19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI!

Kocaeli 28.05.2020 - 20:16, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, corona virüsüyle mücadele kapsamında geçilecek normalleşme döneminde hangi işyerlerinin açılacağını ve hangi kısıtlamaların olacağını anlattı. Cumhurbaşkanının açıklamalarından satır başları şöyle: *Önümüzdeki dönemde de vatandaşlarımızın ve iş dünyamızın yanında olmayı sürdüreceğiz. Türkiye’nin salgının önlenmesinde ve can kaybında dünyada örnek alınan bir konuma gelmesi 83 milyon olarak hepimizin ortak başarısıdır. *Bugüne kadar Vefa sosyal destek grupları toplam 6 milyon 240 binin üzerinde talebe cevap verdi. Halkımız yaptığı hiçbir fedakarlığın boşa gitmediğinden emin olsun. *27 Mayıs, Türkiye’ye darbe virüsünün ilk girdiği tarihtir. Maalesef bu tarihten sonra darbe, cunta, muhtıra, bildiri veya darbe girişimi şeklinde demokrasimize yönelik pek çok saldırıyla karşı karşıya kaldık. *Yardım isteyen 135 ülkeden 100’üne cevap verdik. 3 bin 626 solunum cihazının 1000’i ihraç edildi. *Şehirlerarası seyahat kısıtlaması, 1 Haziran’dan itibaren tamamen kaldırıldı. Kreşler ve bakımevleri 1 Haziran’da açılacak. *İşletme sahibi 65 yaş üstü vatandaşlarımız maske, mesafe ve temizlik şartına riayet şartıyla işinin başında olabilecek. 65 yaş ve üstünün sokağa çıkma sınırlaması ve pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında istisna kapsamında olma uygulaması devam edecek. *İdari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personeli 1 Haziran tarihi itibarıyla normal mesaiye başlayacak. Yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri de 1 Haziran’da hizmet vermeye başlayacak. *Plajlar, milli parklar ve bahçeler belirlenen kurallar dahilinde 1 Haziran’dan itibaren faaliyete geçebilecek. Hayvan satış yerleri 1 Haziran’dan, hipodromlar 10 Haziran’dan itibaren faaliyete geçebilecek. *Sürücü kursları, benzeri kurslar 1 Haziran’dan itibaren hizmet verebilecek. 1 Haziran’dan itibaren saaat 20:00’ye kadar restoran ve kafeler belirlenen kurallar dahilinde hizmet verecek. Eğlence ve nargile mekanları kapsamı dışı. *Sokağa çıkma kısıtlamalarının bazılarını bir müddet daha sürdürmekte fayda görüyoruz. 0-18 yaş grubunun tamamı, çarşamba ve cuma günleri 14.00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkma sınırlamasına tabi olmayacak. *Deniz turizmi, balıkçılığı ve taşımacılığı ile ilgili sınırlamalar da belirlenen kurallar dahilinde kaldırılmıştır.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, corona virüsüyle mücadele kapsamında geçilecek normalleşme döneminde hangi işyerlerinin açılacağını ve hangi kısıtlamaların olacağını anlattı.
Cumhurbaşkanının açıklamalarından satır başları şöyle:
*Önümüzdeki dönemde de vatandaşlarımızın ve iş dünyamızın yanında olmayı sürdüreceğiz. Türkiye’nin salgının önlenmesinde ve can kaybında dünyada örnek alınan bir konuma gelmesi 83 milyon olarak hepimizin ortak başarısıdır.
*Bugüne kadar Vefa sosyal destek grupları toplam 6 milyon 240 binin üzerinde talebe cevap verdi. Halkımız yaptığı hiçbir fedakarlığın boşa gitmediğinden emin olsun.
*27 Mayıs, Türkiye’ye darbe virüsünün ilk girdiği tarihtir. Maalesef bu tarihten sonra darbe, cunta, muhtıra, bildiri veya darbe girişimi şeklinde demokrasimize yönelik pek çok saldırıyla karşı karşıya kaldık.
*Yardım isteyen 135 ülkeden 100’üne cevap verdik. 3 bin 626 solunum cihazının 1000’i ihraç edildi.
*Şehirlerarası seyahat kısıtlaması, 1 Haziran’dan itibaren tamamen kaldırıldı. Kreşler ve bakımevleri 1 Haziran’da açılacak.
*İşletme sahibi 65 yaş üstü vatandaşlarımız maske, mesafe ve temizlik şartına riayet şartıyla işinin başında olabilecek. 65 yaş ve üstünün sokağa çıkma sınırlaması ve pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında istisna kapsamında olma uygulaması devam edecek.
*İdari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personeli 1 Haziran tarihi itibarıyla normal mesaiye başlayacak. Yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri de 1 Haziran’da hizmet vermeye başlayacak.
*Plajlar, milli parklar ve bahçeler belirlenen kurallar dahilinde 1 Haziran’dan itibaren faaliyete geçebilecek. Hayvan satış yerleri 1 Haziran’dan, hipodromlar 10 Haziran’dan itibaren faaliyete geçebilecek.
*Sürücü kursları, benzeri kurslar 1 Haziran’dan itibaren hizmet verebilecek. 1 Haziran’dan itibaren saaat 20:00’ye kadar restoran ve kafeler belirlenen kurallar dahilinde hizmet verecek. Eğlence ve nargile mekanları kapsamı dışı.
*Sokağa çıkma kısıtlamalarının bazılarını bir müddet daha sürdürmekte fayda görüyoruz. 0-18 yaş grubunun tamamı, çarşamba ve cuma günleri 14.00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkma sınırlamasına tabi olmayacak.
*Deniz turizmi, balıkçılığı ve taşımacılığı ile ilgili sınırlamalar da belirlenen kurallar dahilinde kaldırılmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.