DARICA'DA HACI ADAYLARINA SAĞLIK EĞİTİMİ

Darıca 16.05.2018 - 16:21, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

DARICA'DA HACI ADAYLARINA SAĞLIK EĞİTİMİ

Darıca'dan kutsal topraklara gidecek olan Hacı adaylarına orada 'Hac İbadetlerini' tam manasıyla yerine getirmeleri adına Darıca Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğin konusu "Sağlık" oldu.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan KADIOĞLU'nu konuşmalarını yapmak için takdimde bulunan İlçe Müftüsü Muharrem BİLGİÇ kısa bir açılış konuşmasının akabinde mikrofonu Sağlık Müdürüne verdi.   Yoğun ilgi gösterilen programda katılımcılara hitap eden Kadıoğlu , Hac ibadetinin yerine getirirken, sağlık konusunda nelere dikkat edilmesi gerektiğini, bu konuda neler yapılması konusunda bilgi verilirken "Dikkat Edilmesi Gerekenler" konu başlığı altında yaklaşık bir saat süren sunum gerçekleşti. "Dünyanın farklı ülkelerinden gelen diğer Müslümanlarla çok kalabalık ortamlarda bir arada olacaksınız" diyerek konuşmaya başlayan Kadıoğlu ; "İbadetin gereği olarak her zamankinden daha fazla gayret sarf edip, daha çok yorulmanız gerekecektir tabi bu zorlu  ibadeti başarıyla tamamlayabilmek için sağlınızın çok iyi olması gerekir.  Zaten  hastalığınız da var ise, bu daha da çok önem kazanıyor. Sizlere Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilen Hac Sağlık Ekibi, kutsal mekanlarda sizlere sağlık hizmeti verecektir. Fakat olağandışı şartlar nedeniyle bu hizmet ideal olamayacak, kısıtlı kalabilecek veya ülkemizdeki standartlara ulaşamayabilir bu konuda dikkatli olmalısınız"   Kadıoğlu'nun konuşmasının devamındaysa; Hac'da genellikle acil ve en sık gereken ilaçlar bulunduğunu, hastaların kullandığı ilaçların aynısının bulunmasının da çoğu zaman mümkün olmayacağını dile getirdi.Bu nedenle hacı adaylarının, sürekli kullandığı ilaçları Hac dönüşüne kadar yetebilecek kadar yanlarına almaları tavsiyesinde bulunularak, Hacca gidecek kişilerin sağlıklarına son derece dikkat etmesi gerektiğini belirten Sağlık Müdürü , hijyen kurallarına da bütünüyle uyulması gerektiğini ifade ederek Ramazan ayının tüm müslüman alemine hayır getirmesini ve cennet kapılarının ardına kadar açıldığı, Allah'ın huzurunda yapılan amellerden kat ve kat sevap kazanılacağı Ramazan ayınında hem ülkemizdeki hem de dünyanın dört bir tarafındaki müminleri rahmet ve mağfiret getirmesini, sofraların  berekete eriştiği, gönüllerin huzur ve mutluluk kapladığı Ramazan ayının anlam ve önemini vurgulayan Kadıoğlu , Allah’a derin bir ihlas ve samimiyetle yönelerek gerçekleştirilen çeşitli ibadetlerin biz kulların yaratanından af dileyip bağışlanması ve kurtuluşa ermesiyle müjdelendiğinin göstergesi, müminler tarafından ''Şehr-i Mübarek (Mübarek Ay)'' ve ''Onbir Ayın Sultanı Ramazan ayının Maneviyat, fazilet ve bereketin müminlere bol bol ihsan edileceği,Kur'an-ı Kerim Kerim'in bu ayda indirilmesi sebebiyle inananlar için büyük önem arz ettiği belirtti.
Darıca'dan kutsal topraklara gidecek olan Hacı adaylarına orada 'Hac İbadetlerini' tam manasıyla yerine getirmeleri adına Darıca Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğin konusu "Sağlık" oldu.
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan KADIOĞLU'nu konuşmalarını yapmak için takdimde bulunan İlçe Müftüsü Muharrem BİLGİÇ kısa bir açılış konuşmasının akabinde mikrofonu Sağlık Müdürüne verdi.
 
Yoğun ilgi gösterilen programda katılımcılara hitap eden Kadıoğlu , Hac ibadetinin yerine getirirken, sağlık konusunda nelere dikkat edilmesi gerektiğini, bu konuda neler yapılması konusunda bilgi verilirken "Dikkat Edilmesi Gerekenler" konu başlığı altında yaklaşık bir saat süren sunum gerçekleşti. "Dünyanın farklı ülkelerinden gelen diğer Müslümanlarla çok kalabalık ortamlarda bir arada olacaksınız" diyerek konuşmaya başlayan Kadıoğlu ; "İbadetin gereği olarak her zamankinden daha fazla gayret sarf edip, daha çok yorulmanız gerekecektir tabi bu zorlu  ibadeti başarıyla tamamlayabilmek için sağlınızın çok iyi olması gerekir.
 Zaten  hastalığınız da var ise, bu daha da çok önem kazanıyor. Sizlere Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilen Hac Sağlık Ekibi, kutsal mekanlarda sizlere sağlık hizmeti verecektir. Fakat olağandışı şartlar nedeniyle bu hizmet ideal olamayacak, kısıtlı kalabilecek veya ülkemizdeki standartlara ulaşamayabilir bu konuda dikkatli olmalısınız"
 
Kadıoğlu'nun konuşmasının devamındaysa; Hac'da genellikle acil ve en sık gereken ilaçlar bulunduğunu, hastaların kullandığı ilaçların aynısının bulunmasının da çoğu zaman mümkün olmayacağını dile getirdi.Bu nedenle hacı adaylarının, sürekli kullandığı ilaçları Hac dönüşüne kadar yetebilecek kadar yanlarına almaları tavsiyesinde bulunularak, Hacca gidecek kişilerin sağlıklarına son derece dikkat etmesi gerektiğini belirten Sağlık Müdürü , hijyen kurallarına da bütünüyle uyulması gerektiğini ifade ederek Ramazan ayının tüm müslüman alemine hayır getirmesini ve cennet kapılarının ardına kadar açıldığı, Allah'ın huzurunda yapılan amellerden kat ve kat sevap kazanılacağı Ramazan ayınında hem ülkemizdeki hem de dünyanın dört bir tarafındaki müminleri rahmet ve mağfiret getirmesini, sofraların  berekete eriştiği, gönüllerin huzur ve mutluluk kapladığı Ramazan ayının anlam ve önemini vurgulayan Kadıoğlu , Allah’a derin bir ihlas ve samimiyetle yönelerek gerçekleştirilen çeşitli ibadetlerin biz kulların yaratanından af dileyip bağışlanması ve kurtuluşa ermesiyle müjdelendiğinin göstergesi, müminler tarafından ''Şehr-i Mübarek (Mübarek Ay)'' ve ''Onbir Ayın Sultanı Ramazan ayının Maneviyat, fazilet ve bereketin müminlere bol bol ihsan edileceği,Kur'an-ı Kerim Kerim'in bu ayda indirilmesi sebebiyle inananlar için büyük önem arz ettiği belirtti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.