DARICA’DA KURAN-I KERİM ZİYAFETİ

Darıca 22.04.2016 - 10:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

DARICA’DA KURAN-I KERİM ZİYAFETİ

Darıca’da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, ünlü hafızların katıldığı Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam ederken, Adnan Menderes Kültür Merkezi’ndeki programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kocatepe Camii İmamı Hafız İsmail Coşar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Camii İmamı Hafız Mehmet Bilir ve Ahmet Hamdi Akseki Camii İmamı Hafız Ali Tel’in katıldığı Kuran-ı Kerim tilavetinde Kültür Merkezi tamamen dolarken, salona sığmayan vatandaşlar için Darıca Belediyesi tarafından ayrı bir salonda sinevizyon kurularak programı canlı takip etmeleri sağlandı. Darıca İlçe Müftüsü Muharrem Bilgiç programda yaptığı selamla konuşmasında, salonu dolduran tüm vatandaşlara teşekkür ederek, “halkımızdaki Kuran ve Peygamber sevgisi toplumumu ayakta turan en önemli değerlerimizdendir. Böyle güzel bir ortamda bizleri ağırlayan Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum.” diyerek Kutlu Doğum etkinliklerinin Darıca’da dolu dolu geçtiğini vurgu yaptı. PEYGAMBER SEVGİSİ SALONLARA SIĞMIYOR Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise konuşmasına programa katılan herkese teşekkür ederek başlarken , “Kutlu Doğum Etkinlikleri’nde gördük ki insanlarımız artık inançlarına sahip çıkıyor. İnsanlarımız Kuran ve Peygamber sevgisiyle salonları dolduruyor , işte bunun en güzel örneğini bu akşam burada yaşıyoruz, salondaki insanlar kadar dışarıda da vatandaşlarımız bu etkinliği takip ediyor.Bir hafta boyunca Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) in örnek hayatının anlatıldığı bu etkinliklerimizde hep birlikte olduk, hep birlikte İslam ümmeti için dua ettik..Ne mutlu bizlere ki güzel ülkemizde gönül rahatlığıyla Peygamber Efendimizi anıyor ve O’nun örnek yaşantısını  gelecek nesillere aktarmak için çaba sarf ediyoruz.Bu akşam da ülkemizin en ünlü hafızlarının okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetleriyle gecemiz aydınlanıyor. Bu vesileyle Kutlu Doğum Haftası’nın, ülkemize, İslâm Alemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı. Okunan Kuran-ı Kerim tilavetleri ve dualarla program son bulurken Başkan Karabacak geceye katılımlarından dolayı hafızlara “Gönül birliği Kapısı” maketi hediye etti. Programın ardından Darıca Belediyesi katılımcılara lokma ikramında bulundu.

Darıca’da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, ünlü hafızların katıldığı Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam ederken, Adnan Menderes Kültür Merkezi’ndeki programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kocatepe Camii İmamı Hafız İsmail Coşar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Camii İmamı Hafız Mehmet Bilir ve Ahmet Hamdi Akseki Camii İmamı Hafız Ali Tel’in katıldığı Kuran-ı Kerim tilavetinde Kültür Merkezi tamamen dolarken, salona sığmayan vatandaşlar için Darıca Belediyesi tarafından ayrı bir salonda sinevizyon kurularak programı canlı takip etmeleri sağlandı.

Darıca İlçe Müftüsü Muharrem Bilgiç programda yaptığı selamla konuşmasında, salonu dolduran tüm vatandaşlara teşekkür ederek, “halkımızdaki Kuran ve Peygamber sevgisi toplumumu ayakta turan en önemli değerlerimizdendir. Böyle güzel bir ortamda bizleri ağırlayan Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum.” diyerek Kutlu Doğum etkinliklerinin Darıca’da dolu dolu geçtiğini vurgu yaptı.

PEYGAMBER SEVGİSİ SALONLARA SIĞMIYOR

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise konuşmasına programa katılan herkese teşekkür ederek başlarken , “Kutlu Doğum Etkinlikleri’nde gördük ki insanlarımız artık inançlarına sahip çıkıyor. İnsanlarımız Kuran ve Peygamber sevgisiyle salonları dolduruyor , işte bunun en güzel örneğini bu akşam burada yaşıyoruz, salondaki insanlar kadar dışarıda da vatandaşlarımız bu etkinliği takip ediyor.Bir hafta boyunca Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) in örnek hayatının anlatıldığı bu etkinliklerimizde hep birlikte olduk, hep birlikte İslam ümmeti için dua ettik..Ne mutlu bizlere ki güzel ülkemizde gönül rahatlığıyla Peygamber Efendimizi anıyor ve O’nun örnek yaşantısını  gelecek nesillere aktarmak için çaba sarf ediyoruz.Bu akşam da ülkemizin en ünlü hafızlarının okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetleriyle gecemiz aydınlanıyor. Bu vesileyle Kutlu Doğum Haftası’nın, ülkemize, İslâm Alemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Okunan Kuran-ı Kerim tilavetleri ve dualarla program son bulurken Başkan Karabacak geceye katılımlarından dolayı hafızlara “Gönül birliği Kapısı” maketi hediye etti. Programın ardından Darıca Belediyesi katılımcılara lokma ikramında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.