Daha temiz bir Körfez için çalışıyorlar

Kocaeli 13.11.2015 - 09:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Daha temiz bir Körfez için çalışıyorlar

Kocaeli’nin incisi körfez, balık çeşitliliğinin arttığı, yunus balıklarının yüzdüğü, Mavi Bayraklı plajlarıyla halkın rahatça denize girebildiği bir hal aldı

İzmit Körfezi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla balık çeşitliliğini arttırarak, bir zamanlar kokudan yanına yaklaşılamayan, bugün ise içinde yunusların cirit attığı bir hal aldı. Arıtma tesisleriyle Körfeze atık suların akmasını engelleyen Büyükşehir, sanayi kuruluşları ve Körfezdeki gemilerden kaynaklı atıkların denize akmasını engelliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Körfezin temizliği için çalışmalarını sürdürüyor. Periyodik olarak deniz süpürgeleriyle taranan Körfez, çöplerden ve ölü yosunlardan arındırılıyor.   KÖRFEZ TEMİZLENİYOR Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin atık toplama gemisi Körfezi kullanan gemilerin petrol ve petrol ürünü atıklarını buraya bırakmaması için aralıksız olarak görev yapıyor. Körfezdeki gemileri havadan takip eden deniz uçakları sayesinde, Körfez’e yük gemileri atık bırakamıyor. Titizlikle sürdürülen çalışmalar kapsamında İzmit Körfezi havadan denetlenirken deniz süpürgeleri de denizdeki çöpleri temizliyor.   821 BİN 938 TL CEZA KESİLDİ Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından gemilerden kaynaklanan kirlilik önleme ve denetim çalışmaları kapsamında 17 adet gemiye toplam 821.938 TL idari para cezası uygulandı. Deniz yüzeyinden 50 ton atık toplayan ekipler, toplanan katı atıkları bertaraf etti. 2014 yılında toplam 146 ton atık toplayan ekipler, deniz süpürgeleriyle Körfezden çıkarılan atıkları kontrollü bir şekilde denizden tekneye alıyor ve bertaraf edilmesi için İZAYDAŞ’a gönderiyor.
Kocaeli’nin incisi körfez, balık çeşitliliğinin arttığı, yunus balıklarının yüzdüğü, Mavi Bayraklı plajlarıyla halkın rahatça denize girebildiği bir hal aldı

İzmit Körfezi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla balık çeşitliliğini arttırarak, bir zamanlar kokudan yanına yaklaşılamayan, bugün ise içinde yunusların cirit attığı bir hal aldı. Arıtma tesisleriyle Körfeze atık suların akmasını engelleyen Büyükşehir, sanayi kuruluşları ve Körfezdeki gemilerden kaynaklı atıkların denize akmasını engelliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Körfezin temizliği için çalışmalarını sürdürüyor. Periyodik olarak deniz süpürgeleriyle taranan Körfez, çöplerden ve ölü yosunlardan arındırılıyor.
 
KÖRFEZ TEMİZLENİYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin atık toplama gemisi Körfezi kullanan gemilerin petrol ve petrol ürünü atıklarını buraya bırakmaması için aralıksız olarak görev yapıyor. Körfezdeki gemileri havadan takip eden deniz uçakları sayesinde, Körfez’e yük gemileri atık bırakamıyor. Titizlikle sürdürülen çalışmalar kapsamında İzmit Körfezi havadan denetlenirken deniz süpürgeleri de denizdeki çöpleri temizliyor.
 
821 BİN 938 TL CEZA KESİLDİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından gemilerden kaynaklanan kirlilik önleme ve denetim çalışmaları kapsamında 17 adet gemiye toplam 821.938 TL idari para cezası uygulandı. Deniz yüzeyinden 50 ton atık toplayan ekipler, toplanan katı atıkları bertaraf etti. 2014 yılında toplam 146 ton atık toplayan ekipler, deniz süpürgeleriyle Körfezden çıkarılan atıkları kontrollü bir şekilde denizden tekneye alıyor ve bertaraf edilmesi için İZAYDAŞ’a gönderiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.