19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

DAL-ÇIK KABUSA DÖNÜŞTÜ

Darıca 28.03.2018 - 11:11, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

DAL-ÇIK KABUSA DÖNÜŞTÜ

Darıca Sırasöğütler Mahallesi Okul Caddesi üzerinde ki dal-çık girişinde meydana gelen trafik kazalarının ardından geçitteki darlık gündeme geldi.

Darıca’nın giriş çıkış sayısının artırılması, E-5 ve Gebze bağlantısı için çözüm amacı ile yapılan 60.Yıl Ortaokulu önündeki dal-çık tartışma konusu oldu. Geçtiğimiz hafta içinde bir araç ile motorsikletin çarpışması sonucu bir gencin ölmesi diğer kardeşinin ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılması ile sonuçlanan kaza sonrasında dal-çıkın Darıca giriş çıkışında tünelden görüş açısı olmadığı özellikle hızlı araçların sürekli kazaya sebebiyet verdiği yönünde yorumlar çoğaldı. Darıca yönündeki dal-çık virajının yeterince geniş olmaması nedeniyle araçların kafa kafaya kaza yapma durumuna geldikleri son anda yaptıkları manevralarla bu kazadan sıyrıldıkları da belirtildi. ÖĞRENCİLER İÇİNDE TEHLİKE Bölgede ikamet eden velilerde dal-çıkla ilgili öğrencilerin tehlike ile burun buruna kaldığı yönünde şikayetlerini belirttiler. Darıca’nın giriş çıkış sayısında özellikle Emek Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi ve İstasyon Caddesi’nin önemli bir yükünü alan, Darıcalıların özellikle Adliyeye ulaşımı ile birlikte Köşklüçeşme ve Osmanyılmaz mahallelerine kısa sürede ulaşım olanağı sağlaması açısından önemli bir yükü taşıyan dal-çıkın yol darlığının yanısıra öğrencilerin okula geçişi esnasında tehlike riski ile karşı karşıya kaldığı ifade edildi.  Okul ve dal-çık tüneli önünde konuşlanan trafik ışıklarına rağmen yaşanan riskin ortadan kalkması için bu noktaya üst geçit yapılmasını ve yolun genişletilmesi yönünde taleplerini dile getirdiler. Adnan Ayvaz
Darıca Sırasöğütler Mahallesi Okul Caddesi üzerinde ki dal-çık girişinde meydana gelen trafik kazalarının ardından geçitteki darlık gündeme geldi.

Darıca’nın giriş çıkış sayısının artırılması, E-5 ve Gebze bağlantısı için çözüm amacı ile yapılan 60.Yıl Ortaokulu önündeki dal-çık tartışma konusu oldu. Geçtiğimiz hafta içinde bir araç ile motorsikletin çarpışması sonucu bir gencin ölmesi diğer kardeşinin ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılması ile sonuçlanan kaza sonrasında dal-çıkın Darıca giriş çıkışında tünelden görüş açısı olmadığı özellikle hızlı araçların sürekli kazaya sebebiyet verdiği yönünde yorumlar çoğaldı. Darıca yönündeki dal-çık virajının yeterince geniş olmaması nedeniyle araçların kafa kafaya kaza yapma durumuna geldikleri son anda yaptıkları manevralarla bu kazadan sıyrıldıkları da belirtildi.

ÖĞRENCİLER İÇİNDE TEHLİKE

Bölgede ikamet eden velilerde dal-çıkla ilgili öğrencilerin tehlike ile burun buruna kaldığı yönünde şikayetlerini belirttiler. Darıca’nın giriş çıkış sayısında özellikle Emek Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi ve İstasyon Caddesi’nin önemli bir yükünü alan, Darıcalıların özellikle Adliyeye ulaşımı ile birlikte Köşklüçeşme ve Osmanyılmaz mahallelerine kısa sürede ulaşım olanağı sağlaması açısından önemli bir yükü taşıyan dal-çıkın yol darlığının yanısıra öğrencilerin okula geçişi esnasında tehlike riski ile karşı karşıya kaldığı ifade edildi.  Okul ve dal-çık tüneli önünde konuşlanan trafik ışıklarına rağmen yaşanan riskin ortadan kalkması için bu noktaya üst geçit yapılmasını ve yolun genişletilmesi yönünde taleplerini dile getirdiler.

Adnan Ayvaz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.