Çok çalışmak yetenekten önemlidir

Gebze 28.12.2015 - 12:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Çok çalışmak yetenekten önemlidir

Gençlere kariyer yönetimini anlatan Doç. Dr. Enes Eryarsoy, “Genetik Determinizm ve Sosyal Mobilite geleceğimizi etkileyen iki önemli faktördür” dedi.

İstanbul Şehir Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr. Enes Eryarsoy “Gelecek ve Kariyer Yönetimi” konulu söyleşisi ile Gebze Kültür Merkezi salonunda gençlerle bir söyleşi gerçekleştirdi. Kent Meydanında bulunan Kültür Merkezinde gerçekleşen söyleşiye Gebze belediye başkan yardımcıları Engin Güzel, Sadık Albayrak ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu Gebzeli davetliler katıldı. Ersoy söyleşisine kendi kariyerini nasıl gerçekleştirdiğini anlatarak başladı. Sık sık seyircilere sorular soran Eryarsoy, söyleşi sırasında gelen soruları da cevaplandırdı. Kariyeri etkileyen iki ana unsura dikkat çeken Eryarsoy, Genetik Determinizm ve Sosyal Mobilite’nin geleceğimizi ciddi anlamda etkilediğine vurgu yaptı. BULUNDUĞUMUZ ZAMAN HER ZAMAN EN DOĞRU ZAMANDIR İnsanların istediği bir şeyi elde edebilmesinin çok çalışmaktan geçtiğini ifade eden Doç. Dr. Eryarsoy “ bir insan evet bir konuda çok yetenekli olabilir ama o konu hakkında kendini geliştirmek adına hiçbir şey yapmıyorsa yeteneği tek başına başarılı olmasına yetmeyecektir. Yetenekli insan belki daha az bir çalışmayla hedeflerine ulaşabilir ama hiç çalışmadan asla. Gerçekten bir şeyi yapmayı hedefleyen insanın yeteneğine bakılmaksızın gerçekten çalışırsa o hedefine ulaşmaması için hiçbir engel yoktur. Doğru zamanda doğru yerde diye bir söz vardır ki, ben buna hiçbir zaman katılmam. Bulunduğumuz zaman her zaman en doğru zamandır. Zaten önemli olan bulunduğumuz zamanda doğru tutumu sergileyebilmektir” dedi. Eryarsoy söyleşisinin son bölümünde seyircilerden soru aldı. Eryarsoy gelen soruların hepsini tek tek cavaplandırdı. Söyleşinin sonunda Gebze belediye başkan yarımcısı Engin Güzel tarafından Doç.Dr. Enes Eryarsoy’a hat sanatı ile yapılmış bir tablo takdim edildi.
Gençlere kariyer yönetimini anlatan Doç. Dr. Enes Eryarsoy, “Genetik Determinizm ve Sosyal Mobilite geleceğimizi etkileyen iki önemli faktördür” dedi.

İstanbul Şehir Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr. Enes Eryarsoy “Gelecek ve Kariyer Yönetimi” konulu söyleşisi ile Gebze Kültür Merkezi salonunda gençlerle bir söyleşi gerçekleştirdi. Kent Meydanında bulunan Kültür Merkezinde gerçekleşen söyleşiye Gebze belediye başkan yardımcıları Engin Güzel, Sadık Albayrak ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu Gebzeli davetliler katıldı. Ersoy söyleşisine kendi kariyerini nasıl gerçekleştirdiğini anlatarak başladı. Sık sık seyircilere sorular soran Eryarsoy, söyleşi sırasında gelen soruları da cevaplandırdı. Kariyeri etkileyen iki ana unsura dikkat çeken Eryarsoy, Genetik Determinizm ve Sosyal Mobilite’nin geleceğimizi ciddi anlamda etkilediğine vurgu yaptı.

BULUNDUĞUMUZ ZAMAN HER ZAMAN EN DOĞRU ZAMANDIR

İnsanların istediği bir şeyi elde edebilmesinin çok çalışmaktan geçtiğini ifade eden Doç. Dr. Eryarsoy “ bir insan evet bir konuda çok yetenekli olabilir ama o konu hakkında kendini geliştirmek adına hiçbir şey yapmıyorsa yeteneği tek başına başarılı olmasına yetmeyecektir. Yetenekli insan belki daha az bir çalışmayla hedeflerine ulaşabilir ama hiç çalışmadan asla. Gerçekten bir şeyi yapmayı hedefleyen insanın yeteneğine bakılmaksızın gerçekten çalışırsa o hedefine ulaşmaması için hiçbir engel yoktur. Doğru zamanda doğru yerde diye bir söz vardır ki, ben buna hiçbir zaman katılmam. Bulunduğumuz zaman her zaman en doğru zamandır. Zaten önemli olan bulunduğumuz zamanda doğru tutumu sergileyebilmektir” dedi. Eryarsoy söyleşisinin son bölümünde seyircilerden soru aldı. Eryarsoy gelen soruların hepsini tek tek cavaplandırdı. Söyleşinin sonunda Gebze belediye başkan yarımcısı Engin Güzel tarafından Doç.Dr. Enes Eryarsoy’a hat sanatı ile yapılmış bir tablo takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.