ÇİLER “KADINLARI” KUTLADI!

Gebze 08.03.2016 - 09:15, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

ÇİLER “KADINLARI” KUTLADI!

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Çiler, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Kadına sosyal ve siyasal alanda verilen değer, toplumu her açıdan en yüksek mertebeye ulaştıracak en önemli etkenlerden biridir.  Yüzyıllardan beri Türk toplumunda kadın, sosyal hayat ve aile hayatı içerisinde son derece aktif ve saygın bir kimlik sahibi olmuştur. Bunu geçmiş Türk toplumlarında ve yakın geçmişte de görmek mümkündür. Bilindiği gibi Türklerde kadına verilen değeri hayatın her alanında hmekteyiz. Cengiz Han “Ben Han’ım buda benim hanım “cümlesiyle hanım kelimesini dilimize yerleştirmiştir. Tarlada, işyerlerinde, savaşlarda olmak üzere Türk kadını tarihten günümüze savaşlarda dahi emek göstermiş, tarlada iş hayatının her alanında görev almıştır. Bizlere düşen, kadınlarımızın öncelikle çalışma alanında ve günlük yaşamlarında sosyal güvenliklerini sağlamak iş hayatına girmelerini kolaylaştırıcı ve hızlandırıcı önlemler almak, bunun yanı sıra siyasette, sporda, sanatta, eğitimde ve yaşamın her alanında olan kadınların etkin bir şekilde katılımlarını sağlamak için gerekli tüm çalışmaları titizlikle ele almalıyız. Bütün bunları söylerken, üzülerek belirtmeliyim ki ülkemizde bu kavramın tam olarak zihinlere yerleşmediğini, günlük yaşamımızda acı örneklerle tecrübe etmekteyiz. Hergün kadın cinayetleri, kadınlara yönelik uygulanan şiddet ve tacizler gibi, insan onurunu yaralayıcı ve insani duyguları hiçe sayan eylemlerin gün be gün arttığını gözlemlemekteyiz. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanması ve farkındalık oluşturulması adına,  her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü toplum olarak kutlamaktayız. Ülkemiz ve tüm dünya için büyük önem taşıyan, aile ve toplumsal yaşamın temel taşı olan kadınlarımızın, hakkı olan değerlerine yönelik toplumsal bilincin arttırılmasını temenni eder ve "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nü kutlarım.” Bunun sadece senede bir gün değil hayatın her anında hiç unutulmamasını dilerim.

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Çiler, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Kadına sosyal ve siyasal alanda verilen değer, toplumu her açıdan en yüksek mertebeye ulaştıracak en önemli etkenlerden biridir.  Yüzyıllardan beri Türk toplumunda kadın, sosyal hayat ve aile hayatı içerisinde son derece aktif ve saygın bir kimlik sahibi olmuştur. Bunu geçmiş Türk toplumlarında ve yakın geçmişte de görmek mümkündür. Bilindiği gibi Türklerde kadına verilen değeri hayatın her alanında hmekteyiz. Cengiz Han “Ben Han’ım buda benim hanım “cümlesiyle hanım kelimesini dilimize yerleştirmiştir. Tarlada, işyerlerinde, savaşlarda olmak üzere Türk kadını tarihten günümüze savaşlarda dahi emek göstermiş, tarlada iş hayatının her alanında görev almıştır.

Bizlere düşen, kadınlarımızın öncelikle çalışma alanında ve günlük yaşamlarında sosyal güvenliklerini sağlamak iş hayatına girmelerini kolaylaştırıcı ve hızlandırıcı önlemler almak, bunun yanı sıra siyasette, sporda, sanatta, eğitimde ve yaşamın her alanında olan kadınların etkin bir şekilde katılımlarını sağlamak için gerekli tüm çalışmaları titizlikle ele almalıyız.

Bütün bunları söylerken, üzülerek belirtmeliyim ki ülkemizde bu kavramın tam olarak zihinlere yerleşmediğini, günlük yaşamımızda acı örneklerle tecrübe etmekteyiz. Hergün kadın cinayetleri, kadınlara yönelik uygulanan şiddet ve tacizler gibi, insan onurunu yaralayıcı ve insani duyguları hiçe sayan eylemlerin gün be gün arttığını gözlemlemekteyiz. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanması ve farkındalık oluşturulması adına,  her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü toplum olarak kutlamaktayız.

Ülkemiz ve tüm dünya için büyük önem taşıyan, aile ve toplumsal yaşamın temel taşı olan kadınlarımızın, hakkı olan değerlerine yönelik toplumsal bilincin arttırılmasını temenni eder ve "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nü kutlarım.” Bunun sadece senede bir gün değil hayatın her anında hiç unutulmamasını dilerim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.