ÇİLER ENGELLİLERİ UNUTMADI!

Gebze 10.01.2017 - 09:57, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

ÇİLER ENGELLİLERİ UNUTMADI!

“Gebze Ticaret Odası” Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler “7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası”nı bir açıklama yaparak hatırlattı.

  Çiler, “Her yıl dünyada 7-14 Ocak tarihleri arasında kutlanan “Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’’, görme engelli olarak tanımlanan bireylerimizin yaşamlarına dikkat çekilmesi açısından oldukça önem taşımaktadır. 1921 yılında trafik kazası sonucu görme yetisini kaybeden Londralı bir fotoğrafçının, çevresindekilerin onun görme engelli olduğunu anlaması için bastonunu beyaza boyamasıyla başlayan deneyimi, 1931′de Fransız Örgütlenmesi tarafından, görme engellilerin bastonunun beyaza boyanması ve bu olayın ‘’beyaz baston’’ adıyla simgeleştirilmesi ile sonuçlanmış ve 7-14 Ocak tarihleri tüm dünyada ‘’Beyaz Baston Haftası’’ olarak anılmaya başlanmıştır. YAŞAMLARINI KOLAYLAŞTIRMALIYIZ Unutmayalım ki; engelli olmak kimsenin kendi tercihi olmadığı gibi, doğuştan olmasa bile, yarın engelli olunmayacağının da garantisi yoktur. Her şeyden önce amacımız; görme engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak, onlara sahip çıkarak sorunlarına ortak olmak, toplumun vazgeçilmez bir parçası olduklarını onlara htirerek istihdama katmaktır. Engelli vatandaşlarımız için yapılacak her çalışmanın insana verilen değer ve saygının göstergesi olduğu bilinci ile; Görme engelli vatandaşlarımızın ‘’7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’’nı kutlar, engelli bireylerimizin başarılı çalışmalarının devamını dilerim.  
“Gebze Ticaret Odası” Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler “7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası”nı bir açıklama yaparak hatırlattı.

 

Çiler, “Her yıl dünyada 7-14 Ocak tarihleri arasında kutlanan “Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’’, görme engelli olarak tanımlanan bireylerimizin yaşamlarına dikkat çekilmesi açısından oldukça önem taşımaktadır. 1921 yılında trafik kazası sonucu görme yetisini kaybeden Londralı bir fotoğrafçının, çevresindekilerin onun görme engelli olduğunu anlaması için bastonunu beyaza boyamasıyla başlayan deneyimi, 1931′de Fransız Örgütlenmesi tarafından, görme engellilerin bastonunun beyaza boyanması ve bu olayın ‘’beyaz baston’’ adıyla simgeleştirilmesi ile sonuçlanmış ve 7-14 Ocak tarihleri tüm dünyada ‘’Beyaz Baston Haftası’’ olarak anılmaya başlanmıştır.

YAŞAMLARINI KOLAYLAŞTIRMALIYIZ

Unutmayalım ki; engelli olmak kimsenin kendi tercihi olmadığı gibi, doğuştan olmasa bile, yarın engelli olunmayacağının da garantisi yoktur. Her şeyden önce amacımız; görme engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak, onlara sahip çıkarak sorunlarına ortak olmak, toplumun vazgeçilmez bir parçası olduklarını onlara htirerek istihdama katmaktır. Engelli vatandaşlarımız için yapılacak her çalışmanın insana verilen değer ve saygının göstergesi olduğu bilinci ile; Görme engelli vatandaşlarımızın ‘’7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’’nı kutlar, engelli bireylerimizin başarılı çalışmalarının devamını dilerim.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.