19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Cumhurbaşkanlığı'ndan "Başkanlık sistemi" açıklaması

04.11.2015 - 12:11, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Cumhurbaşkanlığı'ndan "Başkanlık sistemi" açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan flaş Kasım sonrası açıklamalar geldi.

Kalın'ın Başkanlık sistemi ile ilgili konuşmasından önemli bölümler "Başkanlık sistemi Cumhurbaşkanımızın daha Başbakanken konuştuğu bir söylemdir. Bu şahsi bir şey değildir. "   "Tayyip Erdoğan tarihe geçmiş bir liderdir kişisel beklentisi yoktur. Başkanlık sistemi ile ilgili tartışmalar kendi geleceği ile ilgili kaygısından değildir. Türkiye'ye yararlı bir model olarak düşünülmektedir."  "Cumhurbaşkanımızın tavrı bellidir. Başkanlık sisteminin Türkiye'ye lig atlatacağı konusunda tavrımız nettir." Başkanlık sistemi tekrardan milletimize sorulacaktır. Referandum mu söz konusu ? Böyle bir önemli konu söz konusu olduğu zaman bu tartışma milletten bağımsız, ayrı elbette düşünülemez. Bunun mekanizması referandumsa referanduma gidilir. Parlamentoda yapılacak bir takım düzenlemeler vardır ama benim asıl altını çizmek istediğim konu burada bu konu milletimizle danışılarak, görüşülerek onların görüş ve kanaatleri alınarak neticelendirilecek bir konudur." Bahçeli Erdoğan görüşmesi oldu mu? Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MHP lideri Devlet Bahçeli ile gizli bir görüşme yaptığına dair iddialara yanıt verdi. Kalın, "Sayın Erdoğan ile sayın Bahçeli arasında yapılmış bir görüşme yoktur" dedi. "Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında yalan yanlış haberler yaparak siyaset yaptıklarını zannedenler 1 Kasım sonuçlarını iyi okusunlar" diyen Kalın, "Devletin başı olarak Cumhurbaşkanımızın birinci önceliği bu milletin huzurudur, bu devletin bekasıdır, bu ülkenin geleceğini garanti altına almaktır" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi halka açılacak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni  vatandaşların ziyaretine açmak için gerekli çalışmaları büyük oranda  tamamladıklarını belirterek, "Önümüzdeki günlerde haftanın belli günlerinde belli  bir başvuru kabul sistemi içerisinde vatandaşlarımızın Külliye'yi ziyaret etmesi  mümkün olacaktır" dedi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan flaş Kasım sonrası açıklamalar geldi.

Kalın'ın Başkanlık sistemi ile ilgili konuşmasından önemli bölümler

"Başkanlık sistemi Cumhurbaşkanımızın daha Başbakanken konuştuğu bir söylemdir. Bu şahsi bir şey değildir. "

 

"Tayyip Erdoğan tarihe geçmiş bir liderdir kişisel beklentisi yoktur. Başkanlık sistemi ile ilgili tartışmalar kendi geleceği ile ilgili kaygısından değildir. Türkiye'ye yararlı bir model olarak düşünülmektedir."

 "Cumhurbaşkanımızın tavrı bellidir. Başkanlık sisteminin Türkiye'ye lig atlatacağı konusunda tavrımız nettir."

Başkanlık sistemi tekrardan milletimize sorulacaktır.

Referandum mu söz konusu ?

Böyle bir önemli konu söz konusu olduğu zaman bu tartışma milletten bağımsız, ayrı elbette düşünülemez. Bunun mekanizması referandumsa referanduma gidilir. Parlamentoda yapılacak bir takım düzenlemeler vardır ama benim asıl altını çizmek istediğim konu burada bu konu milletimizle danışılarak, görüşülerek onların görüş ve kanaatleri alınarak neticelendirilecek bir konudur."

Bahçeli Erdoğan görüşmesi oldu mu?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MHP lideri Devlet Bahçeli ile gizli bir görüşme yaptığına dair iddialara yanıt verdi. Kalın, "Sayın Erdoğan ile sayın Bahçeli arasında yapılmış bir görüşme yoktur" dedi. "Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında yalan yanlış haberler yaparak siyaset yaptıklarını zannedenler 1 Kasım sonuçlarını iyi okusunlar" diyen Kalın, "Devletin başı olarak Cumhurbaşkanımızın birinci önceliği bu milletin huzurudur, bu devletin bekasıdır, bu ülkenin geleceğini garanti altına almaktır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi halka açılacak

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni  vatandaşların ziyaretine açmak için gerekli çalışmaları büyük oranda  tamamladıklarını belirterek, "Önümüzdeki günlerde haftanın belli günlerinde belli  bir başvuru kabul sistemi içerisinde vatandaşlarımızın Külliye'yi ziyaret etmesi  mümkün olacaktır" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.