19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

DARICA’DA BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞEN GENÇ 4 KİŞİYE HAYAT VERDİ!

Darıca 17.11.2016 - 11:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

DARICA’DA BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞEN GENÇ 4 KİŞİYE HAYAT VERDİ!

Darıca Farabi Devlet Hastanesi bir organ naklini daha başarıyla gerçekleştirdi. Darıca’da beyin ölümü gerçekleşen 17 yaşındaki gencin organları 4 hastaya nakledilecek.

   Darıca Farabi Devlet Hastanesi yoğun bakımında tedavi gören 17 yaşındaki hastanın beyin ölümü gerçekleşti. Konu ile ilgili olarak  Yoğun Bakım Doktorları tarafından yapılan açıklamada; 17 yaşındaki hastanın, hayati fonksiyonlarının sona erdiği ve beyin ölümünün gerçekleştiği anlaşıldı. Yoğun Bakım Doktorları ve Organ ve Doku Bağış Koordinatörleri  tarafından durum hasta yakınlarına aktarıldı. Bunun üzerine ise aile bireylerinin almış olduğu ortak karar üzerine ismi açıklanmayan şahsın ‘Organları bağışlansın’ talebini  Darıca Farabi yönetimine iletti. Darıca Farabi yönetimi  ise hemen teyakkuza geçerek nakil operasyonunu başlattı. BAŞARILI ORGAN NAKLİ Operasyon için Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim Ve Araştırma Hastanesi ve Şişli Florence Nightingale Hastaneleri ile iletişime geçildi. İlgili uzmanların hızlı bir şekilde hastaneye gelmesi sağlanarak  Darıca Farabi Devlet Hastanesi Organ ve Doku Bağış Koordinatörlüğü öncülüğünde başarılı bir nakil işlemi gerçekleştirildi. OPERASYON 4 SAAT SÜRDÜ Darıca Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hikmet Yaşar operasyon detaylarını şöyle verdi: “Önceki gece beyin ölümü gerçekleşen hastamızın organ nakli transfer işlemini hızlı ve özverili çalışmalarıyla 4 saat süren bir operasyonla gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Hastanemize gelen uzman ekipler ve personelimiz işbirliği ile karaciğer,kalp ve 2 böbreğin Türkiye’nin farklı illerindeki hastalara ulaşmasına vesile olduk. Organ nakli ile yaşama tutunacak çok sayıda vatandaşımızın olduğu ve gün geçtikçe sayının arttığını biliyoruz. Bir gün bizim ya da yakınlarımızdan birinin de organ nakline ihtiyaç duyabileceği unutulmamalıdır.  ‘Bir organ, bir hayat!’ ve ‘Bir hayat tüm insanlık’ sloganından yola çıkarak halkımızın organ bağışı hususunda daha duyarlı olması, sağlık koşulları uygun olan her bireyin organ bağışında bulunması gerektiğini vurgularken,  hayata can katmak için verilmiş bu bağış kararından dolayı tüm umut bekleyen insanlar adına hastamızın yakınlarına öncelikle baş sağlığı diliyor, teşekkürü borç biliyorum” dedi.
Darıca Farabi Devlet Hastanesi bir organ naklini daha başarıyla gerçekleştirdi. Darıca’da beyin ölümü gerçekleşen 17 yaşındaki gencin organları 4 hastaya nakledilecek.

 

 Darıca Farabi Devlet Hastanesi yoğun bakımında tedavi gören 17 yaşındaki hastanın beyin ölümü gerçekleşti. Konu ile ilgili olarak  Yoğun Bakım Doktorları tarafından yapılan açıklamada; 17 yaşındaki hastanın, hayati fonksiyonlarının sona erdiği ve beyin ölümünün gerçekleştiği anlaşıldı. Yoğun Bakım Doktorları ve Organ ve Doku Bağış Koordinatörleri  tarafından durum hasta yakınlarına aktarıldı. Bunun üzerine ise aile bireylerinin almış olduğu ortak karar üzerine ismi açıklanmayan şahsın ‘Organları bağışlansın’ talebini  Darıca Farabi yönetimine iletti. Darıca Farabi yönetimi  ise hemen teyakkuza geçerek nakil operasyonunu başlattı.

BAŞARILI ORGAN NAKLİ

Operasyon için Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim Ve Araştırma Hastanesi ve Şişli Florence Nightingale Hastaneleri ile iletişime geçildi. İlgili uzmanların hızlı bir şekilde hastaneye gelmesi sağlanarak  Darıca Farabi Devlet Hastanesi Organ ve Doku Bağış Koordinatörlüğü öncülüğünde başarılı bir nakil işlemi gerçekleştirildi.

OPERASYON 4 SAAT SÜRDÜ

Darıca Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hikmet Yaşar operasyon detaylarını şöyle verdi: “Önceki gece beyin ölümü gerçekleşen hastamızın organ nakli transfer işlemini hızlı ve özverili çalışmalarıyla 4 saat süren bir operasyonla gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Hastanemize gelen uzman ekipler ve personelimiz işbirliği ile karaciğer,kalp ve 2 böbreğin Türkiye’nin farklı illerindeki hastalara ulaşmasına vesile olduk. Organ nakli ile yaşama tutunacak çok sayıda vatandaşımızın olduğu ve gün geçtikçe sayının arttığını biliyoruz. Bir gün bizim ya da yakınlarımızdan birinin de organ nakline ihtiyaç duyabileceği unutulmamalıdır.  ‘Bir organ, bir hayat!’ ve ‘Bir hayat tüm insanlık’ sloganından yola çıkarak halkımızın organ bağışı hususunda daha duyarlı olması, sağlık koşulları uygun olan her bireyin organ bağışında bulunması gerektiğini vurgularken,  hayata can katmak için verilmiş bu bağış kararından dolayı tüm umut bekleyen insanlar adına hastamızın yakınlarına öncelikle baş sağlığı diliyor, teşekkürü borç biliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.