DARICA'DA KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR

Darıca 15.11.2017 - 12:12, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

DARICA'DA KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR

Sosyolog-yazar Yusuf Özkan Özburun ile Şair ve akademisyen Nurullah Genç Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde düzenlenen Gönül Sohbetleri Programı’nda Darıca’lı vatandaşlarla bir araya geldiler.

Sosyolog-yazar Yusuf Özkan Özburun ile Şair ve akademisyen Nurullah Genç Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde düzenlenen Gönül Sohbetleri Programı’nda Darıca’lı vatandaşlarla bir araya geldiler. Şair, yazar, edebiyatçı aynı zamanda İktisat Profesörü olan Nurullah Genç okuduğu birbirinden güzel şiirlerle gönüllere hitap ederken, şiirin insan hayatı üzerindeki etkilerini anlattı. Her şeyin temelinde insan olduğunu söyleyen Genç, “kendinizi değiştirirseniz dünya değişir. Azimli olun, başarıda ısrar edin. Mutlaka gelecek hayaliniz olsun. Planlı ve programlı bir şekilde çalışın. Unutmayın, hayali olmayanın planı ve programı da olmaz. Zamanın değerini bilin. Hanginiz kaybettiği bir dakikasını bir lirası kadar aradı. Tarih okuyun, Edebiyat okuyun, şiir okuyun.” diyerek özellikle gençlere nasihatlerde bulundu. Programın moderatörü Sosyolog-yazar Yusuf Özkan Özburun ise milli ve manevi değerler üzerinde durarak, insanın gelişiminde çocukluk evresinin önemine değindi. TAKMA KİRPİKLER TİYATROSEVERLERLE BULUŞUYOR Duayen sanatçı Ayşen İnci’nin yönetmenliğini yaptığı Takma Kirpikler isimli tiyatro Darıca’lı sanatseverlerle buluşuyor. İki farklı kuşaktan sanatçı üzerinden diller arası değişime ve değişen sosyolojik değerlere parmak basmayı hedefleyen oyunda, Osmanlı soyuna mensup bir sanatçının geçmişin o lirik dünyasında hapsedilişi ve yeni bir çağa ayak uydururken yaşadıkları hem komik hem de geçmişe tutunan bir kadın üzerinden trajik bir kurguyla sahneye geliyor. Takma Kirpikler 16 Kasım 2017 Perşembe günü saat 20:00’da Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.
Sosyolog-yazar Yusuf Özkan Özburun ile Şair ve akademisyen Nurullah Genç Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde düzenlenen Gönül Sohbetleri Programı’nda Darıca’lı vatandaşlarla bir araya geldiler.

Sosyolog-yazar Yusuf Özkan Özburun ile Şair ve akademisyen Nurullah Genç Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde düzenlenen Gönül Sohbetleri Programı’nda Darıca’lı vatandaşlarla bir araya geldiler.

Şair, yazar, edebiyatçı aynı zamanda İktisat Profesörü olan Nurullah Genç okuduğu birbirinden güzel şiirlerle gönüllere hitap ederken, şiirin insan hayatı üzerindeki etkilerini anlattı. Her şeyin temelinde insan olduğunu söyleyen Genç, “kendinizi değiştirirseniz dünya değişir. Azimli olun, başarıda ısrar edin. Mutlaka gelecek hayaliniz olsun. Planlı ve programlı bir şekilde çalışın. Unutmayın, hayali olmayanın planı ve programı da olmaz. Zamanın değerini bilin. Hanginiz kaybettiği bir dakikasını bir lirası kadar aradı. Tarih okuyun, Edebiyat okuyun, şiir okuyun.” diyerek özellikle gençlere nasihatlerde bulundu. Programın moderatörü Sosyolog-yazar Yusuf Özkan Özburun ise milli ve manevi değerler üzerinde durarak, insanın gelişiminde çocukluk evresinin önemine değindi.

TAKMA KİRPİKLER TİYATROSEVERLERLE BULUŞUYOR

Duayen sanatçı Ayşen İnci’nin yönetmenliğini yaptığı Takma Kirpikler isimli tiyatro Darıca’lı sanatseverlerle buluşuyor. İki farklı kuşaktan sanatçı üzerinden diller arası değişime ve değişen sosyolojik değerlere parmak basmayı hedefleyen oyunda, Osmanlı soyuna mensup bir sanatçının geçmişin o lirik dünyasında hapsedilişi ve yeni bir çağa ayak uydururken yaşadıkları hem komik hem de geçmişe tutunan bir kadın üzerinden trajik bir kurguyla sahneye geliyor. Takma Kirpikler 16 Kasım 2017 Perşembe günü saat 20:00’da Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.