19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Cumhuriyet Zaferin Tacıdır

Darıca 29.10.2018 - 09:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Cumhuriyet Zaferin Tacıdır

Darıca CHP Belediye Başkan Adayı Yakup Törk, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

 Cumhuriyetin Türk Milleti’nin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının en büyük kanıtı olduğunu vurgulayan Törk mesajında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyetimizin 95. yıldönümünü bütün ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de kutlamanın gurur ve heyecanı içerisindeyiz. Bilindiği üzere tarihimiz, dünyada eşi ve benzeri görülmemiş şanlı zaferlerle doludur. Türk Milleti bunun en güzel örneğini yaklaşık bir asır öncesinde kendisine esaret zinciri vurmak isteyen güçlere karşı göstermiş, Kurtuluş Zaferini Cumhuriyetle taçlandırmıştır. Bağımsız yaşam hakkından bir an olsun taviz vermeyen milletimiz, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile geçmişte var olduğu gibi gelecekte de var olacağını bir kez daha bütün dünyaya göstermiştir. Türk Milleti’nin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının en büyük kanıtı olan Cumhuriyet aynı zamanda demokrasinin dayanağıdır. Bağımsızlık savaşının ödülüdür Cumhuriyet.  Cumhuriyet erdemdir, paylaşmaktır ve adalettir. Özgürlüğün ve yaşamın güvencesidir. Bundan dolayıdır ki atalarımızın bizlere bıraktığı bu emaneti koruma, yüceltme ve ülkemizi geleceğe taşıma noktasındaki gayretimizi her zaman sürdürmeye devam edeceğiz.   Bu inanç ve sorumluluk bilinciyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, tüm Darıcalı hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı 95 yıl önce olduğu gibi aynı içtenlik ve aynı coşkuyla kutluyorum.”
Darıca CHP Belediye Başkan Adayı Yakup Törk, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
 Cumhuriyetin Türk Milleti’nin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının en büyük kanıtı olduğunu vurgulayan Törk mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Cumhuriyetimizin 95. yıldönümünü bütün ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de kutlamanın gurur ve heyecanı içerisindeyiz. Bilindiği üzere tarihimiz, dünyada eşi ve benzeri görülmemiş şanlı zaferlerle doludur. Türk Milleti bunun en güzel örneğini yaklaşık bir asır öncesinde kendisine esaret zinciri vurmak isteyen güçlere karşı göstermiş, Kurtuluş Zaferini Cumhuriyetle taçlandırmıştır. Bağımsız yaşam hakkından bir an olsun taviz vermeyen milletimiz, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile geçmişte var olduğu gibi gelecekte de var olacağını bir kez daha bütün dünyaya göstermiştir.
Türk Milleti’nin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının en büyük kanıtı olan Cumhuriyet aynı zamanda demokrasinin dayanağıdır. Bağımsızlık savaşının ödülüdür Cumhuriyet.  Cumhuriyet erdemdir, paylaşmaktır ve adalettir. Özgürlüğün ve yaşamın güvencesidir. Bundan dolayıdır ki atalarımızın bizlere bıraktığı bu emaneti koruma, yüceltme ve ülkemizi geleceğe taşıma noktasındaki gayretimizi her zaman sürdürmeye devam edeceğiz.
 
Bu inanç ve sorumluluk bilinciyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, tüm Darıcalı hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı 95 yıl önce olduğu gibi aynı içtenlik ve aynı coşkuyla kutluyorum.”
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.