Çiler Sarıkamış Şehitlerini Unutmadı

Gebze 04.01.2018 - 14:42, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Çiler Sarıkamış Şehitlerini Unutmadı

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler Sarıkamış Harekatı’nın 103’üncü yıldönümü münasebeti ile bir mesaj yayımladı.

Yönetim Kurulu Başkanı Çiler yayınladığı mesajda, “Beyaz Hüzün olarak tarihimize geçen Sarıkamış Harekatı’nın 103. Yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Sarıkamış'ta ve yurdumuzun her köşesinde, Vatanımız için canlarını feda eden tüm kahraman askerlerimizi, rahmet ve şükranla anıyorum. Eksi 25 derecelere varan soğukta, yazlık kıyafetle, aç ve susuz olarak Vatan topraklarını Rus kuvvetlerine karşı savunan on binlerce askerimiz, 22 Aralık 1914’te başlayan, 18 Ocak 1915’te sona eren ve Birinci Dünya Savaşı’nda Kafkas Cephesinde yaşanan en büyük kara harekâtı olarak tarihe geçen Sarıkamış Harekatı’nda şehit düşerek, ölümsüz bir mertebeye erişmişlerdir. TARİFİ OLMAYAN KAHRAMANLIK DESTANI Kelimelerle tarifi mümkün olmayan bu kahramanlık destanı; cesur milletimizin, Vatan’ın bir karış toprağını dahi düşmana vermemek adına yürüttüğü mücadelenin en çarpıcı göstergesi ve büyük bir fedakârlık örneğidir. Her hatırladığımızda kalplerimizi hüzne boğan Sarıkamış Harekâtı’nın, gelecek kuşaklarımızın İstiklalin hangi koşullarda kazanıldığını anlamaları için bir ders niteliğinde olduğunu belirtir, hiçbir mazeretin ardına saklanmaksızın, canları pahasına Bağımsızlığımıza sahip çıkan tüm şehitlerimizin aziz hatıralarına saygılarımı sunarım.” ifadelerine yer verdi.    
Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler Sarıkamış Harekatı’nın 103’üncü yıldönümü münasebeti ile bir mesaj yayımladı.

Yönetim Kurulu Başkanı Çiler yayınladığı mesajda, “Beyaz Hüzün olarak tarihimize geçen Sarıkamış Harekatı’nın 103. Yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Sarıkamış'ta ve yurdumuzun her köşesinde, Vatanımız için canlarını feda eden tüm kahraman askerlerimizi, rahmet ve şükranla anıyorum. Eksi 25 derecelere varan soğukta, yazlık kıyafetle, aç ve susuz olarak Vatan topraklarını Rus kuvvetlerine karşı savunan on binlerce askerimiz, 22 Aralık 1914’te başlayan, 18 Ocak 1915’te sona eren ve Birinci Dünya Savaşı’nda Kafkas Cephesinde yaşanan en büyük kara harekâtı olarak tarihe geçen Sarıkamış Harekatı’nda şehit düşerek, ölümsüz bir mertebeye erişmişlerdir.

TARİFİ OLMAYAN KAHRAMANLIK DESTANI

Kelimelerle tarifi mümkün olmayan bu kahramanlık destanı; cesur milletimizin, Vatan’ın bir karış toprağını dahi düşmana vermemek adına yürüttüğü mücadelenin en çarpıcı göstergesi ve büyük bir fedakârlık örneğidir. Her hatırladığımızda kalplerimizi hüzne boğan Sarıkamış Harekâtı’nın, gelecek kuşaklarımızın İstiklalin hangi koşullarda kazanıldığını anlamaları için bir ders niteliğinde olduğunu belirtir, hiçbir mazeretin ardına saklanmaksızın, canları pahasına Bağımsızlığımıza sahip çıkan tüm şehitlerimizin aziz hatıralarına saygılarımı sunarım.” ifadelerine yer verdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.