Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 araştırma üniversitesini açıkladı

Gebze 26.09.2017 - 12:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 araştırma üniversitesini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, araştırma üniversitesi olarak tespit edilen 10 üniversiteyi açıkladı. ''İki alanda arzu ettiğimiz gelişmeyi sağlayamadık. Bunlar eğitim-öğretimdir ve kültürdür'' diyen Erdoğan, idealist öğretmen noktasında sıkıntı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni"nde konuşuyor. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: ''Araştırma üniversitesi olarak tespit edilen 10 üniversitemizi alfabetik sıraya göre açıklamak istiyorum; Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Yedek olarak belirlenenler ise Çukurova, Ege, Selçuk, Uludağ ve Yıldız Teknik Üniversitesi. ''İKİ ALANDA ARZU ETTİĞİMİZ GELİŞMEYİ SAĞLAYAMADIK'' İki alanda arzu ettiğimiz gelişmeyi sağlayamadık. Bunlar eğitim-öğretimdir ve kültürdür. Mesela son günlerde şahsıma ders kitaplarının içerikleri konusunda giderek daha fazla şikayetler gelmeye başladı. Demek ki burada bir sıkıntı var. Milli Eğitim Bakanımızla bu meseleyi konuştuk. Gerekli tespitler yapılacak tedbirler alınacak dediler. Eğitim-öğretimde istediğimiz etkiyi alamadıkça yeni arayışlar içerisine giriyoruz. Bu da ayrı bir eleştiri konusu oluyor. ''NE YAPIP EDİP, EĞİTİM-ÖĞRETİM MESELESİNİ ÇÖZMEK MECBURİYETİNDEYİZ'' Eğitim öğretimde istediğimiz neticeyi alamadıkça, tabii olarak yeni arayışlar içerisine giriyoruz. Sınav sistemlerini defalarca değiştirdiğimiz halde hala öğretmenlerimizi de öğrencilerimizi de velilerimizi de memnun edecek bir sonuca ulaşamadık. Biz bütün bu olaylara iki kere iki dört demek suretiyle bir matematik olarak bakamayız, sosyolojik bir olaydır. Yaptığımız son düzenlemeye rağmen müfredat ve ders kitapları hususunda da istediğimiz neticeyi elde edemediğimiz anlaşılıyor. Ne yapıp edip, eğitim-öğretim meselesini çözmek mecburiyetindeyiz. ''İDEALİST ÖĞRETMEN NOKTASINDA SIKINTIMIZ OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİM'' Özellikle öğretmen kalitemizin yükseltilmesine yönelik çalışmalara da ihtiyacımız olduğu açıktır. Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde bu hususun masaya yatırılması ve etkin bir eylem planı ortaya konması şarttır. Üzerinde durmamız gereken konulardan biri ise öğretmenlerin niteliği meselesidir. İdealist öğretmen noktasında sıkıntımız olduğunu söyleyebilirim. Kuralar çekiliyor. Güneydoğu Doğu buralara gidecek öğretmenlerimiz gider gibi yapıyor Ankara İzmir Orta Anadolu buralara gelmenin yollarını arıyor. O gün kura çekildiğinde çıkınca sevinçten sıçrıyor. Burada süre meselesini halletmek suretiyle öğretmenlerimizin kendilerin özellikle bu bölgelerde terör zihniyeti ile idealizmi birleştirmiş olan öğretmenlerin ellerine bırakmayalım. En çok mutlu olduğum üniversitelerimizde terörün ciddi manada azaldığıdır. Bizim dönemlerimiz zaten mukayese edilmez. Neredeyse sıfırlanma noktasına doğru geliyor. Kurada Güneydoğu Doğu Anadolu'dan bir il çıktı. Gitmemek gibi bir şey yok.''
Cumhurbaşkanı Erdoğan, araştırma üniversitesi olarak tespit edilen 10 üniversiteyi açıkladı. ''İki alanda arzu ettiğimiz gelişmeyi sağlayamadık. Bunlar eğitim-öğretimdir ve kültürdür'' diyen Erdoğan, idealist öğretmen noktasında sıkıntı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni"nde konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Araştırma üniversitesi olarak tespit edilen 10 üniversitemizi alfabetik sıraya göre açıklamak istiyorum; Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Yedek olarak belirlenenler ise Çukurova, Ege, Selçuk, Uludağ ve Yıldız Teknik Üniversitesi.

''İKİ ALANDA ARZU ETTİĞİMİZ GELİŞMEYİ SAĞLAYAMADIK''

İki alanda arzu ettiğimiz gelişmeyi sağlayamadık. Bunlar eğitim-öğretimdir ve kültürdür. Mesela son günlerde şahsıma ders kitaplarının içerikleri konusunda giderek daha fazla şikayetler gelmeye başladı. Demek ki burada bir sıkıntı var. Milli Eğitim Bakanımızla bu meseleyi konuştuk. Gerekli tespitler yapılacak tedbirler alınacak dediler. Eğitim-öğretimde istediğimiz etkiyi alamadıkça yeni arayışlar içerisine giriyoruz. Bu da ayrı bir eleştiri konusu oluyor.

''NE YAPIP EDİP, EĞİTİM-ÖĞRETİM MESELESİNİ ÇÖZMEK MECBURİYETİNDEYİZ''

Eğitim öğretimde istediğimiz neticeyi alamadıkça, tabii olarak yeni arayışlar içerisine giriyoruz. Sınav sistemlerini defalarca değiştirdiğimiz halde hala öğretmenlerimizi de öğrencilerimizi de velilerimizi de memnun edecek bir sonuca ulaşamadık. Biz bütün bu olaylara iki kere iki dört demek suretiyle bir matematik olarak bakamayız, sosyolojik bir olaydır. Yaptığımız son düzenlemeye rağmen müfredat ve ders kitapları hususunda da istediğimiz neticeyi elde edemediğimiz anlaşılıyor. Ne yapıp edip, eğitim-öğretim meselesini çözmek mecburiyetindeyiz.

''İDEALİST ÖĞRETMEN NOKTASINDA SIKINTIMIZ OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİM''

Özellikle öğretmen kalitemizin yükseltilmesine yönelik çalışmalara da ihtiyacımız olduğu açıktır. Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde bu hususun masaya yatırılması ve etkin bir eylem planı ortaya konması şarttır. Üzerinde durmamız gereken konulardan biri ise öğretmenlerin niteliği meselesidir. İdealist öğretmen noktasında sıkıntımız olduğunu söyleyebilirim. Kuralar çekiliyor. Güneydoğu Doğu buralara gidecek öğretmenlerimiz gider gibi yapıyor Ankara İzmir Orta Anadolu buralara gelmenin yollarını arıyor. O gün kura çekildiğinde çıkınca sevinçten sıçrıyor. Burada süre meselesini halletmek suretiyle öğretmenlerimizin kendilerin özellikle bu bölgelerde terör zihniyeti ile idealizmi birleştirmiş olan öğretmenlerin ellerine bırakmayalım. En çok mutlu olduğum üniversitelerimizde terörün ciddi manada azaldığıdır. Bizim dönemlerimiz zaten mukayese edilmez. Neredeyse sıfırlanma noktasına doğru geliyor. Kurada Güneydoğu Doğu Anadolu'dan bir il çıktı. Gitmemek gibi bir şey yok.''

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.