19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

DAR BOĞAZDAN KURTULMAK İÇİN BİLİME ÖNEM VERİLMELİ!

Kocaeli 20.12.2017 - 12:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

DAR BOĞAZDAN KURTULMAK İÇİN BİLİME ÖNEM VERİLMELİ!

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşmeleri devam eden 2018 bütçesinde, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bütçesi üzerine konuşma yaparak, “AK Parti’nin Sanayi Karnesi ‘Sıfır’ dedi.

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşmeleri devam eden 2018 bütçesinde, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bütçesi üzerine konuşma yaparak, “AK Parti’nin Sanayi Karnesi ‘Sıfır’ dedi. BİLİME, BİLİŞİME KAFA YORARSAN SIYIRIRSIN DİYEN BİR BAŞBAKAN VAR CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, 2018 bütçe görüşmeleri devam ederken, bir konuşma gerçekleştirerek, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bütçesini” eleştirdi. Tarhan yaptığı konuşmada, “Defalarca söyledik. Türkiye’nin ekonomik anlamda dar boğazdan çıkması için bilime, bilişime, teknolojiye yatırım yapması gerekir. Ranta dayalı politikalardan vazgeçilmelidir. Bilim üretmeden gelişme sağlayamazsınız. Ancak ne yazık ki bilişim söz konusu olduğunda “Bilişime fazla kafa yorarsan sıyırırsın” diyen bir Başbakanımız var. Bu durumda Türkiye’nin gelişimi inşaat ve rant ekonomisinde aramasına şaşırmamak gerekir.” Dedi. ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ AĞIR YARALI DURUMDA Tarhan “Enerji, SSK, İşveren payı, yükselen kurlar, faizler ve onlarca çeşit vergi yükü, tam anlamıyla yatırımcının, üreticinin boğazına çökmüş vaziyette… Zaten bütçe hedeflerine baktığımız zaman 2023 hedefinden vazgeçilmiş.  2019’un, 2020’nin Bütçesinde indirime gidilmiş. Yatırımın artması için bütçenin de artması gerekmez mi? Acaba Sanayi Bakanlığı, ekonominin kötü gideceğini mi düşünüyor? Bağlı kuruluşlar hariç Bakanlığın “2017” bütçesi 5 MİLYAR TL. Ödenek ve aktarmalar ile birlikte 6 Milyar TL’ye yakın bir rakam olmuştur… Bu ödeneğin 2.5 MİLYAR Türk Lirası olan kısmı ile harcamaya yapılmış… Buradan sormak istiyorum? “Dünya Sanayi’de 4.0 Devrimini Tartışırken, Bakanlık olarak 2,5 Milyar Türk Lirası ile hangi yatırımı yaptınız? Hangi sektöre can suyu oldunuz? Hangi Bilimsel araştırmaya maddi destek verdiniz? Türkiye’de özellikle Bilimi ve Teknolojiyi hangi seviyeye taşıdınız?” dedi. DÜNYA DRONE TAKSİYE HAZIRLANIYOR, BİZSE YERLİ OTOMOBİLLE UĞRAŞIYORUZ Tarhan “Dünyada DRONE taksiler hizmet vermeye hazırlanırken, Biz yerli otomobil yapmak için 7 yıldır bekleyip, 47 Milyon Euro dolandırıldık. Bu mudur Türkiye’nin teknoloji anlayışı. Bu anlayışla devam edildiği sürece bilim üretmek yerine, Saman ithal etmeye devam edeceğimiz  aşikardır.” dedi.
Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşmeleri devam eden 2018 bütçesinde, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bütçesi üzerine konuşma yaparak, “AK Parti’nin Sanayi Karnesi ‘Sıfır’ dedi.

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşmeleri devam eden 2018 bütçesinde, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bütçesi üzerine konuşma yaparak, “AK Parti’nin Sanayi Karnesi ‘Sıfır’ dedi.

BİLİME, BİLİŞİME KAFA YORARSAN SIYIRIRSIN DİYEN BİR BAŞBAKAN VAR

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, 2018 bütçe görüşmeleri devam ederken, bir konuşma gerçekleştirerek, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bütçesini” eleştirdi. Tarhan yaptığı konuşmada, “Defalarca söyledik. Türkiye’nin ekonomik anlamda dar boğazdan çıkması için bilime, bilişime, teknolojiye yatırım yapması gerekir. Ranta dayalı politikalardan vazgeçilmelidir. Bilim üretmeden gelişme sağlayamazsınız. Ancak ne yazık ki bilişim söz konusu olduğunda “Bilişime fazla kafa yorarsan sıyırırsın” diyen bir Başbakanımız var. Bu durumda Türkiye’nin gelişimi inşaat ve rant ekonomisinde aramasına şaşırmamak gerekir.” Dedi.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ AĞIR YARALI DURUMDA

Tarhan “Enerji, SSK, İşveren payı, yükselen kurlar, faizler ve onlarca çeşit vergi yükü, tam anlamıyla yatırımcının, üreticinin boğazına çökmüş vaziyette… Zaten bütçe hedeflerine baktığımız zaman 2023 hedefinden vazgeçilmiş.  2019’un, 2020’nin Bütçesinde indirime gidilmiş. Yatırımın artması için bütçenin de artması gerekmez mi? Acaba Sanayi Bakanlığı, ekonominin kötü gideceğini mi düşünüyor? Bağlı kuruluşlar hariç Bakanlığın “2017” bütçesi 5 MİLYAR TL. Ödenek ve aktarmalar ile birlikte 6 Milyar TL’ye yakın bir rakam olmuştur… Bu ödeneğin 2.5 MİLYAR Türk Lirası olan kısmı ile harcamaya yapılmış… Buradan sormak istiyorum? “Dünya Sanayi’de 4.0 Devrimini Tartışırken, Bakanlık olarak 2,5 Milyar Türk Lirası ile hangi yatırımı yaptınız? Hangi sektöre can suyu oldunuz? Hangi Bilimsel araştırmaya maddi destek verdiniz? Türkiye’de özellikle Bilimi ve Teknolojiyi hangi seviyeye taşıdınız?” dedi.

DÜNYA DRONE TAKSİYE HAZIRLANIYOR, BİZSE YERLİ OTOMOBİLLE UĞRAŞIYORUZ

Tarhan “Dünyada DRONE taksiler hizmet vermeye hazırlanırken, Biz yerli otomobil yapmak için 7 yıldır bekleyip, 47 Milyon Euro dolandırıldık. Bu mudur Türkiye’nin teknoloji anlayışı. Bu anlayışla devam edildiği sürece bilim üretmek yerine, Saman ithal etmeye devam edeceğimiz  aşikardır.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.