DARICA’DA NEVRUZ COŞKUSU

Darıca 21.03.2017 - 14:47, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

DARICA’DA NEVRUZ COŞKUSU

Darıca’da baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı değişik etkinliklerle kutlandı. Darıca Ortaokulu’nda yapılan kutlama programına ilçe protokolünün yanı sıra, sivil toplum kuruluşları ve öğrenciler katıldılar.

                Programda bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak “Nevruz Bayramı, Türk milletinin sahip olduğu ve nesilden nesile aktararak günümüze kadar yaşattığı en önemli kültürel değerlerimizden bir tanesi. Baharın müjdecisi, bolluk ve bereketin simgesi, birlik ve beraberliğin sembolü olan Nevruz Bayramında huzur ve barış içinde sizlerle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu güzelliklerin ve coşkunun vatandaşlarımız için, barışın ve kardeşliğin tesisine vesile olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin Nevruz Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum” diyerek duygularını ifade etti.   Darıca Kaymakamı Ömer Karaman’da konuşmasında tüm vatandaşların Nevruz Bayramını kutlayarak, “Nevruz ateşinin tüm Türkiye’yi ve insanlığı ısıtması temennisiyle barış ve kardeşlik dolu günler diliyorum.” dedi. Konuşmaların ardından büyük bir coşkuyla kutlanan Nevruz Şenliği’nde protokol üyeleri geleneksel Nevruz ateşinden atlayıp, demir dövdüler.. Etkinlikler öğrenciler tarafından hazırlanan spor gösterileri, koro halinde söylenen şarkılar ve halk oyunları gösterileriyle devam etti.
Darıca’da baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı değişik etkinliklerle kutlandı. Darıca Ortaokulu’nda yapılan kutlama programına ilçe protokolünün yanı sıra, sivil toplum kuruluşları ve öğrenciler katıldılar.

 

 

            Programda bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak “Nevruz Bayramı, Türk milletinin sahip olduğu ve nesilden nesile aktararak günümüze kadar yaşattığı en önemli kültürel değerlerimizden bir tanesi. Baharın müjdecisi, bolluk ve bereketin simgesi, birlik ve beraberliğin sembolü olan Nevruz Bayramında huzur ve barış içinde sizlerle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu güzelliklerin ve coşkunun vatandaşlarımız için, barışın ve kardeşliğin tesisine vesile olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin Nevruz Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum” diyerek duygularını ifade etti.

 

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman’da konuşmasında tüm vatandaşların Nevruz Bayramını kutlayarak, “Nevruz ateşinin tüm Türkiye’yi ve insanlığı ısıtması temennisiyle barış ve kardeşlik dolu günler diliyorum.” dedi. Konuşmaların ardından büyük bir coşkuyla kutlanan Nevruz Şenliği’nde protokol üyeleri geleneksel Nevruz ateşinden atlayıp, demir dövdüler.. Etkinlikler öğrenciler tarafından hazırlanan spor gösterileri, koro halinde söylenen şarkılar ve halk oyunları gösterileriyle devam etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.