“Cumhurbaşkanımızın arkasındayız!”

Siyaset 16.07.2019 - 16:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“Cumhurbaşkanımızın arkasındayız!”

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın, 15 Temmuz Milli İrade Meydanındaki Anma Programıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Başkan Ellibeş açıklamasında, “Baştan belirtmeliyim ki, Cumhurbaşkanımız 3 yıl sonra İstanbul Atatürk Havalimanındaki anma programında kimseyi yuhalatmamıştır. Canı pahasına o gece hain kalkışmaya direnen, kurşunların arasından çıkıp, kör uçuşla İstanbul’a inen, eli kanlı terör örgütüne karşı göğsünü siper ederek bu kalkışmanın bastırılmasında baş aktör olan Cumhurbaşkanımız, haklı olarak o geceden başlayarak bu kalkışmaya karşı halkımızın destansı direnişini sürekli küçümsemeye çalışanlara karşı gerçekleri ifade etmiştir. KİMSE YUHALAMADI Bir tarafta, o gece canlarını feda edenler ve onlara liderlik etmiş Cumhurbaşkanımız bulunurken, diğer tarafta darbe girişimi bastırılana kadar sessizliğe bürünenleri, kendisine çağrı yapıldığı halde yaşananları bir film gibi seyredenleri herkes görmüş ve değerlendirmesini yapmıştır. Halkımız yaşanan süreci ve bugün gelinen noktadan kimin sorumlu olduğunu çok açık görmekte ve Cumhurbaşkanımızın arkasındadır. Üç yıl sonra, “Bu kontrollü darbedir”, “Bunlar tiyatro oynuyor”, dedikleri şehit ve gazilerimizden özür dileme zahmetine girmeden, halkımızın aklıyla dalga geçer gibi ortaya çıkmak, görünen o ki kimseye inandırıcı gelmemiştir. Kaldı ki, İzmit’teki programda Kemal Kılıçdaroğlu’nu da, törene katılan CHP’li arkadaşlarımızı da kimse yuhalamamıştır. SÖYLEM VE SALDIRIYI DOĞRU BULMUYORUM Buna rağmen, İzmit başta olmak üzere, bir yerleden düğmeye basılmış gibi diğer ilçelerde aynı anda CHP’li arkadaşların hepsinin alanı terk etmesi manidar olmuştur. Milli Birlik gününde, sözde geçmişi anlatan ve yalan yanlış bilgilerle şişirilmiş bir yazıyla, halkımızın aklını karıştırarak yapılmış bu açıklamayı kabul etmiyorum.  Halkımızın da dikkate almayacağına inanıyorum. İzmit’te çok geniş katılımlı bir anma programı düzenledik. Halkımızın ilk günkü kadar heyecan ve coşkuyla bu darbe kalkışmasına tepkili olduğunu, vatanını her zaman canı pahasına korumaya hazır olduğu gördük. Bu programın önüne hiçbir siyasi çekişmenin geçmemesi gerekir.  Anlık gelişen bir olay üzerinden bu kadar yoğun söylem ve saldırıyı doğru bulmadığımı özellikle belirtmek isterim. Kamuoyuna saygılarımla bildiririm” ifadelerine yer verdi.
AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın, 15 Temmuz Milli İrade Meydanındaki Anma Programıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Başkan Ellibeş açıklamasında, “Baştan belirtmeliyim ki, Cumhurbaşkanımız 3 yıl sonra İstanbul Atatürk Havalimanındaki anma programında kimseyi yuhalatmamıştır. Canı pahasına o gece hain kalkışmaya direnen, kurşunların arasından çıkıp, kör uçuşla İstanbul’a inen, eli kanlı terör örgütüne karşı göğsünü siper ederek bu kalkışmanın bastırılmasında baş aktör olan Cumhurbaşkanımız, haklı olarak o geceden başlayarak bu kalkışmaya karşı halkımızın destansı direnişini sürekli küçümsemeye çalışanlara karşı gerçekleri ifade etmiştir.

KİMSE YUHALAMADI

Bir tarafta, o gece canlarını feda edenler ve onlara liderlik etmiş Cumhurbaşkanımız bulunurken, diğer tarafta darbe girişimi bastırılana kadar sessizliğe bürünenleri, kendisine çağrı yapıldığı halde yaşananları bir film gibi seyredenleri herkes görmüş ve değerlendirmesini yapmıştır. Halkımız yaşanan süreci ve bugün gelinen noktadan kimin sorumlu olduğunu çok açık görmekte ve Cumhurbaşkanımızın arkasındadır. Üç yıl sonra, “Bu kontrollü darbedir”, “Bunlar tiyatro oynuyor”, dedikleri şehit ve gazilerimizden özür dileme zahmetine girmeden, halkımızın aklıyla dalga geçer gibi ortaya çıkmak, görünen o ki kimseye inandırıcı gelmemiştir. Kaldı ki, İzmit’teki programda Kemal Kılıçdaroğlu’nu da, törene katılan CHP’li arkadaşlarımızı da kimse yuhalamamıştır.

SÖYLEM VE SALDIRIYI DOĞRU BULMUYORUM

Buna rağmen, İzmit başta olmak üzere, bir yerleden düğmeye basılmış gibi diğer ilçelerde aynı anda CHP’li arkadaşların hepsinin alanı terk etmesi manidar olmuştur. Milli Birlik gününde, sözde geçmişi anlatan ve yalan yanlış bilgilerle şişirilmiş bir yazıyla, halkımızın aklını karıştırarak yapılmış bu açıklamayı kabul etmiyorum.  Halkımızın da dikkate almayacağına inanıyorum. İzmit’te çok geniş katılımlı bir anma programı düzenledik. Halkımızın ilk günkü kadar heyecan ve coşkuyla bu darbe kalkışmasına tepkili olduğunu, vatanını her zaman canı pahasına korumaya hazır olduğu gördük. Bu programın önüne hiçbir siyasi çekişmenin geçmemesi gerekir.  Anlık gelişen bir olay üzerinden bu kadar yoğun söylem ve saldırıyı doğru bulmadığımı özellikle belirtmek isterim. Kamuoyuna saygılarımla bildiririm” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.