Çocukları için Kars’ı terk edip İstanbul’a geldiler

18.07.2020 - 13:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Çocukları için Kars’ı terk edip İstanbul’a geldiler

Yağız Ege SMA tip 1 yani Spinal Müsküler Atrofi dediğimiz kas hastalığına sahip. Kendisine 3 buçuk aylıkken bu hastalığın tanısı konuldu. Hastalık Yağız Ege'nin vücudunda protein üretimi olmamasına neden oluyor. Belli aralıklarla alınan ve Türkiye'de de kullanılan bir ilaç var. Fakat ilaç tam iyileşmeyi sağlayamadığı gibi, Yağız Ege 8 aydır o ilacı da alamıyor. Ailesi ise memleketleri Kars’ı terk ederek tüm birikimlerini satarak evlatları için üç aydır İstanbul’da mücadele ediyor. DEVLET BÜYÜKLERİNDEN DESTEK BEKLİYORUZ Yağız Ege’nin annesi Didem Öztürkhan, "Evladımızın kurtuluşu için 14 aydır mücadele ediyoruz, evladımız solunum cihazında, evladımız için mücadele ediyoruz. Fizik planlama kriterleri, solunum değerlendirme kriterleri. Doktorların değerlendirmelerine göre biz bu kriterleri aşamıyoruz ve bu ilacı alamıyoruz. Tamamen iyileşebilmesi için Amerika'da bulunan ve fiyatı 2.3 milyon dolar olan o ilaca ihtiyacımız var." Diyerek devletten ve hayırseverlerden destek istiyorlar.

Yağız Ege SMA tip 1 yani Spinal Müsküler Atrofi dediğimiz kas hastalığına sahip. Kendisine 3 buçuk aylıkken bu hastalığın tanısı konuldu. Hastalık Yağız Ege'nin vücudunda protein üretimi olmamasına neden oluyor. Belli aralıklarla alınan ve Türkiye'de de kullanılan bir ilaç var. Fakat ilaç tam iyileşmeyi sağlayamadığı gibi, Yağız Ege 8 aydır o ilacı da alamıyor. Ailesi ise memleketleri Kars’ı terk ederek tüm birikimlerini satarak evlatları için üç aydır İstanbul’da mücadele ediyor.

DEVLET BÜYÜKLERİNDEN DESTEK BEKLİYORUZ

Yağız Ege’nin annesi Didem Öztürkhan, "Evladımızın kurtuluşu için 14 aydır mücadele ediyoruz, evladımız solunum cihazında, evladımız için mücadele ediyoruz. Fizik planlama kriterleri, solunum değerlendirme kriterleri. Doktorların değerlendirmelerine göre biz bu kriterleri aşamıyoruz ve bu ilacı alamıyoruz. Tamamen iyileşebilmesi için Amerika'da bulunan ve fiyatı 2.3 milyon dolar olan o ilaca ihtiyacımız var." Diyerek devletten ve hayırseverlerden destek istiyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.