Çiler Osman Hamdi Bey’i Andı

Gebze 24.02.2018 - 16:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Çiler Osman Hamdi Bey’i Andı

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, ünlü Ressam Osman Hamdi Bey’i ölüm yıldönümünde andı.

Büyük, Türk Müzecisi ve ressamı Osman Hamdi Bey 1842 yılında doğdu. Yaşamı boyunca büyük sanat eserleri ortaya koyan Osman Hamdi Bey 1910 yılında hayata gözlerini yumdu. Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler de ünlü ressamı ölümünün 108. yılında andı. Başkan Çiler mesajında, “Çalışmaları ile medeniyetimize eşsiz katkıları olan ve vasiyeti üzerine çok sevdiği Eskihisar’a defnedilen dünyaca ünlü arkeolog ve ressamımız Osman Hamdi Bey’i 108. Yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.” dedi. OSMAN HAMDİ BEY MÜZESİ NEREDEDİR? Osman Hamdi Bey, tarafından Gebze-Eskihisar Köyü'nde, 1884 yılında Köşk, resimhane, kayıkhane ve müştemilat olarak yaptırılmıştır. Planları kendisi tarafından çizilen ve Fransız Mimarisinden etkilenen köşkün yapı malzemelerinin birçoğu yurtdışından getirilmiştir. Giriş katındaki ahşap kapıların tablalarına yaptığı çiçek resimlerinin her biri tabloları değerindedir. Osman Hamdi Bey 26 yıl boyunca yaz aylarını geçirdiği köşkte en ünlü tablolarını çizmiştir.  
Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, ünlü Ressam Osman Hamdi Bey’i ölüm yıldönümünde andı.

Büyük, Türk Müzecisi ve ressamı Osman Hamdi Bey 1842 yılında doğdu. Yaşamı boyunca büyük sanat eserleri ortaya koyan Osman Hamdi Bey 1910 yılında hayata gözlerini yumdu. Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler de ünlü ressamı ölümünün 108. yılında andı. Başkan Çiler mesajında, “Çalışmaları ile medeniyetimize eşsiz katkıları olan ve vasiyeti üzerine çok sevdiği Eskihisar’a defnedilen dünyaca ünlü arkeolog ve ressamımız Osman Hamdi Bey’i 108. Yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.” dedi.

OSMAN HAMDİ BEY MÜZESİ NEREDEDİR?

Osman Hamdi Bey, tarafından Gebze-Eskihisar Köyü'nde, 1884 yılında Köşk, resimhane, kayıkhane ve müştemilat olarak yaptırılmıştır. Planları kendisi tarafından çizilen ve Fransız Mimarisinden etkilenen köşkün yapı malzemelerinin birçoğu yurtdışından getirilmiştir. Giriş katındaki ahşap kapıların tablalarına yaptığı çiçek resimlerinin her biri tabloları değerindedir. Osman Hamdi Bey 26 yıl boyunca yaz aylarını geçirdiği köşkte en ünlü tablolarını çizmiştir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.