Dadaşlar Afrin’de

Kocaeli 27.02.2018 - 15:14, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Dadaşlar Afrin’de

Kocaeli’de ikamet eden ve Kocaeli’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden birisi olan Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu aylık olağan toplantısını yoğun bir katılımla Darıca Turnalı Köyü Dernek binasında gerçekleştirdi. Toplantıda Mehmetçik Vakı’na bağış ve Hatay sınır ziyareti yapılması kararlaştırıldı.

Yapılan toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Tekin Dursun “Bizler Kocaeli’nde yaşayan Dadaşlar, Nene Hatun’un, Karafatma’nın torunları olarak sınırda kahramanca çarpışan askerimize buradaki hemşerilerimizin selamını götüreceğiz. Analarımızın ninelerimizin duasını götüreceğiz. Genç dadaşların cesaretini götüreceğiz. Yavrularımızın çocuklarımızın umutlarını götüreceğiz. Bu kutlu davada vatanın bölünmezliği için dün atalarımız nasıl ki tabyalara koştularsa, nasıl ki 93 harbinde kundaktaki bebeğini düşünmeden gittilerse bizde bu gün aynısını yapmaya gidiyoruz. HER ŞEYİ YAPACAĞIZ Devletimizin ve milletimizin ihtiyaç duyduğu her alanda her yerde Dadaşlar olarak var olmaya devam edeceğiz. Emperyalist güçler tarafından ülkemizin üstünde oynanan bu kirli oyunun bozulması için üstümüze ne düşüyorsa yapmaya devam edeceğiz. Dost görünen düşmanların kirli oyunlarının bozulması için, bizim gibi görünüp de bizden olmayanların oyunlarının bozulması için, sinsice pusuya yatmış fırsat bekleyen kalleşlerin planlarının bozulması için elimizden gelen maddi manevi her şeyi yapmaya devam edeceğiz. ATALARIMIZDAN MİRAS Bu aidiyetimiz bize atalarımızdan mirastır. Bu miras, Osmanlının son kalesi ve Cumhuriyet’in açılan ilk kapısı olan Erzurum’un bize yüklediği görevdir. Bu görev, Mensubu olduğumuz Türklük şuurunun mesuliyetini yaşamak için, Hak ile batılın savaşında, Haç ile Hilalin savaşında nerede ve nasıl durmamız gerektiğini söyleyen sistemdir. Bu Mesuliyet Yüce dinimiz İslamin bize biçtiği görevdir. Bayrak için vatan için din için gencecik yaşta toprağın kara bağrına düşen aziz şehitlerimize karşı bir vefadır. Bu duruş yarının güçlü Türkiye sinde temel yapı taşı olmak için atılan bir adımdır. BAŞKA TÜRKİYE YOK Bu inanç bizden sonraki nesillere Tam Bağımsız Türkiye bırakmak için verilen mücadelenin adıdır. Bizler verilen bu mücadelelerden hiç bir zaman geri durmadık KEDFE li Dadaşlar olarak bundan sonrada durmayacağız. Daha dün 15 Temmuz hain darbe girişiminde hainlere karşı göğsümüzü nasıl siper ettiysek bu günde siper etmeye hazırız. Bizler başka bir Türkiye’nin olmadığı bilincindeyiz. Bu vesile ile Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında, Fırat Kalkanı Harekâtında ve bu gün Afrin Zeytin Dalı harekâtında şehit düşen kardeşlerimize yüce Allahtan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.” dedi. 25 BİN LİRA BAĞIŞ Sözlerine programın içeriği hakkında bilgilendirme yaparak devam eden KEDFE Başkanı Dursun, ziyaretin 3 gün süreceğini, Hatay ziyareti için 27 Şubat 2018 günü hareket edileceğini belirtti.  Ziyaret programı ile birlikte Mehmetçik Vakfı’na yardım kampanyası başlatıldı. Dadaşların yoğun ilgi gösterdiği kampanya da Mehmetçik Vakfına 25.025,00 TL bağış toplanarak Vakfa bağışlandı.  
Kocaeli’de ikamet eden ve Kocaeli’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden birisi olan Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu aylık olağan toplantısını yoğun bir katılımla Darıca Turnalı Köyü Dernek binasında gerçekleştirdi. Toplantıda Mehmetçik Vakı’na bağış ve Hatay sınır ziyareti yapılması kararlaştırıldı.

