, koşullarını ayrıntılarıyla ifade etmiş, milletimizin duygu ve düşüncelerini sadece yazıldığı dönemde geçerli olacak şekilde değil, milletimizin bugününe, geleceğine ışık tutacak özellikte ve varoluş amacımızı açıklar şekilde kaleme almıştır. İşgale karşı büyük bir direnişin simgesi olan İstiklal Marşı’mız, manevi değerlerimizi adeta ölümsüzleştirirken, milli duygularımızı en güzel aktaran eser olarak tarihimizde yerini almıştır. Türk milletinin birlik ve beraberliğinin önünde hiçbir gücün duramayacağı düşüncesi ile “İSTİKLAL MARŞI”mızın kabulünün 96. Yıldönümünü minnetle hatırlar, başta Mustafa Kemal ATATÜRK ve milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anarım.” Dedi.

GTO Başkanı Nail Çiler, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısı ile ilgili bir mesaj yayınladı. Çiler mesajında, “12 Mart 1921 tarihinde TBMM’de kabul edilen İstiklal Marşı’mızKurtuluş Mücadelemizin en çetin döneminde birliğimizi, beraberliğimizi ve azmimizi güçlendirmişkararlılığımızı ve cesaretimizi tüm dünyaya en çarpıcı şekilde anlatarak, Türk Milletinin Bağımsızlık Mücadelesinin en önemli simgesi olmuştur. Milli şairimizMehmet Akif Ersoy, Türk savunmasının psikolojisini, tarihini ve dönemin ruhunu, koşullarını ayrıntılarıyla ifade etmiş, milletimizin duygu ve düşüncelerini sadece yazıldığı dönemde geçerli olacak şekilde değil, milletimizin bugününe, geleceğine ışık tutacak özellikte ve varoluş amacımızı açıklar şekilde kaleme almıştır. İşgale karşı büyük bir direnişin simgesi olan İstiklal Marşı’mız, manevi değerlerimizi adeta ölümsüzleştirirken, milli duygularımızı en güzel aktaran eser olarak tarihimizde yerini almıştır. Türk milletinin birlik ve beraberliğinin önünde hiçbir gücün duramayacağı düşüncesi ile “İSTİKLAL MARŞI”mızın kabulünün 96. Yıldönümünü minnetle hatırlar, başta Mustafa Kemal ATATÜRK ve milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anarım.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.