19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Çiler: Yerli otomobil milli kimlik taşıyacak

Gebze 07.11.2017 - 12:36, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Çiler: Yerli otomobil milli kimlik taşıyacak

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, yerli otomobil projesi ile ilgili olarak, “Yerli otomobil üretimi her yönüyle milli kimlik taşıyan bir proje” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen, Türkiye’nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu İşbirliği Protokolü İmza Töreni’ne, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler’de katıldı. Cumhurbaşkanın, 24 Mayıs tarihinde TOBB 73’üncü Genel Kurulu’nda ülkemiz sanayicilerine yapmış olduğu çağrıyla, yüzde yüz yerli otomobilin TOBB çatısı altındaki sanayicilerimiz tarafından üretilmesi konusundaki çalışmalar, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğünde Türk özel sektörü tarafından başlatılmıştı. ORTAK GİRİŞİM GRUBU Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yerli otomobil için koordinasyon görevi yapan TOBB ve özel sektör tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda ‘Türkiye’nin otomobilini’ üretecek konsorsiyumu, Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding olarak açıkladı. Cumhurbaşkanı Külliye’de yaptığı açıklamada, milletimizin hayalinin gerçeğe dönüştüğünü, sektörün en önemli beş kuruluşunun bir araya gelmeleriyle, artık ülkemizin kendi otomobilini üretir konuma geleceğini ve ortak girişim grubunun ülkemize hayırlı olmasını diledi. GEBZE’YE VE BÖLGEYE KATKI Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ise, yerli otomobil üretiminin her yönüyle milli kimlik taşıyan bir proje olduğunun altını çizerken, Türkiye’nin otomobilini üretmek için fikir, gönül ve işbirliği içinde olan konsorsiyum üyelerine teşekkürlerini sundu. Çiler, Türkiye’nin Otomobili’nin üretilecek olmasının, başarısını bölgesel ve ulusal alanda yürüttüğü projeler ve çalışmalarla tescilleyen Gebze Ticaret Odası’nın otomotiv sanayi ve otomotiv yan sanayi alanında hizmet veren üyelerinin ve otomotiv sektörüne yüksek katma değer sağlama hedefiyle çalışan sanayicilerin faaliyetlerini sürdürdüğü TOSB Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firmalarımızın, iş hacimlerine yansıyacak olan etkileriyle, bu durumun Gebze’ye ve bölge katkılarına da dikkat çekerek, projenin iş dünyamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.
Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, yerli otomobil projesi ile ilgili olarak, “Yerli otomobil üretimi her yönüyle milli kimlik taşıyan bir proje” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen, Türkiye’nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu İşbirliği Protokolü İmza Töreni’ne, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler’de katıldı. Cumhurbaşkanın, 24 Mayıs tarihinde TOBB 73’üncü Genel Kurulu’nda ülkemiz sanayicilerine yapmış olduğu çağrıyla, yüzde yüz yerli otomobilin TOBB çatısı altındaki sanayicilerimiz tarafından üretilmesi konusundaki çalışmalar, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğünde Türk özel sektörü tarafından başlatılmıştı.

ORTAK GİRİŞİM GRUBU

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yerli otomobil için koordinasyon görevi yapan TOBB ve özel sektör tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda ‘Türkiye’nin otomobilini’ üretecek konsorsiyumu, Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding olarak açıkladı. Cumhurbaşkanı Külliye’de yaptığı açıklamada, milletimizin hayalinin gerçeğe dönüştüğünü, sektörün en önemli beş kuruluşunun bir araya gelmeleriyle, artık ülkemizin kendi otomobilini üretir konuma geleceğini ve ortak girişim grubunun ülkemize hayırlı olmasını diledi.

GEBZE’YE VE BÖLGEYE KATKI

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ise, yerli otomobil üretiminin her yönüyle milli kimlik taşıyan bir proje olduğunun altını çizerken, Türkiye’nin otomobilini üretmek için fikir, gönül ve işbirliği içinde olan konsorsiyum üyelerine teşekkürlerini sundu. Çiler, Türkiye’nin Otomobili’nin üretilecek olmasının, başarısını bölgesel ve ulusal alanda yürüttüğü projeler ve çalışmalarla tescilleyen Gebze Ticaret Odası’nın otomotiv sanayi ve otomotiv yan sanayi alanında hizmet veren üyelerinin ve otomotiv sektörüne yüksek katma değer sağlama hedefiyle çalışan sanayicilerin faaliyetlerini sürdürdüğü TOSB Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firmalarımızın, iş hacimlerine yansıyacak olan etkileriyle, bu durumun Gebze’ye ve bölge katkılarına da dikkat çekerek, projenin iş dünyamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.