Yapılan toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Tekin Dursun “Bizler Kocaeli’nde yaşayan Dadaşlar, Nene Hatun’un, Karafatma’nın torunları olarak sınırda kahramanca çarpışan askerimize buradaki hemşerilerimizin selamını götüreceğiz. Analarımızın ninelerimizin duasını götüreceğiz. Genç dadaşların cesaretini götüreceğiz. Yavrularımızın çocuklarımızın umutlarını götüreceğiz. Bu kutlu davada vatanın bölünmezliği için dün atalarımız nasıl ki tabyalara koştularsa, nasıl ki 93 harbinde kundaktaki bebeğini düşünmeden gittilerse bizde bu gün aynısını yapmaya gidiyoruz.

HER ŞEYİ YAPACAĞIZ

Devletimizin ve milletimizin ihtiyaç duyduğu her alanda her yerde Dadaşlar olarak var olmaya devam edeceğiz. Emperyalist güçler tarafından ülkemizin üstünde oynanan bu kirli oyunun bozulması için üstümüze ne düşüyorsa yapmaya devam edeceğiz. Dost görünen düşmanların kirli oyunlarının bozulması için, bizim gibi görünüp de bizden olmayanların oyunlarının bozulması için, sinsice pusuya yatmış fırsat bekleyen kalleşlerin planlarının bozulması için elimizden gelen maddi manevi her şeyi yapmaya devam edeceğiz.

ATALARIMIZDAN MİRAS

Bu aidiyetimiz bize atalarımızdan mirastır. Bu miras, Osmanlının son kalesi ve Cumhuriyet’in açılan ilk kapısı olan Erzurum’un bize yüklediği görevdir. Bu görev, Mensubu olduğumuz Türklük şuurunun mesuliyetini yaşamak için, Hak ile batılın savaşında, Haç ile Hilalin savaşında nerede ve nasıl durmamız gerektiğini söyleyen sistemdir. Bu Mesuliyet Yüce dinimiz İslamin bize biçtiği görevdir. Bayrak için vatan için din için gencecik yaşta toprağın kara bağrına düşen aziz şehitlerimize karşı bir vefadır. Bu duruş yarının güçlü Türkiye sinde temel yapı taşı olmak için atılan bir adımdır.

BAŞKA TÜRKİYE YOK

Bu inanç bizden sonraki nesillere Tam Bağımsız Türkiye bırakmak için verilen mücadelenin adıdır. Bizler verilen bu mücadelelerden hiç bir zaman geri durmadık KEDFE li Dadaşlar olarak bundan sonrada durmayacağız. Daha dün 15 Temmuz hain darbe girişiminde hainlere karşı göğsümüzü nasıl siper ettiysek bu günde siper etmeye hazırız. Bizler başka bir Türkiye’nin olmadığı bilincindeyiz. Bu vesile ile Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında, Fırat Kalkanı Harekâtında ve bu gün Afrin Zeytin Dalı harekâtında şehit düşen kardeşlerimize yüce Allahtan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.” dedi.

25 BİN LİRA BAĞIŞ

Sözlerine programın içeriği hakkında bilgilendirme yaparak devam eden KEDFE Başkanı Dursun, ziyaretin 3 gün süreceğini, Hatay ziyareti için 27 Şubat 2018 günü hareket edileceğini belirtti.  Ziyaret programı ile birlikte Mehmetçik Vakfı’na yardım kampanyası başlatıldı. Dadaşların yoğun ilgi gösterdiği kampanya da Mehmetçik Vakfına 25.025,00 TL bağış toplanarak Vakfa bağışlandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.