19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Çiler'in Amacı Ne?

Gebze 23.03.2018 - 21:55, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Çiler'in Amacı Ne?

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler Holiday İnn Hotel'de düzenlediği basın toplantısı ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun ziyareti esnasında yaptığı kürsü konuşmalarında en çok üzerinde durduğu ve Gebze'ye uygulamak istediği konu kamuoyunda dikkat çekti.

"Gebze'nin Akıllı Şehir profiline geçiş sağlaması zorunludur" sözleri ile yeni bir gündeme imza attan Nail Çiler'in Gebze için en ciddi amaçlarından biri 6 unsurlu Akıllı Şehir konumuna bürünmesine destek vermek. Peki nedir Akıllı Şehir.... Hızlı kentleşme ve buna bağlı nüfus yoğunluğu ve tüketim ihtiyacındaki artışın ve bu ihtiyaçların çağın gereksinimlerine uygun olarak giderilmesi için etkin bir şehir yönetimine ihtiyaç duyulmaktadır. Akıllı şehir kavramı, kamu ihtiyaçlarının çağın gereksinimlerine uygun olarak karşılanabilmesi amacıyla etkin bir şehir yönetimini kurmayı, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak yaşam kalitesini arttırmayı amaçlayan katılımcı ve sürdürülebilir bir kentsel gelişme vizyonudur. Akıllı şehir sistemi; hükümet, kamu birimleri, özel sektör ve vatandaşın geniş kapsamlı bir ortaklık içerisinde olmasını öngörmekte, merkezi yönetim eliyle ekonomik rekabet ve verimliliği arttırmak amacıyla istikrarlı ve uyumlu bir ilişki kurulmasını amaçlamaktadır. Avrupa Parlamentosu’na göre Akıllı Şehir, aşağıdaki 6 özellikten en az bir ya da daha fazlasını ele alan girişimleri bulunan şehirdir: Akıllı Yönetim Akıllı İnsanlar Akıllı Yaşam Akıllı Ulaşım Akıllı Ekonomi Akıllı Çevre
Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler Holiday İnn Hotel'de düzenlediği basın toplantısı ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun ziyareti esnasında yaptığı kürsü konuşmalarında en çok üzerinde durduğu ve Gebze'ye uygulamak istediği konu kamuoyunda dikkat çekti.

"Gebze'nin Akıllı Şehir profiline geçiş sağlaması zorunludur" sözleri ile yeni bir gündeme imza attan Nail Çiler'in Gebze için en ciddi amaçlarından biri 6 unsurlu Akıllı Şehir konumuna bürünmesine destek vermek. Peki nedir Akıllı Şehir....

Hızlı kentleşme ve buna bağlı nüfus yoğunluğu ve tüketim ihtiyacındaki artışın ve bu ihtiyaçların çağın gereksinimlerine uygun olarak giderilmesi için etkin bir şehir yönetimine ihtiyaç duyulmaktadır. Akıllı şehir kavramı, kamu ihtiyaçlarının çağın gereksinimlerine uygun olarak karşılanabilmesi amacıyla etkin bir şehir yönetimini kurmayı, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak yaşam kalitesini arttırmayı amaçlayan katılımcı ve sürdürülebilir bir kentsel gelişme vizyonudur.

Akıllı şehir sistemi; hükümet, kamu birimleri, özel sektör ve vatandaşın geniş kapsamlı bir ortaklık içerisinde olmasını öngörmekte, merkezi yönetim eliyle ekonomik rekabet ve verimliliği arttırmak amacıyla istikrarlı ve uyumlu bir ilişki kurulmasını amaçlamaktadır. Avrupa Parlamentosu’na göre Akıllı Şehir, aşağıdaki 6 özellikten en az bir ya da daha fazlasını ele alan girişimleri bulunan şehirdir:

  • Akıllı Yönetim
  • Akıllı İnsanlar
  • Akıllı Yaşam
  • Akıllı Ulaşım
  • Akıllı Ekonomi
  • Akıllı Çevre
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.