Çiler, “Derdimiz önünüzü açmak”

Gebze 28.11.2019 - 08:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Çiler, “Derdimiz önünüzü açmak”

Gebze Ticaret Odası Kasım ayı meclis toplantısı dün gerçekleşti. Toplantıda GTO yetkilileri, Özbekistan Cumhuriyeti Fergane Vali Yardımcısı Muxsinquja Abduraxmonov’u ve üst düzey devlet yöneticileri ile iş insanlarından oluşan heyeti ağırladı. Toplantıda konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, ‘derdimiz burada iş insanlarının önünü açmak” dedi.

Gebze Ticaret Odası Kasım ayı meclis toplantısı dün gerçekleşti. Toplantıda Özbekistan Cumhuriyeti Fergane Vali Yardımcısı Muxsinquja Abduraxmonov’u ve üst düzey devlet yöneticileri ile iş insanlarından oluşan heyeti ağırlayan GTO Meclisi, Özbekistan Cumhuriyeti'nin tanıtım filmleri ile başladı. Sunumun ardından konuşan Başkan Çiler, Özbek heyetini Gebze'de ve odada görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, "Bizim derdimiz burada iş insanlarının önünü açmaktır. Biz Özbekistan'ın cumhuriyetini ve bağımsızlığını tanıyan ilk kardeş ülkeyiz. Ayrıca iki kardeş milletiz. Oraya gittiğimizde İslam kültürünü olduğu gibi görebiliriz. 12-14 Aralık'ta kuyumcuları içeren Semerkant'ta bir seminer var. Aramızda her zaman bereketli köprüler var. İnşallah yakında yatırımlara dönüşecektir. Dillerimizdeki benzerlik, yemek alışkanlıklarımız, kültürümüz, dinimiz her zaman aynıdır. Genç bir nüfusunuz ve yeraltı zenginliğiniz var. Bizim de yer üstü zenginliğimiz var. Doğalgaz üretiminde dünyada ilk 10 ülkesi arasındasınız. En fazla uranyum ve pamuk üreticisiniz. Bacasız sanayimiz, iş gücümüz, bu kadar ortak kültürümüz olmasına rağmen iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler istediğimiz düzeyde değildir.” ifadelerini kullandı. GEBZE KENDİ SINIRLARININ DIŞINA ÇIKTI Sözlerini sürdüren Başkan Çiler, “Ülkemiz Özbekistan'ın en önemli ticaret ortaklarındandır. Gebze kendi sınırlarının dışına taşmıştır. Bize yakın ülkelere OSB’ler kuruyoruz. En yakın zamanda kuracağımız OSB Özbekistan'a olacak. Biz iş insanı olarak Gebze'yi tanımlarken sanayinin kalbi olarak Gebze diyoruz. Bugün Gebze'yi anlatmaya kalksam, limanları, teknolojiyi anlatsam burada zaman yetmeyecektir.  Boş çuval dik durmaz diye bir atasözü var. Bizde diyoruz ki “çuval dik dursun” diye siz dostlarımızla birlikte bu çuvalı dolduralım." dedi. ATA YURDUNUZDAN SELAM GETİRDİM Daha sonra kürsüye gelen Özbekistan Cumhuriyeti Fergane Vali Yardımcısı Muxsinquja Abduraxmonov "Öncelikle Cumhurbaşkanlarımızın son iki görüşmesinde ilişkilerimizi üst düzeye taşımalarından duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özbek şiiri okuması bizi gururlandırmış ve onurlandırmıştır. Fergana'dan sonsuz hürmetlerimizi sunar, ekonomik ve yatırım ilişkilerimizi geliştireceğimizi umuyorum. Fergana 3 milyon 800 bin nüfustan oluşuyor. 8 şehir 15 ilçemiz var. 536.5 milyon dolar ihracat yaptık. Bu sene sonunda bu sayı yüzde 30 artacak. Son iki yılda Özbekistan kapılarını ekonomik olarak dış dünyaya açtı. Reformlarını gerçekleştiriyor. 118 yabancı yatırımcının işyerleri açıldı.  32 adet Türk şirketi faaliyetini yürütüyor. Bugün burada girişimcilerimiz var. Sizin de girişimcilerinizin burada olduğunu biliyorum. Onların önünü açan, ekonomik gelişmeleri sağlayacak ilişkileri kurmalıyız. Bu yüzden hepinizi Fergana'ya davet ediyorum." dedi.
Gebze Ticaret Odası Kasım ayı meclis toplantısı dün gerçekleşti. Toplantıda GTO yetkilileri, Özbekistan Cumhuriyeti Fergane Vali Yardımcısı Muxsinquja Abduraxmonov’u ve üst düzey devlet yöneticileri ile iş insanlarından oluşan heyeti ağırladı. Toplantıda konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, ‘derdimiz burada iş insanlarının önünü açmak” dedi.

