Çocuklar mahsur, İtfaiye aciz kaldı!

Çayırova 05.02.2019 - 13:15, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Çocuklar mahsur, İtfaiye aciz kaldı!

ÇAYIROVA’DA BİR ÜST GEÇİTTE YAŞANAN OLAY ‘İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ MU?’ DEDİRTTİ

Çayırova Mc Donalds önünde bulunan üst geçidin asansörünü kullanan iki çocuk içeride mahsur kaldı. Kurtarmak için üst geçide gelen İtfaiye, yeterli araç gereci ve asansörü kullanma yetkisi olmadığı için çaresiz kaldı. Çözüm ise 50 kilometre öteden, İzmit’ten geldi. Vatandaşlar bir daha böyle bir acziyet yaşanmaması için Gebze Bölgesine yetkili ekip istiyor. Çayırova’da D-100 karayolu üzerine bulunan üst geçidin asansörü arıza yaptı, iki çocuk içerisinde mahsur kaldı. Yaşanan bu olay ihmaller zincirini ardı ardına getirdi. Çayırova Mc Donalds önünde bulunan üst geçidin asansörünü kullanan 10 yaşındaki Yusuf Buğra ile 12 yaşındaki Adem Küçük, içeride mahsur kaldılar. Asansörün durması üzerine durumu cep telefonuyla yakınlarına bildiren iki çocuğu kurtarmak için olay yerine hemen itfaiye ekipleri intikal etti. Ancak, trajikomik olaylar zinciri bu andan sonra başladı. İHMALLER ZİNCİRİ PEŞ PEŞE Asansörü açmak için yeterli aracı gereci olmayan itfaiye ekipleri Kocaeli Büyükşehir yetkilileriyle görüştü. Büyükşehir ekipleri, gerekli yetki ve ekipmanların Belediyede olduğunu ifade ederek, İzmit’ten ekip gelmesi gerektiğini belirttiler. Bu nedenle iki çocuk dakikalarca asansörün içerisinde kurtarılmayı beklediler. Daha sonra gelen ekipler çocukları kurtarırken, itfaiyenin böyle bir durum karşısında aciz kalması vatandaşları tedirgin etti. Çayırova’daki, bir üst geçitte yaşanan mahsur kalma durumunun çözümünün İzmit’te ise vahametin boyutunu gözler önüne serdi. İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ MU? Dakikalarca kurtarılmayı bekleyen çocukların durumu, ileride yaşanabilecek sıkıntıları gözler önüne serdi. Acı manzaraya şahit olan birçok kişi, böyle bir durum karşısında Gebze Bölgesinden müdahale edecek ekip bulundurulması gerektiğini ifade ettiler. Aynı şekilde asansördeki arızaya çözüm bulacak araç ve gereçlerin İtfaiyede bulunması gerektiğini dile getiren vatandaşlar, mahsur kalanların havasızlık nedeniyle hayatlarını kaybedebileceklerini vurguladılar. Bir daha böyle bir acziyetin yaşanmaması için vatandaşlar yetkililerden önlem almalarını istediler.
ÇAYIROVA’DA BİR ÜST GEÇİTTE YAŞANAN OLAY ‘İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ MU?’ DEDİRTTİ

Çayırova Mc Donalds önünde bulunan üst geçidin asansörünü kullanan iki çocuk içeride mahsur kaldı. Kurtarmak için üst geçide gelen İtfaiye, yeterli araç gereci ve asansörü kullanma yetkisi olmadığı için çaresiz kaldı. Çözüm ise 50 kilometre öteden, İzmit’ten geldi. Vatandaşlar bir daha böyle bir acziyet yaşanmaması için Gebze Bölgesine yetkili ekip istiyor.

Çayırova’da D-100 karayolu üzerine bulunan üst geçidin asansörü arıza yaptı, iki çocuk içerisinde mahsur kaldı. Yaşanan bu olay ihmaller zincirini ardı ardına getirdi. Çayırova Mc Donalds önünde bulunan üst geçidin asansörünü kullanan 10 yaşındaki Yusuf Buğra ile 12 yaşındaki Adem Küçük, içeride mahsur kaldılar. Asansörün durması üzerine durumu cep telefonuyla yakınlarına bildiren iki çocuğu kurtarmak için olay yerine hemen itfaiye ekipleri intikal etti. Ancak, trajikomik olaylar zinciri bu andan sonra başladı.

İHMALLER ZİNCİRİ PEŞ PEŞE

Asansörü açmak için yeterli aracı gereci olmayan itfaiye ekipleri Kocaeli Büyükşehir yetkilileriyle görüştü. Büyükşehir ekipleri, gerekli yetki ve ekipmanların Belediyede olduğunu ifade ederek, İzmit’ten ekip gelmesi gerektiğini belirttiler. Bu nedenle iki çocuk dakikalarca asansörün içerisinde kurtarılmayı beklediler. Daha sonra gelen ekipler çocukları kurtarırken, itfaiyenin böyle bir durum karşısında aciz kalması vatandaşları tedirgin etti. Çayırova’daki, bir üst geçitte yaşanan mahsur kalma durumunun çözümünün İzmit’te ise vahametin boyutunu gözler önüne serdi.

İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ MU?

Dakikalarca kurtarılmayı bekleyen çocukların durumu, ileride yaşanabilecek sıkıntıları gözler önüne serdi. Acı manzaraya şahit olan birçok kişi, böyle bir durum karşısında Gebze Bölgesinden müdahale edecek ekip bulundurulması gerektiğini ifade ettiler. Aynı şekilde asansördeki arızaya çözüm bulacak araç ve gereçlerin İtfaiyede bulunması gerektiğini dile getiren vatandaşlar, mahsur kalanların havasızlık nedeniyle hayatlarını kaybedebileceklerini vurguladılar. Bir daha böyle bir acziyetin yaşanmaması için vatandaşlar yetkililerden önlem almalarını istediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.