GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Çocuk istismarı kasıtlı bir vahşettir

Kocaeli 18.02.2018 - 09:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Çocuk istismarı kasıtlı bir vahşettir

CHP’ den ortak bildiri

Kadına Şiddetin, Çocuklara yapılan Tecavüz olaylarının son yıllarda giderek arttığı şu günlerde geçtiğimiz gün annesi kolon kanseri olan,  4,5 yaşındaki kızına babasının 1,5 yıl tecavüz ettiği ortaya çıktı. Konuyla ilgili olarak CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, Kadın Kolları İlk Başkanı Songül Kaya, Gençlik Kolları İl Başkanı Emre Andız ve Gençlik Kolları İl Saymanı Burcu Yazıcı ortak bir basın açıklaması yaptılar.  ELLERİMİZİ BİRLEŞTİRMELİYİZ CHP Kocaeli Gençlik Kolları adına açıklamayı yapan İl Saymanı Burcu Yazıcı, “ İnsanlık suçu olan tecavüze ve tecavüze bakışa; ezberci inanç ve düşüncelere, normatif duygulanımlara, ahlaki yargılara, edilgen tepkisizliğe ve suskunluğa, yapıştırılan yaftalara, ata erkil söylemlere ve “İkinci Travma”lara - “İkinci Tecavüz”lere karşı, “Ananı da al git!” diyenlere ve yardakçılarına karşı, hamile kadınları dövenlere karşı, yumurta demagojisi destekçilerine, alkol ve haberleşme yasakçılarına, sanat yoksullarına karşı, perdesiz evi örtüsüz kadına benzetenlere karşı: Ellerimizi birleştirmeliyiz” dedi. TECAVÜZ İNSANLIK SUÇUDUR Kadın Kolları İl Başkanı Songül Kaya,“ Bedenlerimize,  zihinlerimize, kişiliklerimize, temel hak ve özgürlüklerimize, cinselliğimize, cinsiyetimize, cinsel yönelimimize, yaşamımıza! Her an iktidar olma amacıyla tecavüz ediliyor!  Tecavüz “İnsanlık” Suçudur!” dedi. Tecavüz, iktidarın, gücün kendinde olduğunu şiddetle kanıtlama çabasıdır. Tecavüz, -ilkel ya da uygar- fiziksel güç kullanarak iktidar olma sanrısı ve bu sanrıdan haz alma çiğliğidir” dedi. ÇOCUK İSTİSMARI İNSANLIK DIŞI KASITLI BİR VAHŞETTİR Yazıcı “ Geçtiğimiz gün 4,5 Yaşındaki kız çocuğuna tecavüz eden yaratık, ve yaratıklar bu yaptıklarının hesabını en ağır şekilde vermedilir. Bu tam anlamıyla cinayetten daha vahim bir durumdur.  Yetkililer buna sadece “ÇOCUK İSTİSMARI” diyerek bu iğrençliği basitleştirmeye çalışıyor. Bu “istismar falan değildir. Bu düpedüz insanlık dışı, kasıtlı bir vahşettir” ifadelerini kullandı. 
CHP’ den ortak bildiri

Kadına Şiddetin, Çocuklara yapılan Tecavüz olaylarının son yıllarda giderek arttığı şu günlerde geçtiğimiz gün annesi kolon kanseri olan,  4,5 yaşındaki kızına babasının 1,5 yıl tecavüz ettiği ortaya çıktı. Konuyla ilgili olarak CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, Kadın Kolları İlk Başkanı Songül Kaya, Gençlik Kolları İl Başkanı Emre Andız ve Gençlik Kolları İl Saymanı Burcu Yazıcı ortak bir basın açıklaması yaptılar.

 ELLERİMİZİ BİRLEŞTİRMELİYİZ

CHP Kocaeli Gençlik Kolları adına açıklamayı yapan İl Saymanı Burcu Yazıcı, “ İnsanlık suçu olan tecavüze ve tecavüze bakışa; ezberci inanç ve düşüncelere, normatif duygulanımlara, ahlaki yargılara, edilgen tepkisizliğe ve suskunluğa, yapıştırılan yaftalara, ata erkil söylemlere ve “İkinci Travma”lara - “İkinci Tecavüz”lere karşı, “Ananı da al git!” diyenlere ve yardakçılarına karşı, hamile kadınları dövenlere karşı, yumurta demagojisi destekçilerine, alkol ve haberleşme yasakçılarına, sanat yoksullarına karşı, perdesiz evi örtüsüz kadına benzetenlere karşı: Ellerimizi birleştirmeliyiz” dedi.

TECAVÜZ İNSANLIK SUÇUDUR

Kadın Kolları İl Başkanı Songül Kaya,“ Bedenlerimize,  zihinlerimize, kişiliklerimize, temel hak ve özgürlüklerimize, cinselliğimize, cinsiyetimize, cinsel yönelimimize, yaşamımıza! Her an iktidar olma amacıyla tecavüz ediliyor!  Tecavüz “İnsanlık” Suçudur!” dedi. Tecavüz, iktidarın, gücün kendinde olduğunu şiddetle kanıtlama çabasıdır. Tecavüz, -ilkel ya da uygar- fiziksel güç kullanarak iktidar olma sanrısı ve bu sanrıdan haz alma çiğliğidir” dedi.

ÇOCUK İSTİSMARI İNSANLIK DIŞI KASITLI BİR VAHŞETTİR

Yazıcı “ Geçtiğimiz gün 4,5 Yaşındaki kız çocuğuna tecavüz eden yaratık, ve yaratıklar bu yaptıklarının hesabını en ağır şekilde vermedilir. Bu tam anlamıyla cinayetten daha vahim bir durumdur.  Yetkililer buna sadece “ÇOCUK İSTİSMARI” diyerek bu iğrençliği basitleştirmeye çalışıyor. Bu “istismar falan değildir. Bu düpedüz insanlık dışı, kasıtlı bir vahşettir” ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.