Çiler: “Teknolojinin üretim yeri olmalıyız”

Gebze 25.09.2019 - 17:43, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Çiler: “Teknolojinin üretim yeri olmalıyız”

GTO’da Müşterek Meslek Komite ve Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Burada konuşan Çiler önemli mesajlar verdi ve “Teknolojinin üretim yeri olmamız gerek” dedi.

Gebze Ticaret Odası bugün iki toplantıya birden ev sahipliği yaptı. Meslek Müşterek Komite ve Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, GTO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, 6 aylık faaliyet sunumu öncesinde açıklamalarda bulundu. Çiler, GTO’nun öneminden söz ederken, gelecekte yapacakları çalışmalara da değindi. GTO Başkanı Çiler şunları aktardı; “Gebze Ticaret Odası vizyonuna uygun şekilde hareket etmemiz gerekiyor. Ben bu odadaki her bir bireyi kentin kanaat önderi olarak görüyorum. Bu odanın farklı bir tarafı var. STK başkanları odanın her çalışmasına ortak oluyor. Bu kentin büyüttüğü bir büyüğümüz var. Alaettin Kurt. Kurt, kente çok fayda sağladı. Bu kentin değerlerini öğrenmeye çalışın. İnsanlara bu kenti anlatacağız. Bu kenti tanıtmaya çalışırken, kentin değerlerini öne çıkartın. Bu kentin tarihi ve turizm dokusunu öne çıkartmamız gerek. Araştırma hastanesine gittiğimde Alaettin Kurt’un ruhuna Fatiha okurum. EĞİTİME 3 MİLYON 623 BİN TL HİBE Biz odamızı bir kuluçka merkezi olarak kullanıyoruz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı, 365 oda ve borsa arasında burası için proje merkezi diyorsa hak ediyoruzdur. Kalkınma ajansının bir tek bir ilçede irtibat bürosu var ve o da Gebze Ticaret Odası’nda ve buradan 3 milyon 623 bin TL eğitime hibe yapılmış. Türkiye’deki eğitim modeli birkaç yıla değişecek. İş dünyası teknoloji istiyor. Biz teknolojinin pazarı değil üretim yeri olduğumuz kazanacağız. STFA Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi’ne 541 bin TL destek sağlamıştık ve dün sertifikalarını aldılar. Bölgemizde 164 bin öğrenci var. Ona göre bazı şeylerin değerlenmesi lazım. KENTE KATKI SAĞLAYACAĞIZ Ya üreteceğiz ya da tüketerek yok olacağız. Sanayide 4.0’ı konuşurken, eğitimde de 4.0’ı konuşmamız gerek. Bilim kurgu olarak izlediğimiz filmler gerçek olmaya başladı. Alın terinin yerini akıl teri aldı. Hayatımıza robot komutanlar girecek. Bu hayalin de önüne geçmeye başladı. Dijital dönüşüm denilen bir şey hayatımıza girdi ve akıllı oda sistemi başlattık. Gebze Ticaret Odası Türkiye’de ilk defa ‘Akıllı Oda’ sistemini başlattı. Askeri kışlayı TOKİ’den kurtardık. 150 dönümü eğitime ayrıldı gerisi halka açık olacak. Bizim istediğimiz toplanma merkezi tabela olsun diye değil dünyaya örnek olacak. Bu kentin gelişmesine katkı sağlayacağız. SARIKAMIŞ’TA ETKİNLİK DÜZENLENECEK En kısa süre içerisinde öyle bir proje geliştireceğiz ki her kesime dokunacağız. 365 oda ve borsa arasında konuşulacağız. Darıca’da küçük sanayi sitesinden talep vardı ve bunun üzerinde orada çalışma gerçekleştirdik. 10 gün sonra bitiyor. Gebze Ticaret Odası sınırların ötesine taşınıyor. Biz 10-11-12 Ocak’ta Sarıkamış’ta bir etkinlik yapıyoruz. En az 150 kişi gidiyoruz. 90 bin şehit anısına bir iş forumu yapacağız. Son gün şehitlerimizi anıp geri döneceğiz. Bu kenti hep birlikte anlatacağız. Biz oraya bir amaç için gideceğiz.” Konuşmaların ardından 6 aylık faaliyet sunumu katılımcılara izletildi ve Eylül ayı meclis toplantısı yapıldı.
GTO’da Müşterek Meslek Komite ve Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Burada konuşan Çiler önemli mesajlar verdi ve “Teknolojinin üretim yeri olmamız gerek” dedi.

