Dadaşlar şehitler için şöleni iptal etti

Gebze 04.03.2016 - 13:02, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Dadaşlar şehitler için şöleni iptal etti

KEDFE Yönetim Kurulu Gebze Bölgesi basın mensupları ile bir araya geldi. Basınla buluşan yönetim faaliyetleri ve yapacakları 12 Mart Erzurum’un Kurtuluş töreni ile ilgili bilgi verdi.

KEDFE her yıl şölen havasında geçen  kurtuluş etkinliklerini,  bu yıl şehitler için Kuranı Kerim okutarak kutlayacak. Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu (KEDFE) Yönetim Kurulu  İlyasbey Köftecisinde Gebze  bölgesinde görev yapan basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı. Kahvaltılı toplantıya ev sahipliğini KEDFE Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Dursun, Başkan Vekili Erkan Ayan, Kadın Kolları Başkanı Ezgi Taşkın Yılmaz, Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Çetinkaya yaptı. Geçtiğimiz aylarda yapılan kongre ile güven tazeleyip KEDFE yönetimine devam eden KEDFE Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Dursun toplantıda faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi. Yönetim kurulunu basına tanıtan Başkan Dursun, Erzurum Dernekleri ile birlikte bölgeye ve kendi kültürlerine değer katmak için var güçleri ile çalıştıklarını belirtti. Dursun, Kocaeli genelinde 62 Erzurum derneğinin  bölgelerinde aktif olduklarını söyleyerek 150 binden fazla Erzurumlunun Kocaeli’nde yaşadığı bilgisini verdi. KEDFE ve Erzurum dernekleri olarak bölgelerinde bulunan hemşerilerinin dertleri ile dertlendikleri ve onlara hizmet için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.  400 YILLIK GELENEK  KEDFE olarak her yıl Erzurum’un kurtuluşunu Kocaeli’nde bir şölen havasında kutladıklarını ifade eden Dursun, “Bu yıl 98. yıl dönümünü kutlayacağımız Erzurum’un Kurtuluşunu her yıl bir şölen havasında kutluyorduk. Fakat bu yıl ülkemizin bulunduğu şartlar, sürekli yapılan terör sadırıları ve bunun sonucunda her gün gelen şehit haberleri yüreğimizi yakmaktadır. Erzurum camiası olarak bu şartlar altında kurtuluş gecemizi Erzurum’un 400 yıllık bir geleneği olan 1001 hatim okuyarak kutlamayı uygun bulduk. 12 Martta Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde 19 .00-23.00 saatleri arasında Kuranı Kerim Okumada Dünya 1.si Mustafa Kızılcaoğlu ve çok değerli hocalarımızın katılımı ile kurtuluş programımızı yapacağız. Tüm Kocaelili ve Erzurumlu hemşerilerimizi sizlerin aracılığı ile buradan şehitlerimizin ruhlarını şad edeceğimiz etkinliğe davet ediyoruz. “ açıklamasında bulundu. Dursun’un ardından kendilerini tanıdan gençli ve kadın kolları başkanları KEDFE’nin çatısı altında yapacakları faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Basınla hatıra fotoğrafı çektiren federasyon yönetimi basın mensuplarına katılımlarından dolayı teşekkür ederek uğurladı.
KEDFE Yönetim Kurulu Gebze Bölgesi basın mensupları ile bir araya geldi. Basınla buluşan yönetim faaliyetleri ve yapacakları 12 Mart Erzurum’un Kurtuluş töreni ile ilgili bilgi verdi.

KEDFE her yıl şölen havasında geçen  kurtuluş etkinliklerini,  bu yıl şehitler için Kuranı Kerim okutarak kutlayacak. Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu (KEDFE) Yönetim Kurulu  İlyasbey Köftecisinde Gebze  bölgesinde görev yapan basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı. Kahvaltılı toplantıya ev sahipliğini KEDFE Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Dursun, Başkan Vekili Erkan Ayan, Kadın Kolları Başkanı Ezgi Taşkın Yılmaz, Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Çetinkaya yaptı. Geçtiğimiz aylarda yapılan kongre ile güven tazeleyip KEDFE yönetimine devam eden KEDFE Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Dursun toplantıda faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi. Yönetim kurulunu basına tanıtan Başkan Dursun, Erzurum Dernekleri ile birlikte bölgeye ve kendi kültürlerine değer katmak için var güçleri ile çalıştıklarını belirtti. Dursun, Kocaeli genelinde 62 Erzurum derneğinin  bölgelerinde aktif olduklarını söyleyerek 150 binden fazla Erzurumlunun Kocaeli’nde yaşadığı bilgisini verdi. KEDFE ve Erzurum dernekleri olarak bölgelerinde bulunan hemşerilerinin dertleri ile dertlendikleri ve onlara hizmet için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. 

400 YILLIK GELENEK 

KEDFE olarak her yıl Erzurum’un kurtuluşunu Kocaeli’nde bir şölen havasında kutladıklarını ifade eden Dursun, “Bu yıl 98. yıl dönümünü kutlayacağımız Erzurum’un Kurtuluşunu her yıl bir şölen havasında kutluyorduk. Fakat bu yıl ülkemizin bulunduğu şartlar, sürekli yapılan terör sadırıları ve bunun sonucunda her gün gelen şehit haberleri yüreğimizi yakmaktadır. Erzurum camiası olarak bu şartlar altında kurtuluş gecemizi Erzurum’un 400 yıllık bir geleneği olan 1001 hatim okuyarak kutlamayı uygun bulduk. 12 Martta Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde 19 .00-23.00 saatleri arasında Kuranı Kerim Okumada Dünya 1.si Mustafa Kızılcaoğlu ve çok değerli hocalarımızın katılımı ile kurtuluş programımızı yapacağız. Tüm Kocaelili ve Erzurumlu hemşerilerimizi sizlerin aracılığı ile buradan şehitlerimizin ruhlarını şad edeceğimiz etkinliğe davet ediyoruz. “ açıklamasında bulundu. Dursun’un ardından kendilerini tanıdan gençli ve kadın kolları başkanları KEDFE’nin çatısı altında yapacakları faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Basınla hatıra fotoğrafı çektiren federasyon yönetimi basın mensuplarına katılımlarından dolayı teşekkür ederek uğurladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.