19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Çiler; “Hünkar Çayırı Satıldı”

Gebze 27.12.2017 - 17:31, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Çiler; “Hünkar Çayırı Satıldı”

Gebze Ticaret Odası meclis toplantısında konuşan GTO Başkanı Nail Çiler, Hünkar Çayırı’nın Erzincanlılar Vakfı’na Özel Üniversite kurulması için satıldığını söyledi. Çiler, Gebzelileri Hünkar Çayırı’na sahip çıkmaya çağırdı.

Gebze Ticaret Odası’nın Aralık ayı Meclis toplantısında 2018 bütçeleri ele alındı. Gebze Ticaret Odası bütçesi 2018 için 10 Milyon 753 bin TL olarak belirlenirken, Vakfın 2018 yılı bütçesi gelir ve giderde 2 Milyon 155 Bin TL olarak kabul edildi. Gebze Ticaret Odası Vakıf bütçesinin görüşüldüğü toplantıda Vakfın çalışmalarıyla ilgili  konuşan Başkan Nail Çiler, “Vakfın sadece kira geliri var. Bununla birlikte GTO bütçesinin yüzde 3’ü aktarılıyor. Vakıf kurulmasaydı bir çok sorunu çözemezdik. Vakıf olunca farklı oluyor. Vakıf bilinci içinde yer alan maddeler doğrultusunda üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Bölgemize sosyo kültürel değer katıyoruz. Sürdürülebilir kalkınmanın eğitimle olduğuna inanıyoruz.  Üyelerimizin katkılarıyla eğitime açılan GTO Vakfı Lisesi eğitime devam ediyor ve 3 dönem mezun verdi. 5 farklı noktaya 112 acil istasyonu kurduk. Dilovası Halk Eğitim Merkezi en kısa sürede tamamlanacak. Türkiye’de ilk defa bir ilçe de E-sınav merkezi çalışmalarını tamamlamış olmanın gururunu yaşıyoruz. Yardımlaşma bilinci içinde çalışmalara 2018 yılında devam edecek. Çayırova’da Kızılay binasını bu kapsamda yapacağız. 4 ilçede ikamet edenlerin sayısı 750 bini geçmiş durumda. Böyle bir yerde risk, iş kazaları olabiliyor, kan ihtiyacı olabiliyor. Kızılay projesinde Kan Bankası da kurulacak. GTO olarak e-mucit projesine başlıyor. Üniversite ile beraber yapacağımız bu projenin alt yapısını oluşturuyoruz. Çok yetenekli gençlerimizi bu alanda değerlendirip, projeyi yaygınlaştırmak istiyoruz. Vakıf olarak hiçbir borcumuz yok, kasamızda ise 2 Milyon TL paramız var.”dedi. HÜNKAR ÇAYIRI SATILDI Toplantıda önce Hünkar Çayırı’nın satışıyla ilgili konuşan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, “Hünkar Çayırı geçtiğimiz yıl Mart ayında satışa çıkarılmıştı, buna izin vermeyeceğiz demiştik. Hünkar Çayırı’nın yanında bir devlet Üniversitesi var, buraya verilsin dedik, Fatih enstitüsü yapılmalı dedik, Üniversite her şeye katkı sağlıyor dedik. Fatih en önemli kararlarını burada kaldı. Bugün Ankara’da olacağım, Cumhurbaşkanımıza bu konuyu anlatacağım. Bazı yerler emanet olarak bırakılır, fayda elde etmek için bırakılmaz. Milli Emlak, Erzincanlılar Vakfı’na Özel Üniversite için 133 bin m2 alanın 18 Aralık’tan verildiğine dair yazıya ulaştık. Nerde Gebze kamuoyu? Bu konuda destek istiyoruz. Daha bir şey gitmedi, tapuda dönüşüm yapılmadı. Biz oranın halka açılmasını istiyoruz. Verilecek yer varsa cephanelik alanında eğitime ayrılmış yer var, orayı verin.”dedi. 
Gebze Ticaret Odası meclis toplantısında konuşan GTO Başkanı Nail Çiler, Hünkar Çayırı’nın Erzincanlılar Vakfı’na Özel Üniversite kurulması için satıldığını söyledi. Çiler, Gebzelileri Hünkar Çayırı’na sahip çıkmaya çağırdı.