Gebze Ticaret Odası Kasım ayı meclis toplantısı dün gerçekleşti. Toplantıda Özbekistan Cumhuriyeti Fergane Vali Yardımcısı Muxsinquja Abduraxmonov’u ve üst düzey devlet yöneticileri ile iş insanlarından oluşan heyeti ağırlayan GTO Meclisi, Özbekistan Cumhuriyeti'nin tanıtım filmleri ile başladı. Sunumun ardından konuşan Başkan Çiler, Özbek heyetini Gebze'de ve odada görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, "Bizim derdimiz burada iş insanlarının önünü açmaktır. Biz Özbekistan'ın cumhuriyetini ve bağımsızlığını tanıyan ilk kardeş ülkeyiz. Ayrıca iki kardeş milletiz. Oraya gittiğimizde İslam kültürünü olduğu gibi görebiliriz. 12-14 Aralık'ta kuyumcuları içeren Semerkant'ta bir seminer var. Aramızda her zaman bereketli köprüler var. İnşallah yakında yatırımlara dönüşecektir. Dillerimizdeki benzerlik, yemek alışkanlıklarımız, kültürümüz, dinimiz her zaman aynıdır. Genç bir nüfusunuz ve yeraltı zenginliğiniz var. Bizim de yer üstü zenginliğimiz var. Doğalgaz üretiminde dünyada ilk 10 ülkesi arasındasınız. En fazla uranyum ve pamuk üreticisiniz. Bacasız sanayimiz, iş gücümüz, bu kadar ortak kültürümüz olmasına rağmen iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler istediğimiz düzeyde değildir.” ifadelerini kullandı.

GEBZE KENDİ SINIRLARININ DIŞINA ÇIKTI

Sözlerini sürdüren Başkan Çiler, “Ülkemiz Özbekistan'ın en önemli ticaret ortaklarındandır. Gebze kendi sınırlarının dışına taşmıştır. Bize yakın ülkelere OSB’ler kuruyoruz. En yakın zamanda kuracağımız OSB Özbekistan'a olacak. Biz iş insanı olarak Gebze'yi tanımlarken sanayinin kalbi olarak Gebze diyoruz. Bugün Gebze'yi anlatmaya kalksam, limanları, teknolojiyi anlatsam burada zaman yetmeyecektir.  Boş çuval dik durmaz diye bir atasözü var. Bizde diyoruz ki “çuval dik dursun” diye siz dostlarımızla birlikte bu çuvalı dolduralım." dedi.

ATA YURDUNUZDAN SELAM GETİRDİM

Daha sonra kürsüye gelen Özbekistan Cumhuriyeti Fergane Vali Yardımcısı Muxsinquja Abduraxmonov "Öncelikle Cumhurbaşkanlarımızın son iki görüşmesinde ilişkilerimizi üst düzeye taşımalarından duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özbek şiiri okuması bizi gururlandırmış ve onurlandırmıştır. Fergana'dan sonsuz hürmetlerimizi sunar, ekonomik ve yatırım ilişkilerimizi geliştireceğimizi umuyorum. Fergana 3 milyon 800 bin nüfustan oluşuyor. 8 şehir 15 ilçemiz var. 536.5 milyon dolar ihracat yaptık. Bu sene sonunda bu sayı yüzde 30 artacak. Son iki yılda Özbekistan kapılarını ekonomik olarak dış dünyaya açtı. Reformlarını gerçekleştiriyor. 118 yabancı yatırımcının işyerleri açıldı.  32 adet Türk şirketi faaliyetini yürütüyor. Bugün burada girişimcilerimiz var. Sizin de girişimcilerinizin burada olduğunu biliyorum. Onların önünü açan, ekonomik gelişmeleri sağlayacak ilişkileri kurmalıyız. Bu yüzden hepinizi Fergana'ya davet ediyorum." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.