Çocuklar 'Tekne Orucu' Tuttu

Kocaeli 30.05.2017 - 15:55, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Çocuklar 'Tekne Orucu' Tuttu

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Değerler Eğitimi Projesi kapsamında Osmanlı'da çocukları oruca alıştırmayı amaçlayan 'Tekne orucu' ilkokullarda uygulanmaya başlandı.

KOCAELİ'nin  Gölcük İlçesi'nde, İlçe  Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Değerler Eğitimi Projesi kapsamında Osmanlı'da çocukları oruca alıştırmayı amaçlayan 'Tekne orucu' ilkokullarda uygulanmaya başlandı. Denizevler İlkokulu 2, 3 ve 4'üncü sınıf öğrencileri, Tekne orucu tutarken, öğle ezanı ile birlikte okulda oruçlarını açtı. Gölcük İlçe  Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürütmekte olduğu Değerler Eğitimi Projesi kapsamında 10 ilkokulda öğrencileri oruca alıştırmak amacıyla Tekne orucu hayata geçirildi. Tekne orucu çalışması bugün  Gölcük'te ilk olarak Denizevler İlkokulu'nda 2, 3 ve 4'üncü sınıf öğrencileri tarafından tutuldu. Sahura aileleri tarafından kaldırılan öğrenciler öğlen ezanının okunmasıyla birlikte hep beraber oruçlarını açtı.  Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu çocuklara Tekne orucu hakkında bilgi verdi. Ercan Gülsuyu yaptığı açıklamada, Osmanlı'da uygulanan Tekne orucu ile çocukları tanıştırdıklarını söyleyerek, "Bizlerin Ramazan'la birlikte gönül dünyamızda yaşadığı heyecanı ve huzuru istedik ki çocuklarımız da yaşasın. Çocuklarımıza kazandırmaya çalıştığımız alışkanlıklar onların ana okul ve ilkokul çağlarında gönüllerinde yer etmektedir. Bu dönemde sevinç ve mutlulukla yapmış olduğu etkinlikler ve çalışmalar onların gönül dünyalarında unutulmaz izler bırakmaktadır. Osmanlı'da çocukları oruç ibadetine alıştırmak için yapılan Tekne orucu ile onları tanıştırdık. Aslında her çocuk oruç tutan anne babasına özenir ve kendisinin de sahura kaldırılmasını ve oruç tutmasını ister. Bu Ramazan'ın aileye vermiş olduğu mutluluk ve bereketin bir göstergesidir. Bu sevinç ve mutluluğa onlar da ortak olmak ister. Bugün bizler  Gölcük genelindeki ilkokullarımızda çocuklarımızdaki bu isteği göz ardı etmedik, onlara bir Osmanlı geleneği olan Tekne Orucu adı verilen oruçla tanıştırdık. Biz büyüklerin bile adını ilk defa duyduğu bu oruçta aile çocuğunu sahura kaldırır, beraber sahur yaparlar ve anne baba akşam ezanıyla, çocuk da öğlen ezanıyla orucunu açar. Hatta tutmuş olduğu orucun sevabını ailesine hediye eder, ailesi de ona küçük hediyeler alır veya harçlık verir. Bunlar çocukları oruç ibadetine alıştırmak için uyguladığımız güzelliklerdir" dedi. Gülsuyu, Tekne Orucu'nun diğer okullarda da yapılacağını belirterek, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yürütmekte olduğu Değerler Eğitimi Projesi kapsamında Denizevler İlkokulumuzda başlattığımız Tekne Orucu çalışmamız diğer okullarımızda da devam edecektir. Gönüllülük esası ile yürüttüğümüz bu çalışmada emeği geçen okul yöneticilerimize, okul aile birliği yönetim kuruluna, velilerimize ve yarınlarımız olan çocuklarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Değerler Eğitimi Projesi kapsamında Osmanlı'da çocukları oruca alıştırmayı amaçlayan 'Tekne orucu' ilkokullarda uygulanmaya başlandı.

KOCAELİ'nin  Gölcük İlçesi'nde, İlçe  Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Değerler Eğitimi Projesi kapsamında Osmanlı'da çocukları oruca alıştırmayı amaçlayan 'Tekne orucu' ilkokullarda uygulanmaya başlandı. Denizevler İlkokulu 2, 3 ve 4'üncü sınıf öğrencileri, Tekne orucu tutarken, öğle ezanı ile birlikte okulda oruçlarını açtı.

Gölcük İlçe  Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürütmekte olduğu Değerler Eğitimi Projesi kapsamında 10 ilkokulda öğrencileri oruca alıştırmak amacıyla Tekne orucu hayata geçirildi. Tekne orucu çalışması bugün  Gölcük'te ilk olarak Denizevler İlkokulu'nda 2, 3 ve 4'üncü sınıf öğrencileri tarafından tutuldu. Sahura aileleri tarafından kaldırılan öğrenciler öğlen ezanının okunmasıyla birlikte hep beraber oruçlarını açtı.  Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu çocuklara Tekne orucu hakkında bilgi verdi.

Ercan Gülsuyu yaptığı açıklamada, Osmanlı'da uygulanan Tekne orucu ile çocukları tanıştırdıklarını söyleyerek, "Bizlerin Ramazan'la birlikte gönül dünyamızda yaşadığı heyecanı ve huzuru istedik ki çocuklarımız da yaşasın. Çocuklarımıza kazandırmaya çalıştığımız alışkanlıklar onların ana okul ve ilkokul çağlarında gönüllerinde yer etmektedir. Bu dönemde sevinç ve mutlulukla yapmış olduğu etkinlikler ve çalışmalar onların gönül dünyalarında unutulmaz izler bırakmaktadır. Osmanlı'da çocukları oruç ibadetine alıştırmak için yapılan Tekne orucu ile onları tanıştırdık. Aslında her çocuk oruç tutan anne babasına özenir ve kendisinin de sahura kaldırılmasını ve oruç tutmasını ister. Bu Ramazan'ın aileye vermiş olduğu mutluluk ve bereketin bir göstergesidir. Bu sevinç ve mutluluğa onlar da ortak olmak ister. Bugün bizler  Gölcük genelindeki ilkokullarımızda çocuklarımızdaki bu isteği göz ardı etmedik, onlara bir Osmanlı geleneği olan Tekne Orucu adı verilen oruçla tanıştırdık. Biz büyüklerin bile adını ilk defa duyduğu bu oruçta aile çocuğunu sahura kaldırır, beraber sahur yaparlar ve anne baba akşam ezanıyla, çocuk da öğlen ezanıyla orucunu açar. Hatta tutmuş olduğu orucun sevabını ailesine hediye eder, ailesi de ona küçük hediyeler alır veya harçlık verir. Bunlar çocukları oruç ibadetine alıştırmak için uyguladığımız güzelliklerdir" dedi.

Gülsuyu, Tekne Orucu'nun diğer okullarda da yapılacağını belirterek, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yürütmekte olduğu Değerler Eğitimi Projesi kapsamında Denizevler İlkokulumuzda başlattığımız Tekne Orucu çalışmamız diğer okullarımızda da devam edecektir. Gönüllülük esası ile yürüttüğümüz bu çalışmada emeği geçen okul yöneticilerimize, okul aile birliği yönetim kuruluna, velilerimize ve yarınlarımız olan çocuklarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.