Cumhuriyet'in 93. Yıldönümü Gebze'de Coşku ile Kutlandı

Gebze 29.10.2016 - 14:37, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Cumhuriyet'in 93. Yıldönümü Gebze'de Coşku ile Kutlandı

Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıl dönümünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Gebzede düzenlenen etkinlikler ile coşku içerisinde kutlandı.

    29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Gebze'de ki kutlamalar, sabah saatlerinde Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile başladı. Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ramazan Uytaş, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker tebrikleri kabul etti. Protokol mensupları ardından Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı'na geçti. Kent Meydanında düzenlenen törene Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ramazan Uytaş, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Buradaki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. "Milletimize musallat olan terörün her türlüsünü nefretle kınıyorum" Kent meydanında düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreninde Kaymakam Arlan, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Uytaş ve Belediye Başkanı Köşker, halkın bayramını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, "Milletimizin ezelden hedefe uzanan tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan ve önümüzde hep yeni ufuklar açan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. yılını ülkemiz genelinde olduğu gibi Gebze'de de büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Bu kıymetli vatanın bölünmez bütünlüğünü milletin huzurunu sağlayan ve şehitlik mertebesine ulaşan bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Milletimize musallat olan terörün her türlüsünü ve teröre doğrudan ya da dolaylı destek veren iç ve dış mihrakları nefretle kınıyorum" dedi. "Bu topraklar 15 Temmuz gecesinde darbecilere ilk kurşun sıkan Ömer Halis Demirleri bağrından çıkardı" Konuşmasında 15 Temmuz vurgusu yaparak devam eden Arslan, "Binlerce yıldır yaşadığımız bu coğrafyada nice yıkımlar nice afetler yaşadık. Her defasında vatanımıza sahip çıktık. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal'in yaktığı bağımsızlık ateşinin özgürlük mücadelesinin son halkası olduğunu düşündük. Aradan geçen yaklaşık yüz yıla rağmen barış içerisinde yaşadığımız ülkemizde 15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden hain bir saldırıya maruz kaldık. Kurtuluş savaşında İzmir'i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin'i çıkaran bu bereketli topraklar 15 Temmuz gecesinde de darbecilere ilk kurşunu sıkan Ömer Halis Demir'leri bağrından çıkarmıştır. O gece elleri karanlık silahlı adamlar her gün gelip geçtiğimiz caddeleri kesmiş haramiler gibiydiler. Bu toprakların evlatları zalimlere karşı istikbali ve istiklali için direndi. Bütün dünya bir milletin devletine nasıl sahip çıktığına o gece bir kere daha şahit oldu" şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanında düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni yapılan geçit töreni ile sona erdi.
Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıl dönümünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Gebzede düzenlenen etkinlikler ile coşku içerisinde kutlandı.

 

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Gebze'de ki kutlamalar, sabah saatlerinde Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile başladı. Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ramazan Uytaş, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker tebrikleri kabul etti. Protokol mensupları ardından Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı'na geçti. Kent Meydanında düzenlenen törene Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ramazan Uytaş, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Buradaki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

"Milletimize musallat olan terörün her türlüsünü nefretle kınıyorum"

Kent meydanında düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreninde Kaymakam Arlan, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Uytaş ve Belediye Başkanı Köşker, halkın bayramını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, "Milletimizin ezelden hedefe uzanan tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan ve önümüzde hep yeni ufuklar açan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. yılını ülkemiz genelinde olduğu gibi Gebze'de de büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Bu kıymetli vatanın bölünmez bütünlüğünü milletin huzurunu sağlayan ve şehitlik mertebesine ulaşan bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Milletimize musallat olan terörün her türlüsünü ve teröre doğrudan ya da dolaylı destek veren iç ve dış mihrakları nefretle kınıyorum" dedi.

"Bu topraklar 15 Temmuz gecesinde darbecilere ilk kurşun sıkan Ömer Halis Demirleri bağrından çıkardı"

Konuşmasında 15 Temmuz vurgusu yaparak devam eden Arslan, "Binlerce yıldır yaşadığımız bu coğrafyada nice yıkımlar nice afetler yaşadık. Her defasında vatanımıza sahip çıktık. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal'in yaktığı bağımsızlık ateşinin özgürlük mücadelesinin son halkası olduğunu düşündük. Aradan geçen yaklaşık yüz yıla rağmen barış içerisinde yaşadığımız ülkemizde 15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden hain bir saldırıya maruz kaldık. Kurtuluş savaşında İzmir'i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin'i çıkaran bu bereketli topraklar 15 Temmuz gecesinde de darbecilere ilk kurşunu sıkan Ömer Halis Demir'leri bağrından çıkarmıştır. O gece elleri karanlık silahlı adamlar her gün gelip geçtiğimiz caddeleri kesmiş haramiler gibiydiler. Bu toprakların evlatları zalimlere karşı istikbali ve istiklali için direndi. Bütün dünya bir milletin devletine nasıl sahip çıktığına o gece bir kere daha şahit oldu" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanında düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni yapılan geçit töreni ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.