Gebze Ticaret Odası bugün iki toplantıya birden ev sahipliği yaptı. Meslek Müşterek Komite ve Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, GTO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, 6 aylık faaliyet sunumu öncesinde açıklamalarda bulundu. Çiler, GTO’nun öneminden söz ederken, gelecekte yapacakları çalışmalara da değindi. GTO Başkanı Çiler şunları aktardı; “Gebze Ticaret Odası vizyonuna uygun şekilde hareket etmemiz gerekiyor. Ben bu odadaki her bir bireyi kentin kanaat önderi olarak görüyorum. Bu odanın farklı bir tarafı var. STK başkanları odanın her çalışmasına ortak oluyor. Bu kentin büyüttüğü bir büyüğümüz var. Alaettin Kurt. Kurt, kente çok fayda sağladı. Bu kentin değerlerini öğrenmeye çalışın. İnsanlara bu kenti anlatacağız. Bu kenti tanıtmaya çalışırken, kentin değerlerini öne çıkartın. Bu kentin tarihi ve turizm dokusunu öne çıkartmamız gerek. Araştırma hastanesine gittiğimde Alaettin Kurt’un ruhuna Fatiha okurum.

EĞİTİME 3 MİLYON 623 BİN TL HİBE

Biz odamızı bir kuluçka merkezi olarak kullanıyoruz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı, 365 oda ve borsa arasında burası için proje merkezi diyorsa hak ediyoruzdur. Kalkınma ajansının bir tek bir ilçede irtibat bürosu var ve o da Gebze Ticaret Odası’nda ve buradan 3 milyon 623 bin TL eğitime hibe yapılmış. Türkiye’deki eğitim modeli birkaç yıla değişecek. İş dünyası teknoloji istiyor. Biz teknolojinin pazarı değil üretim yeri olduğumuz kazanacağız. STFA Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi’ne 541 bin TL destek sağlamıştık ve dün sertifikalarını aldılar. Bölgemizde 164 bin öğrenci var. Ona göre bazı şeylerin değerlenmesi lazım.

KENTE KATKI SAĞLAYACAĞIZ

Ya üreteceğiz ya da tüketerek yok olacağız. Sanayide 4.0’ı konuşurken, eğitimde de 4.0’ı konuşmamız gerek. Bilim kurgu olarak izlediğimiz filmler gerçek olmaya başladı. Alın terinin yerini akıl teri aldı. Hayatımıza robot komutanlar girecek. Bu hayalin de önüne geçmeye başladı. Dijital dönüşüm denilen bir şey hayatımıza girdi ve akıllı oda sistemi başlattık. Gebze Ticaret Odası Türkiye’de ilk defa ‘Akıllı Oda’ sistemini başlattı. Askeri kışlayı TOKİ’den kurtardık. 150 dönümü eğitime ayrıldı gerisi halka açık olacak. Bizim istediğimiz toplanma merkezi tabela olsun diye değil dünyaya örnek olacak. Bu kentin gelişmesine katkı sağlayacağız.

SARIKAMIŞ’TA ETKİNLİK DÜZENLENECEK

En kısa süre içerisinde öyle bir proje geliştireceğiz ki her kesime dokunacağız. 365 oda ve borsa arasında konuşulacağız. Darıca’da küçük sanayi sitesinden talep vardı ve bunun üzerinde orada çalışma gerçekleştirdik. 10 gün sonra bitiyor. Gebze Ticaret Odası sınırların ötesine taşınıyor. Biz 10-11-12 Ocak’ta Sarıkamış’ta bir etkinlik yapıyoruz. En az 150 kişi gidiyoruz. 90 bin şehit anısına bir iş forumu yapacağız. Son gün şehitlerimizi anıp geri döneceğiz. Bu kenti hep birlikte anlatacağız. Biz oraya bir amaç için gideceğiz.” Konuşmaların ardından 6 aylık faaliyet sunumu katılımcılara izletildi ve Eylül ayı meclis toplantısı yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.