Gebze Ticaret Odası’nın Aralık ayı Meclis toplantısında 2018 bütçeleri ele alındı.

Gebze Ticaret Odası bütçesi 2018 için 10 Milyon 753 bin TL olarak belirlenirken, Vakfın 2018 yılı bütçesi gelir ve giderde 2 Milyon 155 Bin TL olarak kabul edildi. Gebze Ticaret Odası Vakıf bütçesinin görüşüldüğü toplantıda Vakfın çalışmalarıyla ilgili  konuşan Başkan Nail Çiler, “Vakfın sadece kira geliri var. Bununla birlikte GTO bütçesinin yüzde 3’ü aktarılıyor. Vakıf kurulmasaydı bir çok sorunu çözemezdik. Vakıf olunca farklı oluyor. Vakıf bilinci içinde yer alan maddeler doğrultusunda üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Bölgemize sosyo kültürel değer katıyoruz. Sürdürülebilir kalkınmanın eğitimle olduğuna inanıyoruz.  Üyelerimizin katkılarıyla eğitime açılan GTO Vakfı Lisesi eğitime devam ediyor ve 3 dönem mezun verdi. 5 farklı noktaya 112 acil istasyonu kurduk. Dilovası Halk Eğitim Merkezi en kısa sürede tamamlanacak. Türkiye’de ilk defa bir ilçe de E-sınav merkezi çalışmalarını tamamlamış olmanın gururunu yaşıyoruz. Yardımlaşma bilinci içinde çalışmalara 2018 yılında devam edecek. Çayırova’da Kızılay binasını bu kapsamda yapacağız. 4 ilçede ikamet edenlerin sayısı 750 bini geçmiş durumda. Böyle bir yerde risk, iş kazaları olabiliyor, kan ihtiyacı olabiliyor. Kızılay projesinde Kan Bankası da kurulacak. GTO olarak e-mucit projesine başlıyor. Üniversite ile beraber yapacağımız bu projenin alt yapısını oluşturuyoruz. Çok yetenekli gençlerimizi bu alanda değerlendirip, projeyi yaygınlaştırmak istiyoruz. Vakıf olarak hiçbir borcumuz yok, kasamızda ise 2 Milyon TL paramız var.”dedi.

HÜNKAR ÇAYIRI SATILDI

Toplantıda önce Hünkar Çayırı’nın satışıyla ilgili konuşan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, “Hünkar Çayırı geçtiğimiz yıl Mart ayında satışa çıkarılmıştı, buna izin vermeyeceğiz demiştik. Hünkar Çayırı’nın yanında bir devlet Üniversitesi var, buraya verilsin dedik, Fatih enstitüsü yapılmalı dedik, Üniversite her şeye katkı sağlıyor dedik. Fatih en önemli kararlarını burada kaldı. Bugün Ankara’da olacağım, Cumhurbaşkanımıza bu konuyu anlatacağım. Bazı yerler emanet olarak bırakılır, fayda elde etmek için bırakılmaz. Milli Emlak, Erzincanlılar Vakfı’na Özel Üniversite için 133 bin m2 alanın 18 Aralık’tan verildiğine dair yazıya ulaştık. Nerde Gebze kamuoyu? Bu konuda destek istiyoruz. Daha bir şey gitmedi, tapuda dönüşüm yapılmadı. Biz oranın halka açılmasını istiyoruz. Verilecek yer varsa cephanelik alanında eğitime ayrılmış yer var, orayı verin.”dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.