19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

CUMHURİYET’İN ÖNSÜZÜDÜR ÇANAKKALE

Kocaeli 18.03.2017 - 10:01, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

CUMHURİYET’İN ÖNSÜZÜDÜR ÇANAKKALE

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Çanakkale Zaferi’nin Cumhuriyetin bir ön sözü olduğunu söyledi

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında Cumhuriyetin ön sözünün Cumhuriyet olduğunu ifade eden Tarhan, ayrıca şunları ifade etti; “Bundan 102 yıl önce Çanakkale’de Türk ordusu Mustafa Kemal Atatürk’ün yüksek öngörüsü ve dahiyane savaş stratejileri ile bir zafer kazanmıştır. Bu zafer, üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin, tarihin en büyük başarılarından biri olarak anılacaktır.  En yeni silahlar ve büyük ekonomik imkanlarla desteklenen düşman ordularına karşı verilen mücadelenin adı, Cumhuriyetin önsözüdür Çanakkale!   DESTANSI MÜCADELE Vatan topraklarını savunmak için, bağımsızlık inanç ve azmiyle verilen destansı mücadelenin adıdır. Esarete boyun eğmektense ölümü yeğleyen bir anlayışla büyük fedakârlıklara katlanarak sürdürülen mücadeleler, bağımsızlığın kazanılıp Cumhuriyet’in kurulmasıyla sona ermiştir. Bugün hepimize düşen görev, bu zorlu koşullarla kurulan Cumhuriyetimizi, Çanakkale Zaferi ve Kurtuluş Savaşı’ndaki ruh, azim ve bilinçle korumaktır. Üzerinden bir asır geçmesine rağmen dünyanın saygı ve hayranlıkla baktığı bu eşsiz zaferi bize armağan eden başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum.”
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Çanakkale Zaferi’nin Cumhuriyetin bir ön sözü olduğunu söyledi

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında Cumhuriyetin ön sözünün Cumhuriyet olduğunu ifade eden Tarhan, ayrıca şunları ifade etti; “Bundan 102 yıl önce Çanakkale’de Türk ordusu Mustafa Kemal Atatürk’ün yüksek öngörüsü ve dahiyane savaş stratejileri ile bir zafer kazanmıştır. Bu zafer, üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin, tarihin en büyük başarılarından biri olarak anılacaktır.  En yeni silahlar ve büyük ekonomik imkanlarla desteklenen düşman ordularına karşı verilen mücadelenin adı, Cumhuriyetin önsözüdür Çanakkale!

 

DESTANSI MÜCADELE

Vatan topraklarını savunmak için, bağımsızlık inanç ve azmiyle verilen destansı mücadelenin adıdır. Esarete boyun eğmektense ölümü yeğleyen bir anlayışla büyük fedakârlıklara katlanarak sürdürülen mücadeleler, bağımsızlığın kazanılıp Cumhuriyet’in kurulmasıyla sona ermiştir. Bugün hepimize düşen görev, bu zorlu koşullarla kurulan Cumhuriyetimizi, Çanakkale Zaferi ve Kurtuluş Savaşı’ndaki ruh, azim ve bilinçle korumaktır. Üzerinden bir asır geçmesine rağmen dünyanın saygı ve hayranlıkla baktığı bu eşsiz zaferi bize armağan eden başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.